Annonce
Melfar Posten

Bager og smed splejser til hjertestarter

Baks og POM har sammen købt en hjertestarter, der skal hænge ved ingdangen til bageriet. Foto: Mia Harm Madsen
Der kommer hver dag mange mennesker ved bagerforretningen på Bogensevej. Der er også mange mennesker ansat i området, og derfor har smedemester og bagermester slået sig sammen om at købe en hjertestarter, der er tilgængelig døgnet rundt.

Middelfart: Hvor der er mange mennesker, er der brug for at have en hjertestarter hængende. Det er tanken bag den nyindkøbte hjertestarter, som bagermester Carsten Bak Matthiesen og indehaver af Pom Industries, Kim Hansen, har investeret i.

De to virksomheder ligger klos op og ned ad hinanden og med 30 medarbejdere i Pom og 25 daglige ansatte samt det store antal af kunder i butikken, synes de godt, at de kunne splejse til en maskine, der kan redde liv.

- Kim og jeg er selv ved at nå en livstruende alder, så vi kunne redde hinandens liv på firmaets regning, siger Carsten Bak Matthiesen og slår en stor latter op.

Annonce

Men med tanke på, at der kommer mellem 500 og 1000 kunder i bagerbutikken hver dag , så kunne maskinen måske også være handy for mange andre.

Der er allerede udset en plads, hvor hjertestarteren skal hænge, når montøren kommer og installerer den. I vindfanget foran bagerbutikken på Bogensevej 12. Her kan den hænge i læ og samtidig være tilgængelig døgnet rundt.

I smedeværkstedet bag bageriet har man én gang oplevet, at en medarbejder måtte løbe afsted for at give førstehjælp, da en medarbejder på én af de nærmeste virksomheder faldt om af et hjertestop. Det var før, der hang hjertestartere rundt omkring.

- Så råbte de efter hjælp ud på vejen, og der var en svend herfra, der løb over og gav hjertemassage. Manden overlevede, fortæller Kim Hansen og fortsætter:

- Det ville være frygteligt, hvis én af vores folk faldt om.

Som en redningsvest

Nu kommer der en hjertestarter op ved bagerforretningen på Bogensevej, men i virkeligheden synes bagermesteren, at der burde være langt flere ude i det danske landskab.

- De burde hænge systematisk rundt omkring. En hjertestarter er som at tage en redningsvest på. I dag er oddsene for at overleve et hjertestop langt bedre, hvis der er en hjertestarter i nærheden. Så jeg synes, vi er forpligtede til at hænge én op her, siger han.

Hjertestarteren er ikke gratis. Denne model koster 24.000 kroner, men det gør egentlig ikke så meget, synes de to indehavere af hver deres virksomhed.

- Der er ikke en grund til ikke at sætte den op, og hvis det sker, at vi får brug for den, så ved vi, hvor den er, siger Kim Hansen.

Alle medarbejdere i de to virksomheder skal have et kursus i at bruge hjertestarteren, så de ved, hvordan den virker.

- Helle for at støde dig, Kim, griner Carsten Bak Matthiesen.

Annonce
Melfar Posten

En dag om vores fælles fremtid

Annonce
Melfar Posten

Kendt bagermester forudser vulkanudbrud: Er blevet officiel leverandør af romkugler til Tour de France

Annonce
Melfar Posten

Kæmper fortsat for salg af værtshus: - Interessen har været meget begrænset

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Mindehøjtidelighed på Gals Klint

Melfar Posten

Fortiden kigger frem under kommende boligkvarter: Her finder arkæologerne en manglende brik

Melfar Posten

Knud fik hjertestop i armene på sin far, da han var to måneder gammel - var død i 16 minutter

Melfar Posten

Sved på panden og dansetrin gav penge til kræftramte børn

Melfar Posten

Udflugt til Kerteminde

Melfar Posten

Kom til åben træning i Nørre Aaby Cykelklub

Melfar Posten

Skal du cykle med i Cykelløbet Fyen Rundt?

Annonce