Annonce
Lokalavisen Lemvig

Tidligere rektor Lars Ebbensgaard anmelder Else Husted Kjærs nye bog

Else Husted Kjær byder her velkommen til Poesigaarden, hvor hendes nye bog blev officielt udgivet lørdag den 31. oktober. Pressebillede
Den tidligere rektor ved Lemvig Gymnasium, Lars Ebbensgaard, anmelder her Else Husted Kjærs nye bog, der indeholder både digte og malerier.
Annonce

Nees: I anledning af sit 50 års jubilæum som billedkunstner har Else Husted Kjær fra Nees udgivet "Vent Venligst - en lille rejse under poesiens vinger".

Bogen indeholder både digte og malerier af Else Husted Kjær, og den blev officielt udgivet ved at arrangement på Poesigaarden i Nees lørdag den 31. oktober.

Lars Ebbensgaard - der er tidligere rektor på Lemvig Gymnasium - holdt tale ved udgivelsen, og vi bringer her hans anmeldelse af bogen:

Timeglasset er vendt, alt bliver nyt. Ordet poesi er afledt af det græske ord poiein, som betyder at skabe. Så Else Husted Kjærs (EHK) digtsamling "Vent Venligst" er sandelig poesi, her skabes hele tiden, og alt bliver nyt.

Universet bliver til i digtenes nu, alt bliver nyt. Der er et rend af engle i vores atmosfære og i digtene. Vi omgives af mirakler og undres over at vi er.

Fortid og fremtid er også med, for EHK samler hele evigheden i ét nu, hvor læseren sammen med EHK kan tage en gyngetur i Cassiopeia. Det kaldes eternalisme og er interessant nok i overensstemmelse med den ny kosmologi, som Einstein udtrykker det: "For dem af os, der tror på fysikken, er skellet mellem fortid, nutid og fremtid kun en stædig vedholdende illusion". Evigheden smelter sammen til nuet. Kroppen bliver en frodig forårsmark. Digtsamlingen indeholder, som digtsamlinger skal, megen lærdom.

Englene vil vi altid have hos os, men hvad med svalerne? EHK lader nænsomt svalerne gribe fat i læseren, "skønt der bliver sagt, at der ikke er mange tilbage". I så korte passager får vi at vide, at vi har ansvar.

Annonce

Hjælper tankerne på vej

Pludselig dukker en hundehvalp op og kosmos' klokker kimer. Det er en stor fornøjelse og oplevelse at læse digtene, der hver ledes af en mediterende og smuk malerstudie, som hjælper tankerne på vej.

Der er dybde i digtsamlingen, vi skal ned i forglemslens dybe skød. Og det er et vigtigt sted, hvor vi alle ender: "Ned, ned, ned, til Dåb i Glemsel og Evighed" som vi synger med Thøger Larsen i "Du danske sommer, jeg elsker dig".

Her ved novembertide er det skønt at læse om den gule lampe, den varme sol og stuen, hvor vi mærker tusmørkets længsel. Vi lærer om skygger og deres betydning.


Her ved novembertide er det skønt at læse om den gule lampe, den varme sol og stuen, hvor vi mærker tusmørkets længsel.

Lars Ebbensgaard i sin anmeldelse af Else Husted Kjærs nye kunstbog


Bag hele EHK's værk synger en evighedslængsel, der kun har modstykke i lovprisning af stjernerne, poesien og dagligdagens håndgribelige mirakler. Digtsamlingen har med rette undertitlen "En lille rejse under poesiens vinger".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce