Annonce
Ugeavisen Ølgod

23-årig canadier er rykket ind i "volley-huset" i Nordenskov: Jordan vil tage mesterskabet til Vestjylland

Jordan Peters er glad for at være kommet til Nordenskov. Han ser frem til, at sæsonen går i gang og at hele holdet er samlet. Foto: Martin Jørgensen
Jordan Peters er netop landet i Danmark, hvor han det næste år skal bo i Nordenskov og spille for klubbens volleyballhold.

Nordenskov: En næsten to meter høj fyr med omvendt kasket viser sig i døråbningen i huset på Sønderskovvej 102. Før i tiden husede ejendommen den tidligere skoleinspektør Aage Meldgaard og dennes familie.

I dag er det dog en lidt anden familie, der har adresse på matriklen. En familie med det  tilfældes, at de elsker volleyball.

Jordan Peters har spillet volleyball, siden han var en lille dreng. Pr-foto

Første mand, der har rykket kufferterne ind i Nordenskov-huset, er Jordan Peters på 23 år. Født og opvokset i Alberta i Canada.

Annonce

For få dage siden tog han turen over Atlanten, efter den nye cheftræner for Nordenskov UIF Elite Volley, Craig Marshall, tilbød ham at blive en del af holdet.

- Craig sendte faktisk en mail til mig, hvor han spurgte, om det var noget for mig. Så gik jeg lidt og tænkte over det, for i starten jeg var ikke så sikker på, om jeg skulle gøre det, men idéen voksede på mig, og så sprang jeg ud i det, fortæller Jordan Peters fra køkkenbordet i Nordenskov, hvor han indtil videre bor alene, inden hans kommende roommates, heriblandt cheftræneren, flytter ind i den nærmeste fremtid forud for den kommende sæsonstart.

Jordan Peters i fuld spring i en kamp i Canada. Fremover er det i de danske haller, at den talentfulde spiller skal vise sit talent. Foto: Martin Jørgensen

Altid en del af livet

Volleyball har altid været en del af Jordan Peters liv. Begge forældre har spillet, og de har videregivet kærligheden til sporten til deres børn, som også har dyrket sporten ved siden af studierne i Canada.

- Volleyball har altid været en del af mit liv. Jeg startede som 8-9-årig, og jeg blev bidt af det med det samme. Jeg havde en stor fordel af min højde, da jeg var yngre, så det har altid faldet mig meget naturligt, siger Jordan Peters.

Sporten har givet ham meget, og undervejs i hans karriere har han haft forskellige trænere, herunder Craig Marshall, som han beskriver som en passioneret og faglig dygtig træner, som han glæder sig til at træne under.

Holdet har han allerede mødt, og de har taget godt imod ham.

- Det bliver godt at komme i gang. Jeg kan ikke træne hundrede procent med endnu på grund af en skade, men jeg skal nok blive klar til sæsonstarten. Der ser ud til at være et godt niveau på træningen, siger han og tilføjer om sæsonen i Danmark, som han har store forventninger til:

- Jeg håber da, at vi ender med at vinde mesterskabet. Og ellers håber jeg at kunne udvikle mig som spiller og menneske. Desuden kunne det være fedt at finde nogle flere fritidsinteresser.


Jeg håber da, at vi ender med at vinde mesterskabet. Og ellers håber jeg at kunne udvikle mig som spiller og menneske. Desuden kunne det være fedt at finde nogle flere fritidsinteresser


Annonce

Anderledes hverdag

Hvordan forberedte du dig på at komme til Danmark?

- Vi har været til turneringer i Spanien og Frankrig før, så jeg kender godt til Danmark. Så har jeg snakket med folk, der har været herovre, og så har jeg også læst op omkring landet på nettet, og alle har kun gode ting at sige om det hele.

Kufferten er stadig ikke pakket ud, da Ugeavisen møder Jordan Peters i hjemmet i Nordenskov. Foto: Martin Jørgensen

Nordenskov er en lille by med 669 indbyggere, og Jordan Peters indrømmer da også gerne, at det er noget andet, end han er vant til fra Canada, hvor han boede inde i byen.

- Nu har jeg ikke nogen bil endnu, så jeg har ikke mulighed for at se så meget, men jeg har gået en tur, og det er da lidt anderledes. Men jeg glæder mig til, at hverdagen begynder, og jeg kan komme ind i en god rutine.

Nu er du her i Danmark og spiller volleyball i den bedste liga. Hvad er din drøm for fremtiden?

- Først og fremmest ser jeg dette år som en mulighed for at teste, om det er en livsstil for mig. Og om min krop kan klare det. Så må vi se, hvor det tager mig hen, men jeg ser virkelig frem til at komme i gang.

I slutningen af august flyver Jordan Peters tilbage til Canada, da han skal deltage i sin søsters bryllup. Herefter vender han tilbage til Danmark og Nordenskov, hvor han sammen med holdkammeraterne skal forsøge at smashe succes hjem til Vestjylland.

Nordenskov Volley i tv'et

Volleyball Danmark og SPORT LIVE har for nylig indgået en tv-aftale, som betyder, at den bedste danske række, Volleyligaen, fremover kan følges på TV kanalen, SPORT LIVE. Kampene spilles mandag aften.

Volleyligaen er den bedste danske volleyballrække og også kampen om det officielle danmarksmesterskab. Nordenskov Volley deltager efter sommerferien i Volleyligaen i deres 4. sæson med en god blanding af dygtige danske og udenlandske spillere.


Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Danmarks måske største vejfest i Tistrup

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Plejecentre skal være fremtidens attraktive arbejdsplads

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Vi sejler ikke rundt i de brede spørgsmål

Ugeavisen Varde

Gør det, der virker for biodiversiteten

Ugeavisen Varde

Giv forældre 12 måneder med tilskud til at passe eget barn

Ugeavisen Ølgod

Nyt blod til Nordenskov Elite Volley: - I år snupper vi mesterskabet

Ugeavisen Ølgod

Monas Køkken er klar: - Så er der håndmadder til alle

Ugeavisen Ølgod

25.9: Troubadour underholder til to koncerter

Ugeavisen Ølgod

29.9: Thyge Nielsen fortæller om et liv med politik

Ugeavisen Ølgod

23.9: Hans Vestager er vært med fortællinger og højtlæsning

Ugeavisen Ølgod

28. september: Fyraftenskoncert i Skovlund Kirke

Ugeavisen Ølgod

Vild omvæltning: Der er så mange, der vil holde fest, at Dorte fra forsamlingshuset ikke kan sige ja til alle

Ugeavisen Varde

Hjælp Bente med at gennemføre en ekstrem udfordring: Du kan være med til at gøre en forskel for at hun kommer i mål

Ugeavisen Ølgod

Kendt fastfood-firma må flytte efter naboklager: Kok siger farvel til den by, hvor navnet ellers blev slået fast

Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - i lokalsamfundene

Ugeavisen Ølgod

I Tistrup spiller de om DM i kroket: - Men vores baner er ikke gode nok

Ugeavisen Ølgod

19.9: Så er der kig til kalvene i stalden

Ugeavisen Varde

18.9: Tambours Have holder lysfest

Ugeavisen Varde

Trods færre hænder klappede Karlsgårde Dag som altid

Ugeavisen Varde

Boligmangel til de unge under 30 år - Varde Kommune vågn op

Ugeavisen Varde

Nytænkning i skolen - sådan

Ugeavisen Varde

Det døve spektakel

Ugeavisen Ølgod

Hun er den afdæmpede del af kendt madfirma: Maja på 30 år købte halvdelen af den virksomhed, hun er udlært i

Annonce