Annonce
Lokalavisen Assens

Mere turbo på bosætningen: Aarups første delebil skal trække pendlere til

Aarup Lokalråd har i samarbejde med delebilsvirksomheden Byens Bil fået en delebil til byen. Bilen er stationeret ved Totalbanken og blev mandag den 26. april 2021 præsenteret af blandt andre Kjeld Alsholm (yderst til højre), formand for Aarup Lokalråd, og Dan Gørtz (yderst til venstre), medlem af Assens Byråd for Venstre. Foto: Signe Andersen
Gennem flere år har Aarup Lokalråd markedsført byen som et attraktivt bosted for børnefamilier, specielt de pendlende af slagsen. Rådet har nu hentet en delebil til byen for at øge mobiliteten yderligere.

Aarup: Vi er fælles om transporten, når vi pendler med tog eller bus, men kan vi også være fælles om en bil?

Ja, mener Aarup Lokalråd, der har indgået en aftale med delebilsvirksomheden Byens Bil om at stationere Aarups hidtil eneste fællesbil i byen.

- Vi har en bosætningskampagne, vi har kørt løbende de seneste par år med det formål at øge opmærksomheden på Aarup som den optimale børnefamilie-pendlerby. Der er allerede gode muligheder for kollektiv trafik i Aarup, og vi ville gerne bygge videre på det, så vi begyndte at se os om efter flere gode pendlermuligheder, forklarer Kjeld Alsholm, formand for Aarup Lokalråd.

Annonce

Han fortsætter:

- Desuden vil vi gerne øge mobiliteten for de mennesker, der allerede bor i byen. I stedet for at købe bil nummer to er det jo helt oplagt, at man kan benytte en delebil. Der er også nogen, som slet ikke har en bil - forhåbentlig vil de også benytte sig af den nye ordning. Vi håber, at der bliver taget så godt imod det, at vi på sigt måske kan have to delebiler kørende i Aarup.

Vigtigt lokalt engagement

Den nye delebil leveres af Byens Bil, der har specialiseret sig i at udbyde og drive delebiler i de danske landdistrikter. Virksomhedens delebilsflåde tæller blandt andet fire køretøjer i Ringe, Ryslinge og Gislev.

Stifter af Byens Bil Arne Vestergaard Andersen glæder sig over, at der snart kommer en femte delebil til Fyn:

- Vi startede op på Fyn for et år siden og har oplevet så stor efterspørgsel, at vi for nylig har tilføjet endnu en bil i Ryslinge. Det er en stor succes, for vores målsætning er helt klart at få flere delebiler ud til gavn for miljøet. Jeg synes ikke, vi udnytter vores ressourcer godt nok; en bil holder jo stille 23 timer i døgnet. Det kan vi gøre bedre, mener han.


Jeg synes ikke, vi udnytter vores ressourcer godt nok; en bil holder jo stille 23 timer i døgnet. Det kan vi gøre bedre.

Arne Vestergaard Andersen, stifter af delebilsvirksomheden Byens Bil


Arne Vestergaard Andersen ser Aarup som en helt optimal by for en delebilsstation:

- Det, der gør en by velegnet til delebilsordninger, er lokalt engagement og opbakning fra for eksempel lokalråd og erhvervsliv. Og det må man sige, der er i Aarup, siger han og tilføjer:

- Og så er det også godt, hvis der er en fornuftig lokal offentlig transport, selvom det måske lyder lidt paradoksalt. Men den offentlige transport giver folk sikkerhed for, at de har den nødvendige transport i hverdagen, og så kan delebilen supplere, når man skal køre ærinder i weekenden, tage i IKEA eller hvad man ellers har brug for.

Arne Vestergaard Andersen, stifter af Byens Bil, glæder sig over det nye samarbejde med Aarup. Byens Bil har i dag 40 delebiler fordelt i Jylland og på Fyn. Foto: Signe Andersen
Annonce

Flere delebiler i nærheden

Delebilen vil som udgangspunkt være stationeret i Aarup - nærmere bestemt foran Totalbanken - i et år. Dernæst evalueres tiltaget, og lokalrådet og Byens Bil tager stilling til, hvorvidt delebilen fortsat skal trille rundt på de vestfynske veje.

Lokalrådsformand Kjeld Alsholm har selv et ganske konkret succeskriterium for den nye delebilsordning:

- Hvis Arne Vestergaard (stifter af Byens Bil, red.) om 12 måneder meddeler os, at han gerne vil køre videre med ordningen og sætte bil nummer to ind, så er det for mig en succes, siger han.

Han håber, at ordningen ikke kun bliver vel modtaget af de lokale byboere, men at også naboerne i Vissenbjerg og Tommerup vil give projektet ekstra medvind ved at lade sig inspirere af Aarups nye delebil:

- Man kunne jo tænke sig, at nogle af de andre byer i byvækstbåndet havde lyst til at være med. Det kunne være en fordel, fordi det vil betyde, at der altid er flere delebiler i nærheden, og derved bliver ordningen mere fleksibel.

Har man lyst til at høre mere om delebilsordningen og sparke lidt til dækkene på den nye fælles firhjulede, kan man kigge forbi pladsen foran Totalbanken lørdag den 1. maj, hvor Aarup Lokalråd og Byens Bil er værter for en snak og en ristet gourmetfrankfurter i dagens anledning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Tyv klatrede op ad lygtepæl i kolonihave: - Det må være ærgerligt at aflevere en Mors Dag-gave, der er stjålet ...

Annonce