Annonce
Ugeavisen Ølgod

Årets virksomhed: Trappefabrik har aldrig før haft så travlt

Ølgod Handel og Erhverv har netop kåret Trappefabrikken A/S med Henrik Haahr i spidsen som årets virksomhed. Foto: Jacob Schultz
Trappefabrikken er kåret som årets virksomhed i Ølgod. Vækst og nyansættelser er blandt begrundelserne.
Annonce

Ølgod: Diplomet med ”Årets virksomhed 2019” er rammet ind og skal hænge i indgangen, så det er det første, gæsterne ser.


Det største salg er i færdige trapper, og selvom vi sælger meget dyre trapper, lige nu er vi ved at give tilbud på en trappe til 300.000 kroner, så elsker vi at levere en almindelig, fin trappe til den lille privatkunde.

Henrik Haahr


Henrik Haahr, der genstartede Trappefabrikken i Ølgod for fem år siden, er født og opvokset i byen, han var fejedreng på Trappefabrikken og stod i lære her, så hæderen gør ham ekstra stolt og glad.

- Nu har vi jo sendt medarbejderne hjem igen, så vi har ikke engang kunnet fejre det. Det må vi gøre senere, siger han.

Trappefabrikken A/S

19 medarbejdere.

Produktion hos underleverandører i Letland og Polen.

Normalt bliver årets virksomhed i Ølgod kåret ved generalforsamling og fest i Ølgod Håndværker- og Handelsstandsforening. I år er festligheden aflyst på grund af corona. I stedet er der lavet små videoer fra alle prisoverrækkelsene, som kan ses på Facebooksiden Ølgod Netop Nu og olgod.dk.

Der er 19 medarbejdere på Trappefabrikken, og alle, der kan arbejde hjemmefra, blev sendt hjem, da statsministeren opfordrede til det her i corona-runde to.

Henrik Haahr er rigtig Ølgod-dreng, og tilmed var han fejedreng og stod i lære på Trappefabrikken, så hæderen har stor betydning. Foto: Jacob Schultz

- Vi er en lille virksomhed, så vi gør det for at beskytte virksomheden og medarbejderne, siger han.

Annonce

Produktion i Østlande

Al produktion sker i Estland og Polen hos faste underleverandører.

- Det er to familieejede virksomheder, som vi har en supergod dialog med. Vores sælgere og tegnere finder sammen med kunden ud af, præcis hvad kunden gerne vil have, og så laver vi tegningen og sender direkte til dem.

- De kunne lige så godt ligge henne om hjørnet. Den eneste forskel er nogle kilometer, siger Henrik Haahr.

Trappefabrikken er kåret som årets virksomhed i Ølgod i 2019, men 2020 tegner også godt. Budgettet opererer med en vækst på ti procent, og alt tyder på, at det bliver indfriet.

- Vi ansatte to nye montører i begyndelsen af året, og vi har lige ansat endnu en sælger og en til tegnestuen, siger Henrik Haahr og fortsætter:

- Lige da coronaen ramte, sendte jeg medarbejderne hjem, for al ordreindgang stoppede. Men det var en chokbølge, der gik over i løbet af en måned, så måtte jeg kalde alle folk ind igen.

Diplomet skal hænge i Trappefabrikkens indgang. Foto: Jacob Schultz

Trappefabrikken har to brands og to måder at sælge på. Hjemmesiden i fabrikkens eget navn sælger færdige trapper, hvor fabrikken tilbyder opmåling og montage, og her er væksten især i den dyre ende. Det er i høj grad båret frem også af store restaureringsarbejder i historiske bygninger, hvor virksomheden i Ølgod for alvor er blevet kendt.

Hjemmesiden ”Goerdetselvtrappen.dk”, sælger, som navnet antyder, til gør det selv-kunder.

Halvdelen af al salg fra Trappefabrikken i Ølgod sker til kunder på Sjælland, den anden halvdel fordeler sig i Jylland og på Fyn.

- Det største salg er i færdige trappeløsninger, og selvom vi sælger meget dyre trapper, lige nu er vi ved at producere en trappe til 300.000 kroner, så elsker vi at levere en almindelig, fin trappe til den lille privatkunde, siger Henrik Haahr.

Når coronaen er dampet af igen vil han fejre hæderen med en god frokost sammen med alle medarbejdere.

- For det er os i fællesskab, der har fået den her pris, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Retroguld i Storegade

Ugeavisen Ølgod

35 års jubilæum

Annonce