Annonce
Ugeavisen Ølgod

Den nye formand er født og opvokset i Tistrup: - Vi har en by, som har formået at samle sig

Jens Bach Mortensen er den nye formand for Tistrup Erhvervs- og Borgerforening. En titel, han ikke nødvendigvis skal sidde i over en længere årrække, fortæller han selv. Foto: Martin Jørgensen
Jens Bach Mortensen er ny formand for Tistrup Erhverv- og Borgerforening, og han er tryg ved at sætte sig i spidsen for byens største forening, der har stor opbakning blandt medlemmerne og kompetente folk i bestyrelsen.

Tistrup: Jens Bach Mortensen er den nye formand, men der var egentligt kørt en anden i stilling til at blive Christian Annebergs arvtager i Tistrup Erhverv- og Borgerforening, men det blev aldrig til noget.

- Det er ikke en titel, jeg er gået efter. Jeg er blevet spurgt, om det er noget, jeg havde lyst til, og det har jeg det helt fint med. Jeg skal ikke lave nogen revolution, men i stedet videreføre det flotte stykke arbejde, som Christian har leveret de seneste år, og jeg har den dybeste respekt for ham, fortæller Jens Bach Mortensen fra sit kontor på Siggårdsvej, hvor hans virksomhed Kvist Industries, som han er medejer i, holder til.

Selvom man til dagligt er forretningsmand og CEO i en virksomhed, der omsætter for flere hundrede millioner kroner, så kan man stadig finde tid til at hjælpe lokalt. Faktisk har han siden 90'erne været en del af borgerforeningen, hvor han har været med til at højne medlemstallet.

Annonce

Omkring årtusindskiftet og i årene fremefter arbejdede Jens Bach Mortensen i lange perioder i udlandet, hvor han var nødsaget til at skrue ned for andre aktiviteter, herunder arbejdet i de lokale foreninger.

Herefter gik turen hjem til Tistrup, hvor netværket skulle genetableres, og det var her, at han igen blev en del af foreningslivet i fødebyen.

- Uden at sige noget negativt om dem, der styrede det dengang, så var der ingen, der snakkede om at udvikle byen. Der blev holdt de årlige arrangementet som juletræsfest, men først da man udarbejdede en udviklingsplan i sin tid, kom der lidt skub i tingene.

Behøver ikke formand

Jens Bach Mortensen roser Christian Annebergs arbejde og måde at gribe tingene an på. Han blev da også en del af den nye bestyrelse, som den netop afgående formand var med til at sætte, men i første omgang som suppleant.

- Jeg havde egentlig ikke rigtig tid til det, men på grund af forskellige årsager, endte det med, at jeg blev en del af bestyrelsen. Her fik jeg de opgaver, der passer mig bedst i forhold til sociale medier, pressemeddelelser og relationen til Varde Kommune.

Det har hele tiden været kendt i bestyrelsen, at Christian Annebergs tid som formand var tidsbegrænset.

- Jeg vil faktisk helst arbejde bag ved. Jeg behøver ikke være formand, og det har aldrig været et mål for mig. Men vi har dygtige folk på alle pladser i bestyrelsen, så det er relativt let at gå ind og tage den post. Hvis man fandt en anden, skulle jeg nok bakke op. Jeg er ikke en nødløsning, men det hele er bare så velstruktureret, at det nok skal gå godt.

Der var fuld opbakning til, at Jens Bach Mortensen blev udnævnt til formand, da han skulle udvælges i begyndelsen af juni på generalforsamling, og hovedpersonen selv har det også ganske fint med, at han overtager tjansen.

- Jeg ved, hvad jeg går ind til. Privat er jeg venner med Christian, og vi har en kæmpe respekt for hinanden, men jeg kommer til at gøre det på min egen måde, og vi håber, at vi kan finde en, der kan stå i lære og tage over for mig på et tidspunkt. Jeg har intet behov for at være kransekagefigur - det vil jeg hellere have, at der er andre, der er. Men jeg glæder mig til det. Det er et par store sko, der skal fyldes ud, men vi er klar.

Hvordan adskiller din måde sig fra Christians måde at være formand?

- Christians helt store force er hans meget synlige drive, hvor han er fysisk til stede mange gange. Jeg er nok mere tilbagetrukket. Vi har en masse gode planer, men jeg er mere delegerende. I Christians periode er de personer, vi har i bestyrelsen vokset helt vildt. Nu skal de bare skubbes lidt længere frem, og det ved vi, at de kan, og det får de også lov til.

Annonce

En samlet by

Jens Bach Mortensen er stolt over den udvikling, som Tistrup har været igennem og fremhæver befolkningstilvæksten som et tydeligt eksempel på, at man gør noget rigtigt.

- Vi har en by, som har formået at samle sig. Vi har altid projekter i gang, og der er altid folk, der støtter op. Vi oplever, at folk, der har studeret udenbys, kommer tilbage. Tilflytter synes, at der sker mange positive ting i Tistrup, og de bliver taget godt imod, hører vi.

Han håber, at denne udvikling kan fortsætte i årene fremover.

- Tistrup skal være et godt sted at bo. Det er vores stærke værdier, der skal bære det for byen i fremtiden. Det ideelle er, at vi har en by i balance. Folk bekymrer sig om hinanden og tager ansvar for byen. Det er vigtigt, at vi kan tiltrække unge mennesker, så befolkningspyramiden er jævnt fordelt, siger han og tilføjer:

- Vi skal være attraktive, så vi kan tiltrække folk udefra. Hvis jeg skal sætte tre ord på byen, så er det positivitet i form af glæde mennesker. Så tænker jeg tryghed. Og så har vi et aktivt butiksliv, der kan dække de mest nødvendige behov.

Jens Bach Mortensen er gift med Vita, som han har tre børn med, Mette, Line og Mads. Når han ikke er på kontoret i Årre, bruger han meget tid i haven og naturen. Han nyder især at cykle i Cykel For Sagen.

Kvist Industries var med i opløbet om at modtage JydskeVestkysten-prisen Den Gyldne Ambolt. Jens Bach Mortensen i spidsen for en forandringsproces, som skal gøre virksomhedens produkter mere bæredygtige. Arkivfoto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Ugeavisen Ølgod

Danmarks måske største vejfest i Tistrup

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Plejecentre skal være fremtidens attraktive arbejdsplads

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Vi sejler ikke rundt i de brede spørgsmål

Ugeavisen Varde

Gør det, der virker for biodiversiteten

Ugeavisen Varde

Giv forældre 12 måneder med tilskud til at passe eget barn

Ugeavisen Ølgod

Nyt blod til Nordenskov Elite Volley: - I år snupper vi mesterskabet

Ugeavisen Ølgod

Monas Køkken er klar: - Så er der håndmadder til alle

Ugeavisen Ølgod

25.9: Troubadour underholder til to koncerter

Ugeavisen Ølgod

29.9: Thyge Nielsen fortæller om et liv med politik

Ugeavisen Ølgod

23.9: Hans Vestager er vært med fortællinger og højtlæsning

Ugeavisen Ølgod

28. september: Fyraftenskoncert i Skovlund Kirke

Ugeavisen Ølgod

Vild omvæltning: Der er så mange, der vil holde fest, at Dorte fra forsamlingshuset ikke kan sige ja til alle

Ugeavisen Varde

Hjælp Bente med at gennemføre en ekstrem udfordring: Du kan være med til at gøre en forskel for at hun kommer i mål

Ugeavisen Ølgod

Kendt fastfood-firma må flytte efter naboklager: Kok siger farvel til den by, hvor navnet ellers blev slået fast

Ugeavisen Varde

Genstart fællesskabet - i lokalsamfundene

Ugeavisen Ølgod

I Tistrup spiller de om DM i kroket: - Men vores baner er ikke gode nok

Ugeavisen Ølgod

19.9: Så er der kig til kalvene i stalden

Ugeavisen Varde

18.9: Tambours Have holder lysfest

Ugeavisen Varde

Trods færre hænder klappede Karlsgårde Dag som altid

Ugeavisen Varde

Boligmangel til de unge under 30 år - Varde Kommune vågn op

Ugeavisen Varde

Nytænkning i skolen - sådan

Ugeavisen Varde

Det døve spektakel

Ugeavisen Ølgod

Hun er den afdæmpede del af kendt madfirma: Maja på 30 år købte halvdelen af den virksomhed, hun er udlært i

Annonce