Annonce
Mariager Avis

Reo-Pack i Assens er opkøbt af Bila

Bila fra Nykøbing Mors har opkøbt Reo-Pack, Kongsdal Havn 4 i Assens. "Det giver mig ro i hjertet at betro Reo-Pack til Bila", siger Thorvald Christensen, stifter af og ceo i Reo-Pack. På fotoet ses han til højre sammen med Ole Madsen, ceo i Bila Logistics. Foto: Claus Petersen
Assens-virksomheden Reo-Pack er blevet opkøbt af Bila som et led i dennes ekspansion i Europa og USA.

Assens: Tiden tæller, når industriens færdigproducerede varer skal pakkes, palleteres, vikles og transporteres til lageret.

Derfor tilføjer Bila Group, Nykøbing Mors, med opkøbet af Reo-Pack, Kongsdal Havn 4 i Assens, de to teknologier, automationshuset manglede for at kunne tilbyde et komplet end-of-lineproduktprogram: Strækfilmviklere og etikettering af de færdige paller.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Bila Group, der fortsætter:

Annonce

Bilas og Reo-Packs kunder kan nu efter behov vælge logistikprodukter ligesom legoklodser, der kan klikkes sammen i en driftssikker automationsløsning. De får én leverandør, der tager ansvar for det hele med hensyn til robotter, AGV/selvkørende trucks, Palomater, folieviklere med videre.

Sælger med ro i hjertet

Bilas opkøb af Reo-Pack sker som følge af et generationsskifte, hvor den nuværende ejer og stifter af Reo-Pack, Thorvald Christensen, sælger alle sine ejerandele til Bila. Han sikrer samtidig, at viden, erfaring og netværk overdrages grundigt, idet han fortsætter som daglig leder af virksomhedens 50 ansatte i de kommende tre år.

- Jeg betror mit livsværk til Bila Group, fordi jeg ved, at det er en ejer, der vil videreudvikle og sikre min virksomhed til gavn for mine gode medarbejdere, kunder og leverandører. Der har også været andre købere på banen, men Bila er absolut det bedste match. Det giver mig ro i hjertet at betro Reo-Pack til Bila, siger Thorvald Christensen, CEO i Reo-Pack.

Af pressemeddelelsen fremgår det at Reo-Pack vil forsætte under sit hidtidige navn og på samme lokation i Assens.

Annonce

Global kundekreds

Reo-Pack blev stiftet i 1988 og har siden opbygget en iøjnefaldende global kundekreds af industrisværvægtere over hele verden. Kundelisten rummer blandt andre Nestlé, DHL, Rockwool, Carlsberg, Quaker Oats, Velux, Coca Cola, Arla Foods, Salling Group, Haribo, Procter & Gamble, CoRo Food, Pepsico, Glatfelter og Saint Gobain. Hemmeligheden bag den globale succes er høj kvalitet og lave vedligeholdsomkostninger.


Jeg betror mit livsværk til Bila Group, fordi jeg ved, at det er en ejer, der vil videreudvikle og sikre min virksomhed til gavn for mine gode medarbejdere, kunder og leverandører.

Thorvald Christensen, stifter af og CEO i Reo-Pack


- De første viklere, som vi byggede for 30 år siden, er stadig i drift. Maskine nummer 1 leverede vi til Tvilum Scanbirk, og da de ønskede at bruge nogle af vores nyere maskiner med et lavere folieforbrug, så tog jeg maskinen hjem på vores egen fabrik. Nu står den og vikler vores egne produkter ind. Haribo og andre har i tidens løb hver viklet flere millioner paller med vores viklere i deres fuldautomatiske anlæg. I bund og grund er det driftssikkerhed, vi sælger til vores kunder, ikke bare maskiner, konstaterer Thorvald Christensen.

I pressemeddelelsen angives det, at Bilas opkøb af Reo-Pack åbner oplagte synergigevinster og øget eksport til markeder som England, Tyskland og Benelux-landene, hvor Bila og Reo-Pack hver især har lokale afdelinger. I takt med, at de europæiske markedsandele vokser, vil ekspansionen på det amerikanske marked få ekstra fokus.

- 40 procent af Bilas salg i dag er eksport. Den andel vil ikke blive mindre, og opkøbet er en del af vores vækststrategi om at opnå en milliardomsætning, siger Ole Madsen, CEO i Bila Logistics.

Annonce

Køb vil gavne begge selskaber

- Når vi er ude og automatisere i fremstillingsindustrien, støder vi ofte på Reo-Packs kvalitetsviklere hos kunderne. Internationalt har fødevareindustrien fokus på one stop shopping af modulære produkter til specielt end-of-line. Reo-Packs produkt portefølje komplementerer Bila perfekt. Derfor føler vi, at vi har gjort et virkelig godt køb med overtagelsen af Reo-Pack. Et køb som vil gavne begge selskabers kunder, siger Ole Madsen.

Bila har i de senere år oprustet markant på logistikautomation, som på mange markeder er underautomatiseret og således har et iøjnefaldende eksportpotentiale. I 2017 overtog Bila samtlige aktiviteter i Dan Palletiser i Vemmelev på Vestsjælland, som i 44 år har leveret palleteringsløsninger til især fødevareindustrien, heriblandt Kelloggs, C&D Foods og Friesland Campina.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Mariager Avis

Tegn på at du kan have rotter

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce