Annonce
Lokalavisen Lemvig

Vandretur til Kabbel Hovedgaard

Deltagerne kommer blandt andet forbi Kabbel Hovedgaard, hvor indehaver Kirsten Carstensen fortæller om gårdens fortid og nutid. Pressebillede
Tirsdag den 4. august står DN Lemvig og Geopark Vestjylland bag en vandretur omkring Kabbel.
Annonce

Lemvig: Tirsdag den 4. august byder Danmarks Naturfredningsforening på en fire kilometer lang vandretur omkring Kabbel.

Det er en tur med mange naturoplevelser. Her kan man høre historien om Limfjordsøstersen og det moderne opdræt, Kabbel Hovedgaard, naturgenopretningen af engene nedenfor og hvordan istidslandskabet er blevet dannet.

På stranden nedenfor Kabbel Hovedgaard vil østersekspert Laurits Bernitt fortælle om opdræt af Limfjordsøsters, og deltagerne vil få tilbudt en smagsprøve på den Limfjordsmusling, der også lever lige her.

Kabbel Hovedgaard tilhørte i 1700-tallet en rig købmandsfamilie fra Lemvig. På gården blev der opdrættet stude, som blev solgt på markederne i Holsten. De nuværende bygninger på Kabbel Hovedgaard stammer fra henholdsvis 1840'erne (stuehuset) og slutningen af 1800-tallet (tårnbygning og udlænger).

Bygningerne er i dag fredet og privatejet, og ejer Kirsten Carstensen vil fortælle og vise rundt om bygningerne. I dag drives gården som planteavlslandbrug. Hvis vejret tillader det, kan den medbragte kaffe/te nydes i haven, og i solnedgangen synges blandt andet Thøger Larsens "Danmark nu blunder den lyse nat".

Turen slutter igennem den flotte Tannebækdal. Man skal tilmelde sig til DN-guide John Clausen senest den 3. august, og man skal huske godt vandtæt vandrefodtøj. Mødetidspunktet er kl. 19 på parkeringspladsen ved Lemvig Rensningsanlæg på Rønbjerghage.

Det er Danmarks Naturfredningsforening Lemvig, der i samarbejde med Geopark Vestjylland har arrangeret turen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce