Annonce
Lokalavisen Lemvig

Fra London til Lemvig: Ung skrædder vil tale faget op

Tara Louise Hansen har allerede fået de første opgaver i sit nye firma, Taras Skrædderi. Foto: Johan Gadegaard
34-årige Tara Louise Hansen har efter fem år i London, hvor hun blev uddannet skrædder, valgt at åbne sit eget skrædderi i Lemvig.
Annonce

Lemvig: Det lyder umiddelbart lidt vildt: Efter fem år i London, hvor hun blev uddannet skrædder og syede og omforandrede jakkesæt til mindst 50.000 kroner stykket, har 34-årige Tara Louise Hansen valgt at åbne sit eget skrædderi i Lemvig.

Navnet er Taras Skrædderi, og det ligger i den lejlighed i Frederiksgade i Lemvig, hvor Tara Louise Hansen bor.

Hun er opvokset i Ry ved Silkeborg, og den vestjyske forbindelse er skabt via lederen af Tuskær Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter i Fjaltring, Lise Faurschou Hastrup.

- Jeg er vokset op ved siden af Lise Faurschou Hastrup og hendes familie - som barn legede jeg med hendes børn, fortæller Tara Louise Hansen.

Da hun i efteråret 2019 var færdiguddannet skrædder hos Kathryn Sargent i Londons berømte skræddergade Savile Row, havde hun lyst til at vende tilbage til Danmark.

- Jeg har løbende haft kontakt med Lise Faurschou Hastrup, og derfor var det nærliggende at flytte til Fjaltring for at finde ud af, hvordan jeg kom videre med det skrædderfag, som jeg holder utrolig meget af, siger Tara Louise Hansen.

Tara Louise Hansen

34-årige Tara Louise Hansen er opvokset i Ry ved Silkeborg.

Hun har åbnet Taras Skrædderi i Frederiksgade i Lemvig.

Uddannelser:

2006-2009: Tekstilformidler fra VIA University College i Viborg

2011-2013: Beklædningshåndværker fra EUC Syd, Sønderborg

2015-2019: Skrædder med speciale i jakker og frakker hos Kathryn Sargent i London.

Kontrasten var naturligvis stor - Fjaltring kontra London. For den unge skrædder virkede det vestjyske dog ikke skræmmende. Nærmere tværtimod. Men det var dog først efter en "corona-omvej", at hun valgte at slå sig ned i Lemvig.

- Jeg havde fået et job på et skrædderi i København, men det blev aflyst på grund af coronakrisen. Skrædderiet havde pludselig ikke så meget at lave, fordi alle fester var aflyst, og derfor skulle der ikke bruges særlig meget nyt festtøj, siger Tara Louise Hansen.

Annonce

Glad for det vestjyske

I mellemtiden var hun blevet glad for både Fjaltring og Lemvig.

- I forhold til London er der utroligt stille i både Fjaltring og Lemvig, men det er en stilhed, jeg godt kan lide. Der er nærvær og søde mennesker. Og så tænkte jeg: Hvorfor bliver jeg ikke her og åbner mit eget skrædderi. Det er jo det, jeg har rigtig meget lyst til, siger den unge skrædder.


I forhold til London er der utroligt stille i både Fjaltring og Lemvig, men det er en stilhed, jeg godt kan lide.

Tara Louise Hansen, selvstændig skrædder


Sådan blev Taras Skrædderi til virkelighed, og umiddelbart før dette interview har hun været i Herning for at kigge på nye, mere industriagtige symaskiner, så maskinparken kan udvides fra de nuværende to symaskiner, der er mere til almindeligt hobbybrug, som hun beskriver det.

Hun har ingen forventning om, at hun fra dag ét kan leve af at være skrædder i Lemvig. Samtidig er der også lige åbnet et andet skrædderi i Østergade i Lemvig.

- Jeg mener, at der sagtens kan være plads til os begge. Nu begynder jeg stille og roligt, og jeg har fået de første opgaver. Jeg arbejder med både herre- og dametøj. Jeg tilretter og syr omforandringer og tøj efter mål. Det er vigtigt at lytte til kundens behov og skabe et tillidsforhold, siger Tara Louise Hansen.

Annonce

Vil være opsøgende

Hun har blandt andet være rundt til Lemvigs tøjbutikker og tilbudt sin assistance, og hun har allerede lavet aftale med én butik.

- Det gælder om at være opsøgende, og jeg vil ikke kun operere i Lemvig. Jeg satser også på andre byer i det vestjyske. Det kan f.eks. også være teatre, der har brug for hjælp til at få syet kostumer, siger Tara Louise Hansen, der henvender sig til både private og virksomheder og har fået hjælp af Startvækst Lemvig til den nye, selvstændige tilværelse.

Hun fortsætter desuden med at arbejde hos LoPe og keramiker Lone Pedersen i Nørre Nissum, som hun hjælper med diverse opgaver.

Det var i forbindelse med uddannelsen til beklædningshåndværker i Sønderborg, at hun for alvor fik øjnene op for skrædderfaget. Her var hun nemlig i tre måneders praktik hos Kathryn Sargent i London. Og det var dét ophold, der banede vejen for den attraktive stilling som skrædder-elev hos netop Kathryn Sargent.

Annonce

Behageligt og flot

- Jeg vil gerne være med til at tale skrædder-faget op. Det er et godt håndværk, der er med til at give folk noget behageligt og flot tøj at gå i, siger Tara Louise Hansen.

I London arbejdede hun for overklassen - hvis en kunde skulle have syet jakkesæt, begyndte prisen ved 49.000 kroner.

- Nu er prisniveauet selvfølgelig et helt andet, men jeg håber - og tror - at der altid vil være behov for at få syet eller tilrettet tøjet, så det passer perfekt, siger Tara Louise Hansen, der glæder sig til at bruge sit håndværk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Klumme: Golden Moments

Annonce