Annonce
Ugeavisen Ølgod

Johan har krejlet VW-dele lige så længe han har måttet køre bil. Nu bliver han selvstændig, og udlever sin drøm

30-årige Johan Lauritsen fra Tistrup har netop lanceret virksomheden Parts For Dubs, hvor han sælger og restaurerer reservedele til retro-folkevogne. Foto: Jóhann Thór Haahr Hansen
Johan Lauridsen fra Tistrup har netop startet virksomheden Parts For Dubs i sin garage, hvor han videresælger reservedele fra 80'erne og 90'erne til gamle Folkevogne. Den oprindeligt uddannede tømrer har taget tilløb til at blive selvstændig i flere år, og drømmen er at kunne leve af sin passion for VW.

Tistrup: Man skal ikke tilbringe mange minutter i 30-årige Johan Lauritsens hjem i Bredho uden for Tistrup for at forstå, at her bor en mand, der elsker Volkswagen.

På reolerne står der Lego-modeller af folkevognsrugbrød. Værktøjshylden bugner med emaljeskilte af den tyske bilproducents logo og modeller, og selv hans trøje forestiller en Golfs instrumentbræt i vintagefarver.

Meget passende for den unge bilentusiast, som nu har taget springet til at blive selvstændig med enkeltmandsvirksomheden Parts for Dubs med base i garagen tæt på konen og deres to børn. Her restaurerer og sælger Johan Lauritsen reservedele til Folkevogne fra 80'erne og 90'erne til andre bilentusiaster, der er lige så nørdede som ham.

- Lige nu har jeg seks folkevogne, hvoraf tre af dem er samlerbiler, som jeg går og hygger mig med. Jeg har gået og ledt efter dele til mine egne biler, og så finder man andre dele, og lige pludselig har man et lager, siger Johan Lauritsen, der aldrig har ejet andet end VW, hvoraf den nyeste model var fra 2002.

Annonce

Lagde hammeren på hylden

Egentlig er Johan Lauritsen uddannet tømrer og nåede at arbejde i faget i syv år, mens han gik og skruede på sin folkevogn i fritiden. Men han gik og tænkte på biler hele tiden og tog for fem år siden springet til automobilbranchen.

- Jeg kørte op til Astina i Grindsted og hørte, om jeg ikke måtte arbejde gratis der en måned. Det kunne de ikke sige nej til, griner Johan Lauritsen.

Johan Lauritsen ejer selv seks Folkevogne, som han handlet dele til i årevis. Med tiden fik han opbygget et lager, som lige nu fylder hans og konens garage ud. Foto: Jóhann Thór Haahr Hansen

Efter en måned var Johan Lauritsen fastansat hos bilstylingsvirksomheden Astina, og han nåede at style og montere et hav af forskellige bilmærker der i fem år. Men kærligheden for VW forblev, og trangen til at nørde udelukkende med yndlingsmærket trak mere og mere i ham, alt imens at hans private salg af reservedele voksede.

Derfor valgte han fra januar at opsige sit job i Grindsted og lancere virksomheden.

- Jeg kunne godt mærke, at det skulle være mere nørdet. Og så drev det mig, at jeg kunne få mulighed for at bruge fuld tid på min hobby, siger Johan Lauritsen, der på trods af opsigelsen er dybt taknemmelig for sin tid hos Astina.

- Det var kollegerne hos Astina, der lærte mig faget. Hvis jeg var gået direkte til det her fra mit tømrerjob, så ville det aldrig kunne gå.

Annonce

Skattejagten er det sjove

Ligesom med tøj, LP-plader og gamle kameraer, så kan Johan Lauritsen også mærke, at særligt biler fra 80'erne og 90'erne lige nu er oppe i tiden. Det er især mænd i 40'erne, som igen kaster sig over de biler, de kørte i som unge knægte, som handler hos Parts for Dubs. Det er også biler fra denne tidsperiode, som Johan Lauritsen selv er forelsket i.

- Det skal være de gamle VW'er, fordi de er bygget ordentligt modsat mange nyere biler. Og så kan man reparere det hele selv. Hvis du har en svensknøgle og en stjerneskruetrækker så kan du lave det meste, siger Johan Lauritsen.

Johans VW Corrado g60, VW Golf 2 GTI Edition One og VW Golf 3 VR6. Golf 2'eren har han selv samlet fra bunden, hvilket har kostet ham en halv million. Foto: Privat

Johan Lauritsen har i mange år gået og krejlet med videresalg af reservedele på onlinehandelspladser som Facebook og DBA uden for arbejdstiden.

Han har tømt dødsboer hos samlere og ryddet et helt høloft fyldt med VW-dele hos en mand, der skulle skilles. De fleste af de reservedele, han sælger på hjemmesiden, er stadigvæk unikke og originale, for det er det, kunderne efterspørger. Og heldigvis også det, Johan Lauritsen gerne vil.

- Jeg synes det er sjovt at købe og sælge. Gå på skattejagt, om man vil. Og så er det godt, at jeg skal hele tiden skal gå og finde noget nyt, siger han.

Annonce

Det skal fortsat være sjovt

Indtil videre har Johan Lauritsen omsat for omkring 100.000 kroner i sin nye virksomhed, og han håber på at kunne vækste så meget, at han kan rykke fra garagen i nye lokaler på egen grund, der kunne fungere som showroom med egne biler, butik og lager på samme tid. Han har også planer om at køre ud til vintage-biltræf, når forsamlingsforbuddet igen tillader det.

Men virksomheden skal ikke vokse sig større, end at det stadig forbliver sjovt, og at han har tid til den personlige service til kunderne.

- Min drøm er ikke, at det skal blive kæmpestort. Jeg skal bare kunne leve af det selv, og jeg tror, at det bliver svært at finde en, der skal hjælpe mig, som er lige så nørdet som mig, siger Johan Lauritsen.

For tiden må Johan Lauritsen ikke have kunderne på besøg fysisk på lageret, hvilket han ærgrer sig over. Det er den personlige betjening, som han vægter højt, og derfor har han ikke besluttet endnu, om han vil udvide med en webshop. Foto: Jóhann Thór Haahr Hansen

I tilfælde af, at virksomheden ikke kommer op at køre som håbet, er Johan Lauritsen og hans familie meget afklarede med begge scenarier. Det er en personlig drøm, der skal udleves, og så må den enten bære eller briste.

- I år får jeg ingen løn selv, det bliver postet tilbage i firmaet. Jeg har sparet op inden og har råd til ikke at få løn i et år. Og ellers får jeg holdt et fint sabbatår, for det nåede jeg aldrig som ung, siger Johan Lauritsen med et blink i øjet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce