Annonce
Midtfyns Posten

Turen til Frankrig blev aflyst: Men Mogens fra Ringe har cyklet mange penge ind til forskning i sclerose

Mogens Rasmussen på vej op ad golfbakken ved Faaborg på en af turene med Cykelnerven, der skulle have kørt fire etaper i årets Tour de France. Men turen til de franske bjerge blev aflyst på grund af corona-udviklingen i Frankrig. Privatfoto
Mogens Rasmussen fra Ringe var skuffet over, at han på grund af coronaudviklingen alligevel ikke kom til at cykle i Frankrig med Scleroseforeningens cykelhold Cykelnerven, men han glæder sig over at have været med til at samle mange penge ind til et godt formål.
Annonce

Ringe: Mogens Rasmussen fra Ringe skulle have cyklet fire af de afgørende etaper i årets Tour de France sammen med 250 andre dedikerede ryttere på Scleroseforeningens cykelhold Cykelnerven, men covid-19 satte en stopper for turen til Frankrig. Alligevel kan han sammen med de andre ryttere fejre at have indsamlet 4,3 millioner kroner til Scleroseforeningens arbejde for en verden uden sclerose.

Cykelnerven er Scleroseforeningens Tour de France-inspirerede cykelløb, som de sidste syv år har sendt hundredvis af cykelryttere fra hele landet af sted mod de franske bjerge som finalen på et års træning og indsamling for en verden uden sclerose. Gennem årene er det lykkedes  rytterne at samle 26 millioner kr. ind til forskning i sclerose og sætte fokus på sygdommen.

I år skulle Mogens Rasmussen have cyklet med de 250 andre ryttere. Gennem det seneste år har han trænet og samlet penge ind som en del af Cykelnervens Team Fyn. Så det var svært at skjule sin skuffelse, da turen måtte aflyses i sidste øjeblik på grund af stigende smittetal i Frankrig.

Annonce

- En stor skuffelse

- Selvom en aflysning havde ligget i baghovedet, og håndbremsen har været trukket i forhold til forventningerne, så var aflysningen alligevel en stor skuffelse. Vi var kommet så tæt på afrejsedatoen, formen var okay, Tour de France var i gang og det kriblede i benene for at komme af sted. Alt spillede bortset fra coronaudviklingen i Frankrig, fortæller Mogens Rasmussen i en pressemeddelelse.


Selvom en aflysning havde ligget i baghovedet, og håndbremsen har været trukket i forhold til forventningerne, så var aflysningen alligevel en stor skuffelse.

Mogens Rasmussen


Til daglig arbejder han i en produktionsteknisk afdeling som PTA-medarbejder, og for anden gang skulle han have været med til at cykle bjerge for en verden uden sclerose.

Han meldte sig til Cykelnerven sidste efterår, fordi han har familiemedlemmer med sclerose.

Annonce

Et givende fællesskab

For rytterne er det en unik oplevelse at være en del af Cykelnervens trænings- og fundraisingfælleskab. I et år præget af nedlukninger og mange uger med hjemmearbejde har det vist sig at være særligt givende at være en del af Cykelnerven.

- Det har været en speciel og til tider ensom oplevelse at deltage i år, men med hjælp fra de sociale medier og engagerede kaptajner er det lykkedes at bevare motivationen og cykelglæden, fortæller Mogens Rasmussen.

De mange ryttere har landet over været inddelt i ni hold, herunder Team Fyn, som Mogens Rasmussen har trænet og indsamlet penge sammen med siden sidste efterår. Det er lykkedes Team Fyn at samle i alt mere end 500.000 kroner ind, hvilket svarer til godt 17.000 kroner for hver rytter på holdet.

Det er resultatet af mange måneders frivilligt arbejde fra rytternes side. De har både haft deres egne online-indsamlinger og skaffet sponsorater fra virksomheder, og på trods af covid-19 er det lykkedes dem at arrangere en stribe succesfulde events, som har bidraget med mange tusinde kroner til den fælles indsamling.

Cykelnerven finder normalt sted hvert år i juni, men på grund af covid-19 blev løbet i år rykket til september, inden den blev endelig aflyst. Mange af rytterne – inklusive Mogens Rasmussen – har meldt sig klar til Cykelnerven 2021 og glæder sig til at kæmpe sig op ad de mest afgørende Tour de France-bjerge. Ruten planlægges altid efter den officielle Tour de France-rute, når denne offentliggøres i oktober.

Mogens Rasmussen fra Ringe er klar til at køre for Cykelnerven igen næste år. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Halloween i Ryslinge

Midtfyns Posten

Allehelgen i Nazarethkirken

Midtfyns Posten

Morgensang i Nr. Lyndelse Kirke

Annonce