Annonce
Lokalavisen Assens

Sommerkoncerter på vej: Tobaksgaarden byder op med 12-14 koncerter og forventer 2500 publikummer

Der er nye sommerkoncerter på vej til Tobaksgaarden i Assens i år. Billedet her er fra sidste år. Arkivfoto: Privat/Mogens Lykke Olsen
12-14 koncerter er på tegnebrættet.

Assens: Sommer. Musik. Tobaksgaarden.

De tre bestanddele forenes til sommer, når der igen skal være udendørs sommerkoncerter i gården ved Tobaksgaarden i Assens.

Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur godkendte på dets seneste møde, at der bevilges 155.800 kroner til en friluftsscene til koncerterne på Tobaksgaarden, og dermed er grundlaget for en koncertrække på omkring 12-14 koncerter en realitet, ifølge Tobaksgaardens leder, Lasse Tajmer, der kunne melde nyheden ud på sin Instagramprofil for nylig.

"Vi gør det igen!", lød det.

Koncerterne skal efter planen afvikles på alle fredage og lørdage i perioden 15. juli til 15. august 2021. I lighed med sommeren 2020 vil konceptet for programmet i år være et miks af kendte navne og forholdsvis yngre navne. Og forhåbentlig er situationen så god med Covid-19-vaccinen på det tidspunkt, at alt flasker sig.

Lasse Tajmer siger:

- Vi tager højde for Covid-19-situationen. Vi ved endnu intet om sommerens restriktioner eller planerne for en genåbning, og derfor tager vi udgangspunkt i den situation, vi havde i sommeren 2020, som omhandler siddende koncerter, afstand og reduceret publikumskapacitet. Skulle det vise sig, at der kommer krav om vaccinepas og/eller dokumentation for 48 timers negativ-test, må vi agere efter dette og dermed muligvis også lave stå-koncerter, nævner han.

Annonce

Varieret program

Lasse Tajmer kan på nuværende tidspunkt ikke afsløre, hvilke navne der kommer og spiller.

For et par år siden lavede Tobaksgaarden også et par udendørskoncerter med Kim Larsen, der trak mange mennesker. Arkivfoto: Kim Rune

Men han bemærker, at konceptet bliver et godt og varieret program med gode, velkendte navne, sommerhygge og afslappet stemning.


Sidste år var en stor succes - trods meget kort tid til planlægning og markedsføring.

Lasse Tajmer, kulturchef på Tobaksgaarden.


Han forventer, at billetsalget starter senest 1. april, så hold øje med Tobaksgaardens hjemmeside, hvis du skal med og opleve god musikstemning i den hyggelige gård.

Lasse Tajmer siger i øvrigt, at sommerkoncerterne sagtens gå hen og blive en tradition.

- Sidste år var en stor succes - trods meget kort tid til planlægning og markedsføring, nævner han.

Sommerkoncerter i Assens

Til sommer er det planen, at der skal holdes mellem 12-14 sommerkoncerter i gården ved Tobaksgaarden i Assens.

Det bliver i dagene 15. juli til 15. august.

Arrangør er Tobaksgaarden.

Tobaksgaaden forventer 2500 deltagere, og det samlede budget for Tobaksgaardens sommerkoncerter er 675.000 kroner, oplyser kulturhuset i deres ansøgning til kommunen. Billetpriserne forventes at blive 200 kroner (og 150 kroner for medlemmer af huset).

Annonce

Et fyrtårn

Udvalgsformand for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur, Elmer Philipsen (S) mener, at koncertrækken kan bidrage med meget.

-Det er vores fyrtårn på det musiske og kulturelle område. Det er dem, der har mulighederne og musklerne til at gøre det. Det er et spørgsmål om at få sat noget i gang i vores kommune, siger Elmer Philipsen, som regner med, det kan trække folk udefra til Assens.

Tobaksgaarden havde ansøgt om et tilskud på 170.000 kr. til udendørsscene, teknik og stoleopstilling til projektet. Der blev bevilget et beløb på 14.200 kr. til projektet, "idet det blev tilkendegivet, at ansøgningen kunne videresendes til en eventuel pulje til Sommeraktiviteter med henblik på yderligere kommunal finansiering. Det resterende finansieringsbehov er 155.800 kr.", skriver kommunen i en dagsorden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce