Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Kvickly Stjernegade med i jobforløb for mennesker med autisme: - Vigtigt at alle får en chance her i livet

Kvickly i Stjernegade i Helsingør. Foto: Lars Johannessen
Det lokale varehus i Stjernegade indgår i samarbejde med Fonden Unges om projektet ‘Klar til start’, der skal hjælpe mennesker med autisme i job.
Annonce

HELSINGØR: Kun omkring 15 procent af mennesker med autisme har et fast job.

Projektet ‘Klar til start’ har til formål at få ændret på den statistik, så flere mennesker med en autistisk sygdom kan finde vej til arbejdsmarkedet.

Det landsdækkende initiativ, som drives af nonprofit-organisationen Fonden Unges, kommer nu også til Helsingør, da Kvickly Stjernegade bliver en del af projektet.


Det er fedt at hjælpe et ungt menneske med en god start i livet

Henrik Madsen, varehuschef, Kvickly Stjernegade


Supermarkedet har netop budt velkommen til sin første kandidat i det særlige jobforløb.

- Vi har valgt at sige ja til at træne og ansætte kandidater fra Klar til Start, fordi det er fedt at hjælpe et ungt menneske med en god start i livet, og fordi vi har kræfterne til det, siger varehuschef Henrik Madsen fra Kvickly Stjernegade i Helsingør.

Henrik Madsen forventer at ansætte flere mennesker med autisme i den kommende tid.

- Vi synes, det er vigtigt, at alle får en chance her i livet, og blandt medarbejderne er der da også en meget positiv holdning til projektet, siger varehuschef Henrik Madsen. Foto: Lars Johannessen.

- Vi synes, det er vigtigt, at alle får en chance her i livet, og blandt medarbejderne er der da også en meget positiv holdning til projektet, siger varehuschefen.

Annonce

‘Gør en kæmpe forskel’

Britta Bak, der direktør i nonprofit organisationen Fonden Unge, siger at “det gør en kæmpe forskel, når en arbejdsplads som Kvickly vælger at gå ind i dette arbejde. Både for den enkelte kandidat og for samfundet".

Klar til start

Projektet ‘Klar til start’ er en vej til en fastansættelse for unge og voksne med en diagnose indenfor autismespektret. Det er landets eneste træningsforløb med indbygget jobgaranti og med landets bedste afklaringsforløb for målgruppen i kraft af et forpligtende erhvervssamarbejde, fagligt stærke personlige vejledere og anerkendte dokumentationsmetoder.

En række store danske virksomheder garanterer fastansættelse til alle der gennemfører Klar til start-forløbet tilfredsstillende, hvilket lykkes for mere end 80 procent af alle kursister.

Klar til Start er landsdækkende og drives af nonprofit-organisationen Fonde Unges med udviklingsstøtte fra den A.P. Møllerske Støttefond og Velux Fonden.

Læse mere på www.klartilstart.dk

Det er organisationens vurdering, at 8.000 danskere med autisme kan hjælpes i job gennem projektet, der får udviklingsstøtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond og Velux Fonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Nordsjælland

Donation der varmer: Ladcykel gør det lettere for elever med udviklingshandicap at tage med på ture ud i naturen

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordsjælland

Det socialistiske paradis: - På en almindelig folkeskole oplevede vi, hvordan 12-årige børn var i stand til at citere Lenin og tænke i kor og bære ens tørklæder

Lokalavisen Nordsjælland

Nyt kvik-testtilbud i Helsingør bliver hovedsagligt benyttet af pendlere: - Vores fornemmelse er, at der er et større behov

Annonce