Annonce
Melfar Posten

Christian skiftede fra en coronalukket branche til et blomstrende erhverv

Christian Nordborg er uddannet konditor og har stået i lære hos Rikke Kring i Kring Chokolade. Nu har hans karriere taget en drejning. Han er stadig i den kreative branche, men nu er han kreativ med blomster i stedet for chokolade. Foto: Mia Harm Madsen
Ikke alle har oplevet nedgang under coronanedlukningerne. Christian Nordborg skiftede branche fra konditorfaget til blomsterbranchen og har haft hamrende travlt lige siden.

Middelfart: Han ser måske bekendt ud, Christian Nordborg. Den tidligere konditorelev er uddannet fra Kring Chokolade. Herefter tonede han frem i TV2's program "Sukkertoppen", hvor Mette Blomsterberg som vært udfordrede professionelle konditorer. Her fik han sammen med sin konditor-makker en finaleplads og endte på en samlet andenplads.

Nu har hans karriere taget et skift, og nu kan du finde ham i Fleur i Østergade. Omgivet af blomster står han her og binder buketter på fuld tid.

Lidt af en tilfældighed og ramt af hele coronasituationen sidste forår bragte skæbnen ham et andet sted hen, end han nogensinde havde regnet med.

- Jeg var ansat som konditor hos Hornstrup Kursuscenter i Vejle. Jeg havde netop sagt min stilling op. Jeg ville prøve noget andet, men så ramte coronaen med 180 i timen, og jeg tænkte: "Hvad gør jeg så", siger blomsterbinderen, der endte med at gå ledig i tre måneder.

- Men på jobcentret fik jeg seks ugers selvvalgt kursus. Jeg valgte at tage til Kold College og tage tre ugers blomsterbindingskursus og derefter tre ugers begravelsesbinderi. Min lærer på Kold College sagde, at Fleur søgte personale, og at jeg med seks ugers kursus ikke var helt ufaglært, fortæller Christian Nordborg, der søgte stillingen.

Til en start aftalte han med Hanne Jensen, der er indehaver af Fleur, at han skulle starte med en måneds praktik.

Praktikken blev afløst af en fastansættelse på fuld tid i en branche, der har haft vind i sejlene under corona.

Med seks ugers kursus var Christian Nordborg klar til at varetage en fuldtidsstilling som ufaglært blomsterbinder. Derfor står han nu fuld tid i Fleur og binder buketter og ekspederer kunder. Foto: Mia Harm Madsen

- Det var et godt tidspunkt at skifte branche på. Folk, der ikke må ses, sender blomster til hinanden, og det er en kæmpe kontrast, siger Christian Nordborg og henviser til restaurationsbranchen, der har været anderledes hårdt ramt under nedlukningerne.

Annonce

Opfordring fra Dronningen

Da Dronning Margrethe sidste år fyldte 80 år, opfordrede hun danskerne til at sende blomster til hinanden i stedet for til hende.

Det blev der lyttet til, og i dagene op til påske sidste år havde blomsterhandlerne travlt som aldrig før. I Fleur var der 350 bestillinger i de tre dage før påske, hvor der til sammenligning før corona var omkring 10-15 om dagen.

- Og vi har haft travlt lige siden, siger Hanne Jensen, der er én af tre, der binder buketter og laver dekorationer i butikken på fuld tid.

Derfor blev hun glad, da Christian Nordborg søgte den stilling, hun havde slået op.

- Han har som konditor en finesse, som han kan bruge her. Han har også været vant til at ekspedere kunder, og han er gået ind i det hele med krum hals, fortæller hun.

Annonce

Tilbud om læreplads

Faktisk er Hanne Jensen blevet så glad for Christian Nordborg, at hun har tilbudt ham en læreplads som blomsterdekoratør, når den nuværende elev, Sofie Bech Hauge, stopper til august.

Christian Nordborg blev arbejdsløs lige, da coronaen ramte Danmark sidste forår. Dette forår har han travlt med at binde blomster i Fleur i Middelfart. Foto: Mia Harm Madsen

Den tanke er Christian Nordborg ikke helt afvisende over for, men han er samtidig heller ikke helt afklaret på, om han vil lave blomster fra nu af.

- Jeg vil gerne have ham i lære. Vi skal passe og værne om de folk, der tager initiativ og tager et spring, siger Hanne Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Nyt vaccinationssted i Middelfart er kun for de hurtigste: - Nu har jeg ventet i 13 måneder, så lad mig vente et par uger eller tre mere

Annonce