Annonce
Lokalavisen Lemvig

De lokale butikker har tilstrækkeligt med julehjælp

Kop & Kande i Lemvig har ansat en ekstra, fast medarbejder, så indehaver Jens-Henrik Hansen kan blive aflastet en smule. Han har i 10 år været bestyrelsesformand i Kop & Kande-kæden. Arkivfoto: Allan Damgaard
Mange brancher melder om mangel på arbejdskraft, men de lokale butikker har tilsyneladende ingen problemer med at skaffe ekstra personale til julehjælpen, og faktisk klarer flere sig med det faste personale.

Lemvig/Thyborøn: Der er mange brancher, der nærmest skriger på arbejdskraft i øjeblikket, og i nogle byer er det også tilfældet i butikkerne.

Men det er tilsyneladende ikke noget problem for specialbutikkerne i Lemvig og Thyborøn. I hvert fald ikke for de fire butikker, som avisen har talt med i en lille rundspørge. Her har de ingen problemer med at skaffe arbejdskraft nok til den travle julehandel, der typisk kræver lidt flere medarbejdere til det stigende antal ekspeditioner.

Faktisk har to af butikkerne i vores lille rundspørge hver ansat en ny medarbejder i løbet af året og dermed øget antallet af medarbejdere.

Annonce

Hos Kop & Kande i Lemvig er der ansat én ekstra medarbejder til at klare juletravlheden.

- I år har vi kun brug for en enkelt ekstra medarbejder til julehandlen, fordi vi i løbet af året har ansat en ny medarbejder, så vi i det daglige er seks medarbejdere, fortæller Jens-Henrik Hansen, der er indehaveren af Kop & Kande i Lemvig sammen med sin hustru, Bettina Dreier Larsen.

De to indehavere er talt med i de seks faste medarbejdere.

Kop & Kande

Årsagen til den ekstra, faste medarbejder skal findes i Jens-Henrik Hansens bestyrelsesarbejde i Kop & Kande. Her har han gennem 10 år været formand for bestyrelsen, og det er noget, der kræver en del møder. Selve bestyrelsesmøderne foregår i Kop & Kandes hovedsæde i Aarhus, hvor der er ansat 27 medarbejdere i administrationen til at betjene de selvstændige butikker i Kop & Kande-kæden.

- Jeg har arbejdet rigtige mange timer i mange år, og for at jeg kan blive aflastet en smule, har vi ansat en ekstra medarbejder, siger Jens-Henrik Hansen.

Det kommer så Kop & Kande til gode i julehandlen, hvor de "blot" skulle finde én ekstra medarbejder.

- Det har ikke været noget problem at finde vedkommende, og rent faktisk har vi haft flere, der har spurgt, om vi havde brug for julehjælp, siger Jens-Henrik Hansen.

Det har ikke været noget problem at finde vedkommende, og rent faktisk har vi haft flere, der har spurgt, om vi havde brug for julehjælp.

Jens-Henrik Hansen, indehaver af Kop & Kande
Annonce

Lemvig Boghandel

Hos Lemvig Boghandel er situationen nogenlunde den samme. Også her har man i løbet af året ansat en ekstra medarbejder, så der nu er fem faste medarbejdere mod fire tidligere.

- Det betyder, at vi ikke har haft brug for at ansætte julehjælp i år, som vi ellers tidligere har haft. Vi kan klare os med de faste medarbejdere, fortæller den daglige leder af Lemvig Boghandel, Mariann Ardal.

De fem medarbejdere er fordelt med to på fuldtid og tre på deltid.

- Det er et godt tegn, at vi nu er blevet fem medarbejdere, siger Mariann Ardal.

Det er et godt tegn, at vi nu er blevet fem medarbejdere.

Mariann Ardal, daglig leder af Lemvig Boghandel

Hun tilføjer, at flere har spurgt, om Lemvig Boghandel har brug for julehjælp.

- Der har været flere forespørgsler, som vi så har måttet sige nej til. Vi har altid haft en liste over mulige medarbejdere med et godt potentiale, som vi havde mulighed for at trække på, hvis det skulle blive nødvendigt - f.eks. som julehjælp, siger Mariann Ardal.

Annonce

ØnskeBørn/Kids Coolshop

Hos ØnskeBørn og Kids Coolshop er der - naturligvis - også skruet op for antallet af ekspeditioner i forbindelse med julehandlen. Her har indehaverne Kamilla Vejlgaard og René Salskov mulighed for at trække yderligere på nogle af medarbejderne for at klare arbejdspresset.

Dette arkivfoto er fra marts, hvor ØnskeBørn og Kids Coolshop åbnede i de nye lokaler - det var dengang, hvor personalet ifølge corona-restriktionerne skulle bære enten visir eller mundbind. Arkivfoto: Johan Gadegaard.

- Vi er fire faste medarbejdere til dagligt, og så har vi tre gymnasiepiger, som vi kan trække ekstra på i forbindelse med julehandlen. Så kan vi klare den ekstra travlhed på den måde, siger René Salskov.

Annonce

Mr. LP/Sportigan/Miss P

Hos den kombinerede butik Mr. LP, Sportigan og Miss P i Thyborøn er billedet det samme. Her er det også det daglige personale, der øger antallet af  arbejdstimer for at sælge julegaver.

- Vi er fem faste medarbejdere i butikken, og vi tager nogle ekstra timer i forbindelse med julehandlen, hvor der selvfølgelig er ekstra travlt. På den måde går det fint op. Så mange ekstra åbningstimer har vi jo heller ikke i december, siger Casper Øgendahl, der sammen med Karina Rytter ejer butikken med det alsidige tøjudvalg.

Det er faktisk om sommeren, at Thyborøn-butikken i højere grad har brug for ekstra personale.

- Vi har ansat en ekstra medarbejder som sommerhjælp. Vi har travlt både om sommeren og i forbindelse med julehandlen, men sommertravlheden strækker sig over en længere periode, siger Casper Øgendahl.


Annonce
Lokalavisen Lemvig

Bio-Huset har solgt 40 procent færre billetter på grund af corona-nedlukning

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Nørlems sognepræst fylder 60 år: Københavneren der faldt for det vestjyske

Annonce
Lokalavisen Lemvig

FLAG Vestjylland er igen klar til at støtte maritime projekter

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Mozarts Requiem er udsat til efteråret

Lokalavisen Lemvig

Bovbjerg Fyr genåbner med kunstudstilling

Lokalavisen Lemvig

Stærke kvinder, fodbold og gode historier

Lokalavisen Lemvig

Apotekeren i Lemvig: Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle interessere mig for at udstille hunde

Lokalavisen Lemvig

Klassisk musik kombineret med lettere jazz

Lokalavisen Lemvig

Corona rammer populær revy: Bliver skubbet med et år

Lokalavisen Lemvig

Hør om årets bedste bøger på Lemvig Bibliotek

Lokalavisen Lemvig

Søfestival ændrer program efter afbud: Ud med Johnny, ind med Poul

Lokalavisen Lemvig

Dansk romantisk komedie blandt ugens film

Lokalavisen Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Annonce