Annonce
Melfar Posten

Kommunens schweizerkniv ansat som social- og velfærdschef: Nu vil han løse endnu en ’gordisk knude’

Henrik Mott Frandsen er ikke bange for at påtage sig nye opgaver. - Jeg har altid arbejdet meget og altid været glad for at være en del af løsningen rundt omkring, siger han. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Efter at have løst en lang række opgaver i Middelfart Kommune, hvor han blev ansat som 18-årig og har været ansat lige siden, er Henrik Mott Frandsen nu ansat som social- og velfærdschef.
Annonce

Nordvestfyn: Middelfart Kommunes nyansatte social- og velfærdschef behøver ingen introduktion på Rådhuset.

Blandt mere end 20 ansøgere er valget faldet på Henrik Mott Frandsen, der i forvejen var konstitueret i jobbet. Dermed fortsætter hans karriere i Middelfart Kommune, hvor han har været ansat, lige siden han som 18-årig fik et job som ufaglært hjemmehjælper i 1995.

Gennem årene har den nu 44-årige haft en lang række stillinger i Middelfart Kommune som blandt andet leder af Gelsted Plejehjem, projektchef på Middelfarts nye rådhus, IT-chef, arbejds- og miljøchef, og det bare for at nævne nogle af hans mange stillinger i kommunen, der altså spænder bredt.

- En stor del af opgaven med at være øverst ansvarlig for noget handler om at få sat andre i spil og få skabt ordentlige rammer og arbejdsvilkår, så man sikrer sig, at medarbejderne lykkes. Det er det vigtigste, næsten uanset hvor man kaster sig ud i ledelse. Som chef har man altid en opgave i at sikre sig, at der er nogen, der ved mere end en selv, siger Henrik Mott Frandsen.

Annonce

Stor opgave venter

Ved siden af sit job som arbejds- og miljøchef i Middelfart Kommune har Henrik Mott Frandsen flere gange løst andre opgaver sideløbende, som eksempelvis da Skrillingeskolen pludselig stod uden en skoleleder.

- Gennem årene har det været et ønske fra min side af at få et job, hvor jeg kunne få lov til at komme ud og være med til at løse gordiske knuder på vores arbejdspladser, forklarer Henrik Mott Frandsen.

En gordisk knude kan man også kalde hans næste udfordring, hvor han som social- og velfærdschef skal være med til at skabe ro på området efter nogle turbulente år med skiftende chefer og økonomiske udfordringer.

- Min første opgave bliver at få skabt ro i organisationen og genskabe tilliden til os som et område, der kan drives og forvaltes med et godt arbejdsmiljø og en sund økonomi.

- Der kommer en person, der tror på sagen. Der vil finde løsninger sammen med den store flok af medarbejdere. Det handler om at få skabt ro og finde de rigtige løsninger frem for alle mulige hovsaløsninger, siger Henrik Mott Frandsen, der er trukket i arbejdstøjet og påbegyndt sin nye udfordring.

Blå bog

Henrik Mott Frandsen, 44 år. 

Uddannet sygeplejerske og har en master i forandringsledelse, en HD i organisation og ledelse og en HD i regnskab og økonomistyring.

Hans lange karriere i Middelfart Kommune begyndte med et job som ufaglært hjemmehjælper. Efterfølgende har han blandt andet været leder af Gelsted Plejehjem, udviklingskonsulent i socialforvaltningen, arbejdsmiljøchef, projektchef på Middelfarts nye rådhus, voksenservicechef, leder af Skovgades Plejehjem, leder af den kommunale sygepleje, leder af Skrillingeskolen og IT-chef.

Desuden er han byrådsmedlem for Venstre i Assens Kommune, hvor han er bosat.

Han er gift på 22. år og har en søn.


- Min første opgave bliver at få skabt ro i organisationen og genskabe tilliden til os, som et område der kan drives og forvaltes med et godt arbejdsmiljø og en sund økonomi.

Henrik Mott Frandsen, social- og velfærdschef
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

KulturØen hylder Nat King Cole

Melfar Posten

Mød The Potmaster på Clay

Annonce