Annonce
Lokalavisen Lemvig

Endnu et skridt på vejen mod sammenlægning af handel og turisme i Lemvig Kommune

Handels- og eventchef Mai Lindgaard: Det er vigtigt at slå fast, at sammenlægningen først er en realitet, når den er godkendt på de ekstraordinære generalforsamlinger 22. april. Arkivfoto: Morten Stricker
Generalforsamlingerne hos de involverede parter har godkendt en sammenlægning af turist- og handelsforeninger i Lemvig Kommune. Der skal dog ekstraordinære generalforsamlinger til, inden sammenlægningen er en realitet.

Lemvig/Thyborøn: Der har været talt om det i lang tid, og nu er det rykket et stort skridt nærmere på at blive en realitet: En sammenlægning af Lemvig-Thyborøn Turistforening og handelsforeningerne i Lemvig og Thyborøn.

Denne uge har budt på generalforsamlinger i turistforeningen og Lemvig Handel, mens Thyborøn Handel har holdt et medlemsmøde. Alle tre steder fra er meldingen klar: Sammenlægningen er en god idé.

- Vi har fået masser af positive tilkendegivelser på en sammenlægning, men det er vigtigt at slå fast, at det ikke er en realitet, før medlemmerne har godkendt planerne endeligt - før demokratiet har talt, siger Mai Lindgaard, der er handels- og eventchef i Lemvig Kommune.

Annonce


Vi har fået masser af positive tilkendegivelser på en sammenlægning.

Mai Lindgaard, handels- og eventchef i Lemvig Kommune


Den endelige godkendelse skal ske på ekstraordinære generalforsamlinger, der finder sted 22. april i turistforeningen og Lemvig Handel. Thyborøn Handel er en sammenslutning af handlende og formelt set ikke en forening. Derfor behøver Thyborøn Handel ikke at foretage sig yderligere.

Mens der på de ordinære generalforsamlinger er krav om 50 procents fremmøde og to tredjedeles flertal for at kunne godkende en sammenlægning, så er det ikke noget krav på de ekstraordinære generalforsamlinger. Her skal der blot være et flertal blandt de fremmødte.

Lemvig Handel - der har 95 medlemmer - havde ordinær generalforsamling torsdag den 8. april, og her gennemgik Mai Lindgaard blandt andet visionerne for det nye samarbejde på handels- og turistområdet i Lemvig Kommune.

En række spørgsmål

Generalforsamlingen foregik virtuelt på grund af corona-restriktionerne, og 22 af de 24 fremmødte på online-mødet stemte for en sammenlægning.

- Der var selvfølgelig en række spørgsmål til den nye forening, og sådan skal det også være. Det er jo en stor beslutning, der skal træffes. Samtidig var der mange positive kommentarer til sammenlægningen, siger Mai Lindgaard.

Det er Lemvig Handel, der er den forsættende forening, og her skal vedtægterne tilrettes, så de passer til den nye forening - f.eks. skal navnet ændres til Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme.

På generalforsamlingen i Lemvig-Thyborøn Turistforening kunne næstformand Steen Jørgensen - der har fungeret som formand, siden Per Skaaning i efteråret trak sig fra posten - konstatere, at der er overvældende tilslutning til sammenlægningen.

Annonce

Flere oplevelser

- Mødet blev holdt virtuelt, og 13 af de 14 deltagere stemte ja til en sammenlægning. Den sidste stemme var blank, fortæller Steen Jørgensen.

Han ser frem til et tættere samarbejde mellem handel og turisme i Lemvig Kommune.

- Vi vil f.eks. i højere grad kunne markedsføre handelslivets aktiviteter over for turisterne, hvilket vil give dem endnu flere oplevelser på vores egn, siger Steen Jørgensen, der er indehaver af SJ Feriehusudlejning.

Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme har også udsigt til at få en bedre økonomi end de "gamle" foreninger. På det seneste byrådsmøde vedtog politikerne, at Lemvig Kommune øger tilskuddet til samarbejdet med 450.000 kroner i år, såfremt den nye, fælles forening bliver en realitet.

Annonce

Øget tilskud

I de kommende år vil Lemvig Kommune give krone-til-krone til det beløb, som den nye forening kan hente hos medlemmerne. Det kommunale tilskud vil dog maksimalt kunne være 1,275 millioner kroner indeholdende de 625.000 kroner, man i forvejen yder til eventsamarbejdet med de tre foreninger.

Det er overordnet meningen, at Lemvig-Thyborøn Handel & Turisme skal stå for den gæste-service, der skal ydes, når turisterne er kommet til kommunen. Det er Destination Nordvestkysten, der skal markedsføre egnen for at få turisterne hertil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Ny forårsbebuder

Annonce