Annonce
Lokalavisen Assens

Nu kan gæsterne bare komme an: Hanne er i mål med Helnæs Mølle

Hanne Plechinger har det store smil på. Hun og manden Stig Nør Larsen er kommet flot i mål med at forvandle Helnæs Mølle til et moderne ferie- og aktivitetssted. Foto: Michael Bager
Hanne Plechinger og Stig Nør Larsen har på to år forvandlet Helnæs Mølle til et moderne ferie- og aktivitetssted helt tæt på halvøens skønne natur.

Helnæs: Der var nok at gå i gang med for parret Hanne Plechinger og Stig Nør Larsen, da de i begyndelsen af 2019 overtog den tidligere friluftsgård ved Helnæs Mølle.

Hele området trængte til en kærlig hånd.

Egentlig indgik købet fra starten blot i parrets eget liebhaveri, men efterhånden opstod planerne om at udvikle den seks hektar store naturgrund til et oplevelsessted for alle generationer.

Annonce

Helnæs Mølle Friluftsgård, der tidligere var kollektivt ejet, har forlængst skiftet navn til Helnæs Mølle Outdoor Life & Ferieboliger, og to års arbejde med at omdanne grunden fra at være et lettere nedslidt område til et rustikt og moderne ferie- og aktivitetscenter er ved at være færdigt.

For halvandet år siden gik man i gang med at rive det gamle møllehus samt den tidligere svinestald ned. Nu er der i stedet skudt to nye bygninger op - begge med et flot historisk udtryk. De nye huse indeholder fællesrum som køkken, spisesal og sovesal.

- Vi sad en aften over et glas rødvin og snakkede om, hvordan de nye bygninger kunne se ud. Pludselig fik vi idéen om, at det skulle være en slags egetræs- og bindingsværksbygninger. Vi troede, det var vores helt egen idé, men det har så vist sig, at det faktisk var den mest almindelig måde at bygge på helt op til 1500-tallet, forklarer Hanne Plechinger.

Byggekonstruktionen er kendt fra de såkaldte bulhuse, der blandt andet er karakteriseret ved, at de har vandretgående planker mellem de bærende stolper og ofte er bygget oven på et fundament af kampesten eller andre natursten.

I juni sidste år var der rejsegilde på de to outdoor-bygninger ud mod Helnæs Byvej, og i disse uger går håndværkerne og finpudser de sidste detaljer.

Luksuslejligheder

Med sin beliggenhed lige ud til Helnæsbugten danner Helnæs Mølle Outdoor Life & Ferieboliger en naturlig ramme for kystnære aktiviteter som eksempelvis sejlads med kano og kajak samt fiskeri.

Det seneste skud på stammen er to nyopførte feriehuse, der hver indeholder to luksuslejligheder. De blev taget i brug 1. april.

De to ferieboliger med de fire luksuslejligheder blev taget i brug for et par uger siden. Foto: Michael Bager

Til opførelsen af de to feriehuse er der benyttet genbrugsmaterialer fra de to nedrevne bygninger - blandt andet en række Flensborgsten fra møllehuset.

To af lejlighederne har plads til to overnattende gæster, mens andre to lejligheder rummer mulighed for, at der kan overnatte fire personer.

Fra de fire lejligheder er der panoramaudsigt ud over Helnæsbugten mod syd og øst, og hvis alt går efter planen, vil Hanne Plechinger og Stig Nøhr Larsen opføre yderligere to feriehuse med i alt fire lejligheder på det store fritidsområde.

Det store rustikke køkken ligger i et af de nyopførte huse, og når man åbner den store egetræsdør, åbenbarer der sig en flot udsigt ud over Helnæsbugten. Foto: Ard Jongsma

- Vi har allerede mærket stor efterspørgsel på luksusferielejlighederne, fortæller Hanne Plechinger, der har en fortid som administrationschef i Odense Bys Museer.

Annonce

Planer for møllen

Hun og Stig Nør Larsen har løbet stærkt de seneste to år for at få ført deres planer ud i livet. Men selv om der er sket en synlig forvandling af friluftsområdet ved Helnæs Byvej, er parret ikke i mål endnu.

Et af de projekter, der ligger og venter på en kærlig hånd, er nemlig den gamle hollændermølle midt på gårdspladsen. Møllen, der er en slags vartegn for halvøen Helnæs, kan føre sin historie tilbage til 1844. Men der har ikke været gjort meget ved møllen siden 1964, hvor den senest har fået ny beklædning.

Et kig ind i en af de fire nye ferielejligheder på Helnæs Mølle. Her er det Blåhat. Foto: Ard Jongsma

For et par år siden bekostede Assens Kommune ganske vist en ny mølleomgang, men i følge Hanne Plechinger er det stadig nødvendigt at hælde omkring tre millioner kroner i møllen for at få den bragt up-to-date.

For et par år siden turde Stig Nør Larsen og Hanne Plechinger ikke lade gæster gå ind i møllen, men siden har den fået en ny understøtning og et nyt gulv.


Vi har allerede mærket stor efterspørgsel på luksusferielejlighederne

Hanne Plechinger


- Vi kunne godt tænke os at benytte møllen til forskellige arrangementer og events, men inden det kan lade sig gøre, skal den sættes yderligere i stand. Vi forsøger at skaffe midler til arbejdet gennem fonde, forklarer Hanne Plechinger.

Helnæs Mølle er fra 1844. Den træner til en kærlig hånd, og en restaurering af møllen indgår i parret Hanne Plechinger og Stig Nør Larsens fremtidsprojekter. Foto: Michael Bager

Helnæs Mølle

Helnæs Mølle Outdoor Life & Ferieboliger ligger på Helnæs Byvej 21 på Helnæs.

Friluftsområdet er på 6,5 hektar og ejes af Hanne Plechinger og Stig Nør Larsen.

Parret står for udviklingen af området og deltager i den daglige drift, mens de ansatte Casper Simonsen og Kim Petersen tager sig af modtagelse af gæster på outdoor-området, pasning af de grønne områder, rengøring og andre forefaldende opgaver.

Siden overtagelsen for lidt over to år siden er der opført to nye bygninger samt to ferieboliger, der hver indeholder to luksusferielejligheder.

Arkitekt på byggeriet er Jesper Thyge Brøgger.

Ferieboligerne kan bookes via hjemmesidens bookingssystem (www.helnaesmoelle.dk). Forespørgsel vedrørende outdoor-området sendes til info@helnaesmoelle.dk

Alt efter sæson koster det fra 973 kroner til 1390 i døgnet at leje en feriebolig på hverdage. I weekenderne spænder prisniveauet fra 1183 kroner i lavsæsonen til 1690 kroner i højsæsonen, der går fra den 15. juni til den 15. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Tyv klatrede op ad lygtepæl i kolonihave: - Det må være ærgerligt at aflevere en Mors Dag-gave, der er stjålet ...

Lokalavisen Assens

93-årige 'Mor Karen' blev overrasket med stor buket på Mors Dag: - Hun er mor til syv, bedstemor til 18 og oldemor til 21

Lokalavisen Assens

Heidi var tæt på at gå ned med stress igen: Nu vil hun hjælpe tidligere stressramte med at tage styringen i eget liv

Annonce