Annonce
Lokalavisen Lemvig

Bogen sælger særdeles godt i Lemvig Boghandel: Dorthe Nors signerede sin nye vestkystbog

"Nej, hvor sjovt. Er bogen til Kim Blæsbjerg. Ham kender jeg jo godt". Nogenlunde sådan lød det, da forfatteren Dorthe Nors skulle sætte sin signatur i "En linje i verden" på foranledning af Elly Blæsbjerg fra Lemvig. Elly Blæsbjerg skulle bruge den signerede bog til en fødselsdagsgave til sønnen og forfatteren Kim Blæsbjerg. Foto: Allan Damgaard
Forfatteren Dorthe Nors fra Vedersø gæstede Lemvig Boghandel for at signere sin nye vestkystbog, "En linje i verden". En bog hun har lavet sammen med fotograf Henrik Saxgren. Bogen sælger godt i Lemvig Boghandel.

Lemvig: Der står allerede et par kunder med bogen under armen og venter, da forfatteren Dorthe Nors fra Vedersø dukker op i Lemvig Boghandel for at signere sin nye bog, "En linje i verden", som hun har lavet sammen med fotografen Henrik Saxgren.

Bogen er en fortælling om hav, land og mennesker langs hele vestkysten - det er oplevelse i poesi og billeder. Bogen udkom i begyndelsen af maj og har allerede lagt sig lunt til rette i toppen af Bog & Idés bestsellerliste.

Heidi Krejberg fra Ramme er den første til at få Dorthe Nors' signatur i bogen.

Annonce

- Dorthe Nors går ud i den natur, som vi kender så godt, og ser nogle ting, som vi ikke får øje på. Vi har måske nok gået af de samme stier, men vi har ikke haft det samme fokus som Dorthe Nors. Desuden er der nogle fantastisk billeder i bogen. Og når Dorthe Nors nu kommer til Lemvig Boghandel, er det jo oplagt at få en signatur i bogen, siger Heidi Krejberg.

Hun har samtlige bøger af Dorthe Nors.

- Jeg kan utrolig godt lide hendes sprog, siger Heidi Krejberg.

Heidi Krejberg fra Ramme får signeret "En linje i verden" af Dorthe Nors. Heidi Krejberg er begejstret for Dorte Nors' bøger - hun har dem alle. Foto: Allan Damgaard

Elly Blæsbjerg fra Lemvig er kunde nummer to til at få en signatur i "En linje i verden". Bogen er en gave til hendes søn, forfatteren Kim Blæsbjerg. Han fylder 47 år 4. juni.

En oplagt gave

- Kim og Dorthe Nors kender hinanden, så det er jo oplagt at give ham en signeret bog i fødselsdagsgave, siger Elly Blæsbjerg.

På disken i Lemvig Boghandel ligger to store stakke af "En linje i verden".  Fire af dem er reserveret til en kvinde, der kommer i boghandlen lidt senere. Bøgerne er til hendes børn.

- Vi sælger rigtig godt af "En linje i verden". Vi måtte have en haste-leverance forleden, så vi var sikre på at have nok til arrangementet med Dorthe Nors, siger den daglige leder af Lemvig Boghandel, Mariann Ardal.

Salget af bogen nærmer sig 100 i Lemvig Boghandel.

Dorthe Nors - der er født i Herning - flyttede for seks-syv år siden fra København til Vedersø.

Annonce

Sommerhus på egnen

- Jeg kender meget til vestkysten og ikke mindst her på egnen. Min familie har sommerhus ved Harboøre, og her er jeg kommet siden barndommen, siger Dorthe Nors, der forleden fyldte 51 år.

Sommerhuset er også med i bogen. Det samme er Høfde 42 og Cheminova - eller FMC, som kemifabrikken på Rønland hedder i dag.

Virtuelt bog- og samtaleevent

Realdania - der har støttet udgivelsen af "En linje i verden" - inviterer tirsdag 8. juni kl. 15.15 til en livestreaming fra Bovbjerg Fyr. Man kan tilmelde sig på Realdanias hjemmeside.

Forfatter Dorthe Nors og fotograf Henrik Saxgren står bag bogen, og ved det virtuelle bog- og samtaleevent sætter de ord på deres oplevelser på kanten af Danmark i en interviewsamtale med P1-vært Tore Leifer.

Derudover byder livestreamingen på en debatsamtale om Vestkysten som turismedestination.

Målet er at gøre strækningen fra Skagen til Højer til en af Nordeuropas mest eftertragtede kystdestinationer. For derigennem at sikre flere besøgende hele året og fortsat gøre det attraktivt at bo og arbejde i området.

Hvordan gør man så det? Og hvor går grænsen for, hvor meget naturen, kystbyerne og fiskerlejerne kan holde til? Det debatterer Dorthe Nors og Henrik Saxgren med borgmestrene Erik Flyvholm (V), Lemvig, Erik Buhl (V), Varde og Ulla Vestergaard (S), Thisted.

Dorthe Nors har brugt lidt over et år på at skrive "En linje i verden". Dorthe Nors og Henrik Saxgren kørte rundt hver for sig for at hente inspiration til tekst og billeder.

Det er ikke sådan, at Dorthe Nors udelukkende har skrevet på "En linje i verden" i et helt år. Hun har gang i flere skrive-projekter på samme tid.

Hun er glad for at komme ud og møde læserne igen.

Annonce

Møder læserne igen

- Der er ikke blevet arrangeret foredrag her under coronaen, men nu kan vi heldigvis komme ud og signere bøger igen og på den måde møde læserne. Det ved jeg også, at mange af mine kolleger gør, siger Dorthe Nors.

Hun har adskillige "autograf-events" i disse dage, og det er i boghandler over hele landet. "En linje i verden" sælger nemlig ikke kun godt langs vestkysten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce