Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Centerbutikker genåbner efter fire måneders nedlukning: Det virker mærkeligt, at nogle får lov til at åbne, mens andre ikke gør

Det er kritisabelt, at de nedlukkede centerbutikker skal vente med at åbne helt til midten af april, mener center manager Vibeke Qvist fra Helsingør Bycenter. Samtidig glæder hun sig på butikkernes vegne til genåbningen.  Arkivfoto: Lars Johannessen
I Helsingør Bycenter er der stor glæde over den forestående genåbning hos centerets bestyrelsesformand og center manager. Men der er også stor undren over, at centerbutikkerne til forskel fra den øvrige detailhandel er tvunget til at holde lukket frem til den 13. april.

BUTIKSLIV: Mens den øvrige detailhandel genåbnede første marts, er det først den 13. april at butikker i mindre indkøbscentre som Helsingør Bycenter, i skrivende stund kan se frem til at åbne dørene for kunderne igen. Det er nemlig den dato, som regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om. Men det er ikke en dato, der umiddelbart kalder på nogen form for logik, hvis man spørger Helsingør Bycenters bestyrelses- og centerformand.

- Vi glæder os til igen at byde kunderne velkommen. Det er noget, vi har set frem til længe. Jeg ved ikke, om man kan sige, at det er unfair, at vi først får lov til at åbne den 13. april. For helt overordnet handler det jo om, at vi skal passe på hinanden. Når det er sagt, så er det svært at få øje på, hvorfor indkøbscentrene er epicentre for smitte. Der er ikke nogen evidens for det, siger Thomas Just Rasmussen. Udover at være centerbestyrelsesformand for Helsingør Bycenter, repræsenterer han butikken Intersport som salgsdirektør for Intersport Danmark.

Annonce

Lettere at kontrollere

Han undrer sig over, hvorfor indkøbscentrene ikke fik lov til - på lige fod med den øvrige detailhandel at genåbne første marts.

- Det virker mærkeligt, at nogle får lov til at åbne, mens andre ikke gør - selv om vi har truffet alle nødvendige forholdsregler for at gøre det trygt for vores kunder at handle. I min optik giver det mere mening at holde alle butikker åbne. Det gør det lettere at kontrollere, fremfor at kunderne stimler sammen, siger Thomas Just Rasmussen.

Det virker mærkeligt, at nogle får lov til at åbne, mens andre ikke gør - selv om vi har truffet alle nødvendige forholdsregler, siger Thomas Just Rasmussen, centerbestyrelsesformand for Helsingør Bycenter.


Vi har været klar længe. Vi har så meget styr på sikkerheden, som man kan have, og har ansat coronavagter, sørget for håndsprit til alle kunder. Vi har også et system, der holder øje med nøjagtig, hvor mange kunder der bliver lukket ind

Vibeke Qvist, center manager, Helsingør Bycenter


Annonce

Skævridning

Og han er ikke den eneste. Også bycenterets center manager Vibeke Qvist har svært ved at se logikken i genåbnings-planen, som et bredt flertal i Folketinget står bag.

- Det er unfair konkurrence og udtryk for en skævridning. Vores butikker overholder loven og betaler skat og moms. Der er for nyligt kommet frem, at udenlandske webshops som har tjent tykt på nedlukningen, har forsøgt at "snyde" SKAT for 139 millioner kroner i ubetalt moms, siger Vibeke Qvist.

Hun påpeger, at " det er på tide" butikkerne i bycentret får mulighed for at genåbne.

- Vi har været klar længe. Vi har så meget styr på sikkerheden, som man kan have, og har ansat coronavagter og sørget for håndsprit til alle kunder. Vi har også et system, der holder øje med nøjagtig, hvor mange kunder, der bliver lukket ind. Det betyder, at vi kan bede gæsterne om at vente udenfor, hvis vi er for mange, siger Vibeke Qvist.

Annonce

Glædeligt - trods alt

Til trods for at centermanageren mener, at butikkerne i bycentret er udsat for forskelsbehandling - så ødelægger det ikke glæden ved udsigten til - såfremt datoen holder stik - igen at kunne byde kunderne velkommen.

- Vi glæder os til igen at blive en del af Helsingørs byliv, og til at kunderne vender tilbage, siger Vibeke Qvist.

Annonce

Spisesteder må vente

Flere butikker i Helsingør Bycenter  er  ikke omfattet af nedlukningen, som betyder, at der til trods fra de nedlukkede butikker har været liv i centeret. De fortsat åbne butikker tæller blandt andre Føtex, Normal, Matas, Apoteket og en asiatisk take-away restaurant.

Selv om de øvrige butikker i centeret altså ser ud til at genåbne den 13. april, må centerets restauranter,  Café Tower Brasserie og Café Vivaldi, vente lidt endnu med at byde gæsterne indenfor. Ifølge regeringens genåbningsplan er der først grønt lys for indendørsservering den 6. maj. Fra den 21. april åbnes der dog ifølge planen for udendørsservering på restauranter og cafeer - med coronapas.

De største indkøbscentre og stormagasiner står til at genåbne den 21. april.

De lukkede butikker i Helsingør Bycenter har ikke haft åben siden den 17. december sidste år, hvor indkøbscentre, stormagasiner, arkader og basarer blev lukket som følge af corona-situationen med stigende smittetal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Sådan påvirker corona karaktererne: Her er de bedste og dårligste skoler i Helsingør

Lokalavisen Nordsjælland

93-årige Arne Magnussen lancerer sit syvende puslespil fra lokalområdet: Velkommen til Snekkersten set fra oven

Lokalavisen Nordsjælland

Efter corona: Hvordan skal vores byer genopstå?

Lokalavisen Nordsjælland

I Kvickly Helsingør får medlemmerne mulighed for at være med til at bestemme: Vær med til at bestemme, hvad der er vigtigt i din butik

Annonce