Annonce
Lokalavisen Lemvig

Ford er fortrøstningsfuld om bilsalget: Købekraften er jo stadig ude i samfundet

Indehaver Merete Wang Gravesen og hendes medarbejdere i Lemvig Auto har haft et travlt 2020, og hun har det fint med, at 2021 begynder i et lidt roligere tempo. Hun er sikker på, at der nok skal komme gang i bilsalget senere på året. Foto: Johan Gadegaard
Hos Lemvig Auto er indehaver Merete Wang Gravesen fortrøstningsfuld. Hun forventer, at den aktuelle nedlukning blot skubber bilsalget til lidt senere på året.

Lemvig: - Vi er fortrøstningsfuld med hensyn til salget af biler i år. Vi får en stille start på året, men vi håber og tror, at den aktuelle nedlukning blot skubber bilsalget til lidt senere på året, siger indehaveren af Lemvig Auto, Merete Wang Gravesen.

Lemvig Auto ligger på Høgevej og er Ford-forhandler. Merete Wang Gravesen er anden generation i spidsen for Lemvig Auto, der blev grundlagt af hendes far, Ole Wang Hansen.

- Købekraften er jo stadig ude i samfundet, og der skal nok komme gang i salget, når samfundet lukker op igen, forudser Merete Wang Gravesen.

Annonce

Mens der hersker nogenlunde normale tilstande i værkstedet, så er der gearet helt ned for salget af biler. Det er ikke gået fuldstændig i stå, men det er tæt på.

- Vi har haft enkelte, der har skullet bruge en ny bil, fordi den gamle var blevet totalskadet. Her har vi været ude ved kunden med en ny bil, som kunden så kunne prøvekøre. Men ellers ligger det hele stille, siger Merete Wang Gravesen.


Vi har haft enkelte, der har skullet bruge en ny bil, fordi den gamle var blevet totalskadet.

Merete Wang Gravesen, indehaver af Lemvig Auto


Hvis det drejer sig om salg af biler til erhverv, så må kunden godt dukke fysisk op hos Lemvig Auto og landets øvrige forhandlere. Men private må ikke komme ind i salgsafdelingen og f.eks. prøvekøre en potentiel ny bil. Til gengæld må private godt købe en ny bil over nettet.

Vil se og prøvekøre bilen

- Der gælder nogle helt andre regler, hvis vi skal sælge biler over nettet, og det er vi ikke særlig interesseret i. Her har man f.eks. et helt år til at fortryde købet. Det er nok også de færreste, der vil købe en bil på nettet - de fleste vil gerne se den og prøvekøre den, siger Merete Wang Gravesen.

Nye regler

Erhvervsministeriet har i en opdateret Q&A (spørgsmål og svar) skrevet:

En udvalgsvarebutik må godt fremvise eller prøvekøre udvalgsvarer (f.eks. biler og cykler) uden for butikkens matrikel for en eller flere konkrete kunder, så længe det ikke antager karakter af omgåelse af kravet om lukning af udvalgsvarebutikken. Med dette forstås at man som sælger ikke må benytte f.eks. samme parkeringsplads, rasteplads el. lignende, så det i den forstand f.eks. bliver "en forlængelse" af butikken.

Lemvig Auto har 15 medarbejdere, og der er ingen hjemsendte. Normalt har medarbejderne ekstra travlt i årets første måned, hvor der er ekstra åbent - blandt andet med nytårskur - og gode kampagnepriser.

- Nu får vi så en stille periode i stedet, men så længe nedlukningen er i en overskuelig periode, giver det ikke anledning til bekymring, siger Merete Wang Gravesen.

Hun kan se tilbage på et godt 2020, hvor Lemvig Auto havde et fint år med godt gang i salget.

- Vi kan se tilbage på et godt og travlt 2020, hvor især Ford Kuga var godt sælgende. Efter et godt år er det også helt legalt, at vi begynder 2021 med ikke helt så lange arbejdsdage, siger Merete Wang Gravesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce