Annonce
Mariager Avis

Byrådspolitiker fra Assens er klar til fire år mere

Peter Krogh Olsen, Assens ved Mariager.
Peter Krogh Olsen fra Assens er glad for og tilfreds med sin første periode i byrådet og melder sig klar til endnu en periode.
Annonce

Assens: Det var spørgsmålet om fremtiden for Assens Skole, der fik Peter Krogh Olsen til at blande sig i politik. Han var formand for skolebestyrelsen i Assens, da skolen var truet af nedlæggelse, og han måtte dengang erkende, at uanset hvordan skolebestyrelsen argumenterede for sin sag, ville den egentlige afgørelse altid ligge hos politikerne i byrådet og i Udvalget for Børn og Familie.

Derfor meldte han sig ind i partiet Venstre og sagde ja, da han fik en opfordring til at stille op til byrådsvalget i 2017.

I dag gør han foreløbig status:

- Vi har fået den flotteste børnehave i Mariagerfjord Kommune, den bedst beliggende, og så er skolen jo faktisk ny nu. Vi har fået tilført næsten otte millioner kroner ekstra til at få lavet nye faglokaler, gennemføre læseløft og så videre.

- Sådan nogle ting havde jeg ikke haft indflydelse på, hvis jeg havde siddet i skolebestyrelsen og ikke i byrådet, konstaterer Peter Krogh Olsen.

Han har selv tre børn og har dermed også egne erfaringer fra skole- og fritidsområdet.

- Assens Skole har været fin for dem, er hans opfattelse og han understreger, at Assens Skole er uddannelsesmæssigt helt på højde med andre.

Hans egne børn kom videre til Randers Realskole og var fagligt helt på højde med andre.

- Sådan var det ikke, da jeg var barn, tilføjer Peter Krogh Olsen.

Han husker, at der fra hans egen klasse på Assens Skole var en enkelt elev, der gik videre til en gymnasial uddannelse.

Da han selv sluttede sin skolegang på Randers Realskole, var der én, der ikke fortsatte i en gymnasial uddannelse

- Så det var forskellen dengang. I dag er der ingen forskel. - Og det skyldes ikke, at Randers Realskole har taget et dyk. Det er os, har har fået et markant løft, understreger han og henviser til den tilfredshedsundersøgelse, der er foretaget blandt forældre til skolebørn i hele kommunen.

Undersøgelsen har placeret kommunen som nummer seks på landsplan og som nummer et i Nordjylland. I undersøgelsen er Assens placeret en anelse over gennemsnittet af kommunens skoler.


Det går jo pissegodt i Mariagerfjord Kommune, og det skal vi sørge for, at det bliver ved med.

Peter Krogh Olsen, byrådsmedlem (V), Assens


Peter Krogh Olsen peger på, at politikernes ansvar i forhold til området først og fremmest er at få ansatte de rigtige ledere på skolerne og fagchefer i forvaltningerne. At have de rigtige folk i spidsen til at ansætte de rigtige medarbejdere og til til at motivere medarbejderne.

I dag er Assens Skole og børnehaven underlagt samme ledelse, og overgangen fra børnehave til skole sker glidende.

- Og det er helt ideelt. Vi har skole og børnehave og så Assens Hallerne liggende lige midt imellem, siger Peter Krogh Olsen.

Annonce

Godt omdømme

Han fortæller, at Mariagerfjord Kommune også har et rigtig godt ry som arbejdsplads på alle niveauer, uanset om man taler lærere, direktører eller social- og sundhedspersonale.

- Det kan vi godt være stolte af. Og det er vi også lidt, tilstår Peter Krogh Olsen.

Når han for eksempel en aften ved 22-tiden er på vej hjem fra et-eller-andet og undervejs passerer en af kommunens hjemmehjælper-biler på vej ud til en borger, så bliver han også lidt stolt, fortæller byrådspolitikeren videre. Han glædes også over at se en flok skolebørn komme forbi ude på fortovet, på vej ud i det fri som led i undervisningen.

- Det er fedt. Det er sådan set det, der er drivværket, konstaterer han.

Lidt stolt er han også over, at der nu sættes gang i arbejdet med at skabe en cykelsti mellem Assens og Hadsund.

- Det har man snakket om, siden jeg var barn. Nu kommer man til at kunne cykle hele vejen omkring fjorden, siger Peter Krogh Olsen.

Han glæder sig over at have oplevet, hvad han kalder "en forbavsende god tone" byrådspolitikerne imellem på tværs af partierne. Der er tradition for, at man taler sig til rette om tingene, og det er sjældent, at det er nødvendigt at gennemføre en afstemning for at få truffet en afgørelse.

- Vi har respekt for hinanden, fastslår Peter Krogh Olsen.

Annonce

Det går godt

- Hvad skal der så ske i næste valgperiode?

- Jamen da skal vi fortsætte samme kurs. Det går jo pissegodt i Mariagerfjord Kommune, og det skal vi sørge for, at det bliver ved med, svarer Peter Krogh Olsen.

Af kommende store projekter ønsker han sig en omfartsvej, der kan forbinde den østlige del af kommunen med E45.

- I Hadsund, i Als, os i Assens og folk i Mariager har lidt langt til motorvejen, og det er altså langs motorvejen, byerne blomstrer. Beliggenheden i forhold til motorvejen gør en himmelvid forskel, påpeger Peter Krogh Olsen.

En forbindelse til motorvejen forestiller han sig ikke gå som den, der tidligere har været foreslået, syd om Mariager.

- En god forbindelse fra motorvejen til Mariager kunne være første step, foreslår han og er fortrøstningsfuld:

- Alle de steder, man har lavet motorveje, har man aldrig fortrudt. Og det er billigt at låne penge nu, så man kan lige så godt komme i gang. Men det er jo regeringen, der skal sætte penge af til det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce