Annoncørbetalt indhold

Sådan vælger du det rette brænde til pejsen

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

”Det er en kold tid, som vi lever i”, som Kim Larsen sang. Heldigvis findes der midler til at holde kulden udenfor på afstand. Blandt andet ved at finde den tykkeste sweater frem fra skabet og tænde op i pejsen. Nedenfor har vi samlet en række tips, der kan hjælpe dig med at finde det bedste brænde til din pejs, så du kan blive helt klar til at gå den kolde tid i møde.

Gå efter den rette træsort

Annonce

Der findes som bekendt flere forskellige typer af træ, men det er ikke dem alle, der egner sig lige godt som pejsebrænde. Nogle typer af træ vil afgive rigtig meget røg, når det brænder, hvilket kan være skadeligt for din pejs. I stedet kan du med fordel gå efter eg, birk, ahorn og bøg. De afgiver ikke lige så meget røg og er samtidig nemmere at antænde.

Brændværdien vil variere meget fra træsort til træsort. Jo tungere en træsort er, jo højere vil dens brændværdi ofte være. Det vil sige, at disse træsorter brænder længere og udvikler mere varme. Hvis du fyrer med en let træsort, vil du altså være nødt til at lægge brænde på oftere. Hvis din pejs mest af alt bruges som en hyggespreder, kan en let træsort være et fint valg. Men hvis den udgør den primære varmekilde i hjemmet, så kan du med fordel gå efter de tunge trætyper. De koster typisk lidt mere, men til gengæld får du også en tilsvarende højere brændværdi. Du kan også vælge at købe både en let og en tung træsort, så du kan bruge den lette træsort til at tænde op med, og den tunge til at fyre med.

Hav øje for den høje kvalitet

Det er ikke kun typen af træ, men også kvaliteten af det brænde, du køber, der betyder noget. Derfor er der god grund til at købe brænde fra en anerkendt leverandør og gerne i bundter, så du er sikker på, at alle stykkerne har samme størrelse og samme høje kvalitet.

Undgå disse typer af brænde

Der er forskellige typer af træ, du bør gå langt uden om, når du skal finde brænde til din pejs. Det gælder blandt andet træ med harpiks, såsom gran. Harpiksen gør nemlig, at det sprutter, når det afbrændes. Derudover må du ikke fyre med trykimprægneret træ og træaffald, der indeholder maling, lim eller lak.

Opbevar dit pejsebrænde korrekt

Når du har fundet det rette brænde til pejsen, så er det en god ide også at opbevare det korrekt. Her bør du gå efter et tørt sted, for jo mere tørt det er, jo bedre brænder det. Til det formål kan du vælge at købe et pejsebrændeskur, som vil beskytte træet mod regn. Hvis du har plads, kan du også vælge at have dit brænde i din garage eller i dit skur.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra JFMs uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Har du indstillet dine favoritter endnu?

Lokalavisen Nyborg

Før og nu: Brandrups købmandsforretning i Ørbæk

Lokalavisen Nyborg

Nyenstads perle eller ren provokation? Tandbus plantet i bevaringsværdigt boligkvarter

Lokalavisen Nyborg

Populær frisør udvider: - Det er et supplement til det, vi kan i forvejen

Lokalavisen Nyborg

Skole, børnehave og idrætsforening lukkede: Nu er forsamlingshuset landsbyens eneste samlingssted: - Vi skal finde nye måder at mødes på

Lokalavisen Nyborg

Næsten ny Aldi-butik bliver til 365discount: - Det er en flot butik med en rigtig god beliggenhed. Nu skal den bare gøres grøn

Annonce