Annonce
Melfar Posten

Kommunens 10. klasse skal lægges under Ungdomsskolen: Håber at tiltrække flere elever

Når Vestre Skole er færdigrenoveret, skal Ungdomsskolen ligge på matriklen sammen med den kommunale 10. klasse. Byrådet skal i januar endeligt beslutte, at 10. klassen kommer under Ungdomsskolen. Arkivfoto: Søren Gottwald
Annonce

Middelfart: Fra august 2021 kommer kommunens 10. klassestilbud efter al sandsynlighed til at høre under Ungdomsskolen og vil dermed ikke formelt være en selvstændig folkeskole længere.

Skoleudvalget har nikket ja til forslaget, efter det har været gennem en høringsfase, og Byrådet vil træffe den endelige afgørelse i januar.

Skolechef i Middelfart Kommune Grete Berggren fortæller, at forslaget er et led i den udvikling, som 10. klassestilbuddet har været i gennem nogle år, hvor man har flyttet ledelsen væk fra folkeskolen. Målet er og har været at signalere til de unge, at 10. klassestilbuddet er noget andet end blot en fortsættelse af folkeskolen.

- Så når vi lægger den yderligere under Ungdomsskolen, får man også en fælles bestyrelse og et andet signal i, at nu er det inde under noget andet end folkeskolen, siger Grete Berggren.

Skolechefen oplyser, at der de senere år kun har været en enkelt 10. klasse, og derfor har hele indsatsen et overordnet formål:

- Vi håber, at vi med det her kan tiltrække nogle flere elever, siger hun.

10. klassen er i forvejen på vej til at flytte fysisk fra sin placering på Lillebæltskolen og ind i de samme lokaler som Ungdomsskolen på Vestre Skole, når renoveringen er fuldført. Det vil ifølge Grete Berggren også betyde, at lærerne vil indgå i et fællesskab med Ungdomsskolens ansatte - hvilket de heller ikke har haft mulighed for tidligere.

Undervisningen i 10. klassen vil stadig skulle følge folkeskolelovens bestemmelser.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Peders ødelagte skraldepose startede stor diskussion: Der har været noget galt med poserne - og nu forklarer kommunen sig

Melfar Posten

Borgerne hører lige nu til den sidste gruppe: Middelfart gør klar til at kunne vaccinere på bosteder før end ventet

Annonce