Annonce
Lokalavisen Lemvig

Ikke så hektisk som tidligere: Store Byttedag i en afdæmpet udgave

Maria Iversen (th) skal have byttet en julegave og satser på at finde en nytårskjole i stedet hos Boutique Camar, hvor indehaver Tina Johansen hjælper med at finde den rigtige. Foto: Allan Damgaard
Både hos Boutique Camar og Sport 24 var der pænt med kunder på Store Byttedag, men ikke så mange som tidligere år. Kunderne er blevet bedre til at ramme plet med deres julegaver.

Lemvig: Efter sidste års corona-nedlukning var Store Byttedag i år tilbage, men den første åbningsdag efter juledagene var ikke ligefrem præget af en voldsom trængsel i Lemvigs butikker.

Sådan var situationen hos både Boutigue Camar og Sport 24, som avisen lagde vejen forbi på en særdeles råkold december-dag, hvor hverken den isnende kulde eller de høje smittetal indbød til at hyggesnakke med de bekendte, man løb på.

Hos Boutique Camar var indehaver Tina Johansen ene kvinde på skansen. Hun har normalt assistance af en medarbejder, men vedkommende havde fri denne mandag.

Annonce

- Jeg vurderede, at jeg godt selv kunne klare det i dag. Der et et pænt flow af kunder, men jeg kan fint følge med, siger Tina Johansen.

Tidligere kunne Store Byttedag godt være en hektisk affære, men sådan har det ikke været de seneste år, og dette års udgave passer fint ind i mønstret fra de seneste år.

- For år tilbage havde vi kun åbent til kl. 13 i dagene mellem jul og nytår, og her var der naturligvis mere travlt med at bytte julegaver i de få åbningstimer. Desuden spiller coronaen selvfølgelig også en rolle i år. Jeg kan se, at der er kunder, der står uden for butikker og vurderer hvor mange kunder, der er inden for. Hvis de synes, der er for mange, så går de videre og kommer tilbage senere, siger Tina Johansen.

Rammer plet

Desuden er der også en anden tendens, der er medvirkende til, at butikspersonalet ikke længere løber stakåndet rundt på Store Byttedag.

- Kunderne er blevet bedre til at ramme plet med deres julegaver. Der følger ofte et billede med ønsket på ønskelisten, og her kan man også se størrelsen. Det betyder, at der er langt færre gaver, der skal byttes, siger Tina Johansen.

Kunderne er blevet bedre til at ramme plet med deres julegaver. Der følger ofte et billede med ønsket på ønskelisten, og her kan man også se størrelsen.

Tina Johansen, indehaver af Boutique Camar

Hun er tilfreds med årets julehandel.

- Julehandlen har været fint, og 2021 har generelt været et godt år for os. Vi kunne dog godt mærke, at december var lidt mere stille end normalt. Det hænger både sammen med salget på Black Friday i november og med corona-restriktionerne med f.eks. at skulle bære mundbind i butikkerne, siger Tina Johansen.

Annonce

En nytårskjole

Blandt kunderne i Boutique Camar på Store Byttedag finder vi Maria Iversen fra Lemvig. Hun er ikke bekymret for at bevæge sig ud i butikkerne, selv om man på DR har kunnet læse, at kombinationen af Store Byttedag og stigende corona-smitte ikke ligefrem er nogen god blanding.

- Jeg har haft corona, så jeg er ikke bekymret for at blive smittet. Jeg skal have byttet to julegaver i dag, og jeg satser på måske at kunne finde en nytårskjole her hos Camar, siger Maria Iversen.

Anja Kjælder fra Lemvig skal også have byttet to gaver i dag. Det er en bog og en padel-ketsjer. Sidstnævnte foregår hos Sport 24, hvor Anja Kjælder indleder med at fortælle indehaver Michael Larsen, at hun skal have byttet ketsjeren, fordi hun tabte en match med den...

Nej, det er selvfølgelig ikke forklaringen. Hun synes ikke, at den er optimal at spille med, og Michael Larsen finder en anden til hende.

Hos Sport 24 skal Anja Kjælder have byttet en padelketsjer. Indehaver Michael Larsen hjælper hende med at finde den rigtige. Foto: Allan Damgaard

- Det passede bedst for mig at bytte mine julegaver i dag, og det var vigtigt at få en anden padelketsjer, da jeg forhåbentlig snart skal spille igen, siger Anja Kjælder.

Annonce

Ønskelister med link

Michael Larsen har også en klar fornemmelse af, at Store Byttedag ikke længere er helt så hektisk som tidligere, selv om der bestemt også er kunder i butikken hos Sport 24 denne dag.

- Der skal byttes færre julegaver i dag end tidligere, og det hænger sammen med, at mange ønskelister indeholder et link, så man præcis får den gave, man ønsker sig. Samtidig behøver man heller ikke længere skynde sig med at bytte julegaver - hos os bytter vi i 365 dage, siger Michael Larsen.

Han kan også berette om et fint julesalg, og der blev samtidig solgt en del firmajulegaver via Sport 24's julegavekatalog. Et salg, der går til den lokale afdeling af Sport 24.

Annonce

Hos Søren coronaramt

Hos tøjbutikken Hos Søren er der til gengæld ingen aktivitet på Store Byttedag. Her er døren nemlig låst og forsynet med en seddel, der fortæller, at på grund af positive testsvar hen over julen er man desværre nødt til at holde lukket 27. december.

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Bio-Huset har solgt 40 procent færre billetter på grund af corona-nedlukning

Annonce
Lokalavisen Lemvig

Nørlems sognepræst fylder 60 år: Københavneren der faldt for det vestjyske

Annonce
Lokalavisen Lemvig

FLAG Vestjylland er igen klar til at støtte maritime projekter

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Lemvig

Mozarts Requiem er udsat til efteråret

Lokalavisen Lemvig

Bovbjerg Fyr genåbner med kunstudstilling

Lokalavisen Lemvig

Stærke kvinder, fodbold og gode historier

Lokalavisen Lemvig

Apotekeren i Lemvig: Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle interessere mig for at udstille hunde

Lokalavisen Lemvig

Klassisk musik kombineret med lettere jazz

Lokalavisen Lemvig

Corona rammer populær revy: Bliver skubbet med et år

Lokalavisen Lemvig

Hør om årets bedste bøger på Lemvig Bibliotek

Lokalavisen Lemvig

Søfestival ændrer program efter afbud: Ud med Johnny, ind med Poul

Lokalavisen Lemvig

Dansk romantisk komedie blandt ugens film

Lokalavisen Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Annonce