Annonce
Lokalavisen Lemvig

14 kampe, 13 sejre og en oprykning: Lemvig GF's kvinder har leveret et flot forår

Der har været masser at juble over for Lemvig GF's kvinder i foråret. 58 gange scorede holdet i sæsonens 14 kampe og det gav en oprykning til kvindeserien. Foto: Morten Stricker.
Den tidligere U-landsholdsspiller Michelle Madsen vendte op til foråret tilbage til Lemvig GF. Hun har været med til at føre holdet op i rækkerne

Lemvig: For tre år siden var kvindefodbolden i Lemvig tæt på nulpunktet.

Mange lange udebaneture sled på truppen, der ikke længere havde lyst til at køre til udekampe i Hadsund, Hjørring, eller hvor kampprogrammet havde sendt dem hen for at spille i jyllandsserien.

Derfor blev holdet lukket, men kort tid efter kom der gang i kvindefodbolden igen. Ildsjæle fik fat i en gruppe spillere og arbejdet med at få kvinderne på græs igen nåede sin foreløbige kulmination i dette forår.

Annonce

14 kampe, 13 sejre og ét nederlag betød, at Lemvig GF nu er i kvindeserien, som er landets fjerdebedste række.

Og det glæder Carsten Løgager, der har været træner for holdet de seneste sæsoner.

- Da det tidligere kvindehold lukkede ned for tre år siden, besluttede vi os for, at vi ville satse på årgang 2001 og bygge et hold op omkring dem. Siden er der bare kommet flere og flere spillere til, siger han.

Oprykningen kom endeligt i hus i næstsidste runde, hvor Lemvig på udebane vandt hele 7-1 over Vildbjerg. Og for at slå førstepladsen i jyllandsserien og oprykningen endeligt fast, blev det til en sejr på 4-1 i sæsonens sidste kamp hjemme mod Mejrup. De har gennem det meste af sæsonen været de hårdeste konkurrenter til Lemvig om oprykningspladsen.

Fik en god begyndelse

På forhånd havde Carsten Løgager ikke de store forventninger til sæsonen.

-  Jeg havde ingen fornemmelse af,  hvor vi stod i forhold til de andre hold. Vi ville selvfølgelig gerne vinde, men i første omgang handlede det om, at vi stabiliserede os og havde så mange spillere, at vi også kunne have et andethold, siger træneren, der hen over sæsonen har haft 35-37 spillere med omkring de to hold.

- Men vi fik en god begyndelse på sæsonen, hvor vi vandt de første fem kampe. Og da vi i begyndelsen af juni havde tre kampe på fem dage og undervejs vandt 6-1 i Silkeborg, kunne jeg se, at det kunne blive til noget, siger Carsten Løgager.


Jeg kunne i de første kampe se, at vi spillede godt og mod nogle af holdene fik vi også nogle store sejre

Carsten Løgager, kvindetræner Lemvig GF


Han havde op til sæsonen fået en markant forstærkning både på banen og på sidelinjen. Den tidligere U-landsholdsspiller Michelle Madsen var vendt tilbage til Lemvig efter en lang karriere i 3F-ligaen, som er den bedste kvinderække i Danmark. Hun stoppede sin karriere med fodbold på eliteniveau efter at have spillet for Fortuna Hjørring, Viborg og Ballerup-Skovlunde, og er i stedet spiller og assisterende træner i Lemvig.

- Jeg kunne i de første kampe se, at vi spillede godt, og mod nogle af holdene fik vi også nogle store sejre. Men vi vidste at Viborg og Silkeborg og Mejrup ville være nogle gode modstandere, og det endte også med, at det blev de fire hold, der markerede sig i toppen, siger Michelle Madsen.

Annonce

Ingen skader

Inden sæsonen havde hun dog lige som Carsten Løgager ikke den store fornemmelse af, hvor holdet stod.

- Jeg kendte ikke ret meget til niveauet, og vi havde også kun spillet en enkelt kamp i optakten til sæsonen. Så jeg havde ingen forventninger om, at vi kunne rykke op. I stedet ville vi tage en kamp ad gangen og gå ud for at vinde alle kampe, siger hun.

Ud over en markant spiller på holdet peger begge på, at holdet trods en anderledes opstart af sæsonen var klar, da turneringen gik i gang.

Mejrup i orange trøjer var længe de hårdeste konkurrenter til Lemvig GF i kampen om at rykke op i kvindeserien. Da de to hold mødtes i sidste runde endte det med en sejr på 4-1 til Lemvig GF. Foto: Morten Stricker.

- Vi begyndte allerede med træningen i januar, og selv om vi ikke spillede nogle kampe i opstarten, så var vi i god form, da turneringen gik i gang. Selv om vi spillede 14 kampe på lidt over to måneder, så har vi stort set ikke haft nogle skader, og det, tror jeg, har været en af årsagerne til, at vi har klaret os så godt, siger Carsten Løgager.

Annonce

Godt ind i rytmen

I sjette runde løb Lemvig ind i det, der endte med at blive forårets eneste nederlag ude mod Mejrup.

- På det tidspunkt var vi meget tilfredse med at ligge nummer to, men derefter blev vi igen ved med at vinde, mens Mejrup endte med at tabe et par dumme point. Så til sidst kunne vi selv afgøre, om vi ville rykke op, siger Michelle Madsen.

Lemvig GF's forår

Det endte med 13 sejre, et nederlag og en målscore på 56-18 i de 14 kampe, Lemvig GF spillede i foråret:

1. runde: Lemvig - Silkeborg KFUM 2-0

2. runde: Ringkøbing - Lemvig 2-6

3. runde: Lemvig - Tjørring 5-1

4. runde: MorsØ - Lemvig 1-3

5. runde: Lemvig - Vildbjerg 2-1

6. runde: Mejrup - Lemvig 4-2

7, runde: Lemvig - Ringkøbing 6-0

8. runde: Lemvig - Team Viborg 1-0

9. runde: Tjørring - Lemvig 2-7

10. runde: Silkeborg KFUM - Lemvig 1-6

11. runde: Lemvig - MorsØ 4-0

12. runde: Team Viborg - Lemvig 2-3

13. runde: Vildbjerg - Lemvig 1-7

14. runde: Lemvig - Mejrup 4-1

Hun føler selv, at hun er kommet godt ind i rytmen på holdet, selv om der har været nogle ting, hun skulle vænne sig til. Ved siden af karrieren har hun også taget en A-træner uddannelse under Dansk Boldspil-Union, som er et af de højeste niveauer for trænere i dansk fodbold.

I de sidste par kampe måtte Michelle Madsen stå på sidelinjen med en mindre skade. Hun har været en af årsagerne til, at Lemvig GF i denne sæson er rykket op. Foto: Morten Stricker.

- Det har selvfølgelig været noget helt andet at spille i Lemvig end det, jeg tidligere har været vant til. Det er et andet niveau og miljø end det, jeg har kendt til. Eksempelvis har jeg altid gået på banen for at vinde, også når det handlede om træning, men det er ikke alle der har den samme indstilling. Omvendt er det nogle meget søde og engagerede piger at arbejde med, som går meget op i det og der er også flere dygtige spillere, der gerne vil spille fodbold, siger Michelle Madsen.

Annonce

Mod nye modstandere

Kvindeserien vil i den kommende sæson være opdelt i en nord- og en sydkreds. Lemvig er kommet i den nordlige pulje, med Dronninglund, FC Thy-Thisted Q, Romalt IF, Silkeborg IF, Vejgaard, Vejlby-Skovbakken og AaB.

Carsten Løgager ser frem til at komme til at spille mod nye modstandere, men han kender intet til holdene i efterårets pulje.


Det har selvfølgelig været noget helt andet at spille i Lemvig end det, jeg tidligere har været vant til

Michelle Madsen, spiller og assistenttræner Lemvig GF


- Vi kommer til at møde hold på et lidt højere niveau hver eneste gang og det er også andre hold, end vi har været vand til at møde de seneste par år.  Jeg er på bar bund med de kommende modstandere. Men måske kan vi komme til at overraske med noget, men omvendt kan modstanderne måske også overraske os, siger Carsten Løgager.

Han har ingen fornemmelse af, hvordan holdet vil klare sig i den kommende turnering.

- Sidste års oprykkere fra Thisted gik lige gennem rækken og rykkede endnu en gang op. Det tror jeg ikke sker for os, men jeg har et håb og en tro på, at vi kan stabilisere os i rækken. Samtidig har vi også en flok spillere, der er lidt ambitiøse og gerne vil spille disse kampe, selv om der følger noget kørsel med, siger Carsten Løgager.

- Det bliver spændende at se, hvilket niveau vi kommer til at spille på. Men forhåbentlig har vi et hold, der kan være med i rækken, uden at vi kommer til at blande os i toppen, supplerer Michelle Madsen.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Ny vinbutik åbner med gadefest

Annonce
Annonce
Lokalavisen Lemvig

Sognepræst står for den sidste solnedgangs-fællessang

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

ET4U lancerer et nyt mødested kaldet Tanken

Lokalavisen Lemvig

Bille August-film om Karen Blixen

Lokalavisen Lemvig

Rundvisning på Hotel Lidenlund

Lokalavisen Lemvig

Ganefryd i Lemvig står til at lukke - der er ikke fundet en køber

Lokalavisen Lemvig

Fiskedagen i Thyborøn er igen i år spredt ud på flere dage

Lokalavisen Lemvig

Så ruller Lemvigs bogbus igen - markeres med genåbningsfest

Lokalavisen Lemvig

Solvej giver koncert på Turskær

Lokalavisen Lemvig

Aftentur til Kabbel-fredningen

Lokalavisen Lemvig

Tidligere ejer klippede den røde snor til Tuskærs nye flisegang

Lokalavisen Lemvig

Organist-jubilæum kan nu fejres

Lokalavisen Lemvig

Thyborøn går også i blomsterbuketter

Lokalavisen Lemvig

Hun har tegnet og malet 111 af Fjaltrings huse

Lokalavisen Lemvig

Mindeord om Gudmund Jensen

Lokalavisen Lemvig

Ren afslapning på Kirketorvet: Byens grønne oase

Lokalavisen Lemvig

Friluftsgudstjeneste med søndagens flotteste altertavle

Lokalavisen Lemvig

"Bibliotekarens bedste": Spændende ferielæsning til børn og unge

Lokalavisen Lemvig

Lemvig-dreng udgiver skæbneberetninger

Lokalavisen Lemvig

Dansk film og animationsfilm i Bio-Huset

Lokalavisen Lemvig

Krabbes Begravelsesforretning har fundet den perfekte placering i Lemvig

Lokalavisen Lemvig

Billetter rives væk til revy

Lokalavisen Lemvig

Solgården og Søparken i Lemvig: To nye pavilloner til glæde for beboere og pårørende

Annonce