Annonce
Ugeavisen Ølgod

Late Night i Ølgod bliver med nyt og anderledes tema

Jens Wormstrup er byudviklingschef hos Ølgod Handel og Erhverv. Han har traditionen tro samlet de lokale kræfter, når der skal planlægges årets Late Night. Denne gang er det dog med et utraditionelt tema, hvor manden er i fokus. Foto: Martin Jørgensen
Lokale erhvervskræfter går sammen om Late Night i Ølgod, der vil sætte lys på familiefaren den 4. juni, når det går løs.

Ølgod: En udvalgt flok erhvervsdrivende i Ølgod er blevet samlet. Det er en blandet gruppe af erfarne mennesker med flere år som selvstændige i Varde Kommunes andenstørste by. Hertil er der blevet tilsat lidt ekstra krydderi i form af friske øjne, der ikke har haft Ølgod helt inde under huden i så mange år endnu.

Sammen har de ét mål. De vil forsøge at skabe et succesrigt Late Night-arrangement i byen, som løber af stablen den 4. juni.

- Vi har valgt et lidt anderledes tema i år, som hedder "Fars aften". Det er selvfølgelig, fordi det er fars dag om lørdagen, men også fordi det kunne være sjovt og nyt at tænke i de baner, fortæller Jens Wormstrup, der er nyansat byudviklingschef og med i arbejdsgruppen omkring Late Night.

Annonce

Der vil til begivenheden blandt andet være boder med gin-smagning, øl-bar og en mulighed for at vise, hvor god du er til at slå søm i og sparke til måls.

- Der har altid været tradition for at lave noget, der var målrettet børnene. Det er også fint nok, men det er begrænset, hvor mange børnefamilier, der bor i vores by. Der bor også lidt ældre folk, der vil noget andet, og dem prøver vi at ramme, siger Jens Wormstrup og tilføjer:

- I sidste ende handler det om at få noget aktivitet i vores butikker. I Ølgod får du en kombination af landsbyhygge og historiens vingesus, men samtidig moderne butikker inden for en overskuelig afstand.

Væk med plejer

Forhåbningen er, at både lokale og folk udefra vil sætte kursen mod Ølgod, hvor der både er mulighed for at købe en farsdagsgave på falderebet inden den store dag, men også for at se, hvad byen har at byde på.

- Se på alle de specialbutikker, vi har i Ølgod i forhold til byens størrelse. Mange af stederne har haft de samme ejere i mange år, og de har en stor faglig viden inden for deres fag, som man ikke ser i storcentre i de større byer, hvor det ofte er yngre medarbejdere uden det store kendskab, som vores lokale erhvervsdrivende har, fortæller Jens Wormstrup.

Far-temaet har aldrig været brugt før, og Jens Wormstrup kan godt lide tanken om, at man i Ølgod forsøger at tænke i nye og anderledes baner, når der skal planlægges arrangementer.

- Min far sagde engang til mig "Mange ønsker forbedring, men få ønsker forandring." Det har jeg taget til mig, og jeg synes ikke, at man skal nøjes med at gøre det, man plejer at gøre, hvis plejer står i vejen for at prøve noget nyt.

Med i arbejdsgruppen har han folk fra Matas, Din Tøjmand, SØS Dametøjsforretning, Hotel Hjedding og Imerco.

- Det er en god gruppe af mennesker, som kommer med forskellige input, og de har det nære kendskab til byen og området, som er så vigtigt.


Min far sagde engang til mig 'Mange ønsker forbedring, men få ønsker forandring.' Det har jeg taget til mig, og jeg synes ikke, at man skal nøjes med at gøre det, man plejer at gøre, hvis plejer står i vejen for at prøve noget nyt

Jens Wormstrup, byudviklingschef Ølgod Handel og Erhverv


Annonce

"Udstråle virkelyst"

Late Night er seneste skud på stammen af nye tiltag, der skal være med til at brande Ølgod som by i fremtiden, øge bosætningen og dermed sørge for eksistensgrundlaget for de mange forretninger.

- Måske er der nogle, der kommer herned, som ikke handler her til dagligt, og finder ud af, at der er nogle gode muligheder i byen. Det håber vi i hvert fald på.

De mange muligheder skal dyrkes i endnu højere grad, hvis det står til Jens Wormstrup. Adspurgt hvilke tre ting, han mener, at der skal fokus på for at udvikle Ølgod i fremtiden, er svaret er klart.

- Først og fremmest skal vi udstråle virkelyst. Ølgod skal være en by, som man har lyst til at leve i og drive forretning i. Folk skal have lyst til at investere tid og penge i byen, men det skal vi give dem en grund til, fortæller Jens Wormstrup, der også fremhæver det gode foreningsliv samt fordelene ved at blive en integreret del af Varde Kommune.

- Det er sagt med få ugers anciennitet i dette job, men jeg fornemmer en lille modstand nogle steder i Ølgod imod det at være en del af Varde Kommune, som om at Varde er den farlige storebror. Jeg vil gerne bidrage til, at vi får Ølgod hundrede procent integreret i Varde Kommune, så vi kan blive endnu bedre til at sige ja tak til hjælp, vejledning og støtte fra de kommunale institutioner.

Før den står på branding og bosætning, er der bajer og bold på menuen. Det er små lokale tiltag, men det skal alt sammen være med til at skabe endnu mere liv og aktivitet i Ølgod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ølgod

Elever om efterskoleår med corona, nedlukning og aflysninger: - Demotiverende og ensom periode, men samtidig det bedste år nogensinde

Ugeavisen Ølgod

Frustreret Skovlund-forstander i bøn, inden det hele er slut: - Lad os få to normale uger her til sidst

Annonce