Annonce
Ugeavisen Ølgod

Peder Foldager: - Jeg savner fællesskabet og hyggen i en tid med corona

Spidskandidat i Venstre i Nordenskov og centerleder i Helle Hallen Peder Foldager er vild med at se film i rigtig mange forskellige genrer, og så får han tit oksemørbrad i gode venners lag nytårsaften. Nytårsforsætter holder han sig dog langt fra, der bliver sat nye mål undervejs. Privatfoto: Torben Worsoee
Centerleder i Helle Hallen Peder Foldager tror på princippet om frihed og ansvar for eget liv, og at den enkelte som om udgangspunkt vil det bedste for vores samfund.
Annonce

Nordenskov: 58-årige Peder Foldager i Nordenskov er centerleder i Helle Hallen, formand for børn- og læringsudvalget, og så driver han et deltidslandbrug sammen med sin Anne Mette, han er gift med på 21. år. De har tre voksne børn.

Peder Foldager er formand for Nordenskov UIF Elite Volley, og så har han også været regnskabschef i Jysk Landbrugsrådgivning.

Hvad har du af forventninger til det nye år?

- I 2021 håber jeg, at vi kommer på den anden side af corona, så vi igen kan få mere normale tilstande. Det gælder både for turismen, restauranterne og erhvervslivet i det hele taget, men også for fritidslivet, skoledagen, de unge og de ældre og så videre, så vi igen kan mødes uden en masse restriktioner. Vi har alle brug for samvær, fællesskab og hygge. Bare det at kunne mødes frit i mange sammenhænge på arbejdspladsen, i foreningen, på festivalen eller til koncerten blandt gode venner, kollegaer eller familie. Det betyder rigtig meget.


Vi har alle brug for samvær, fællesskab og hygge. Bare det at kunne mødes frit i mange sammenhænge på arbejdspladsen, i foreningen, på festivalen eller til koncerten blandt gode venner, kollegaer eller familie. Det betyder rigtig meget.

Peder Foldager


Hvorfor har du valgt Venstre?

- Frihed og ansvar for eget liv er et grundlæggende princip for mig. Jeg tror på det enkelte menneske, og at alle som udgangspunkt vil det bedste for vort samfund. Den retning vil jeg være med til at præge som borgmesterkandidat for Venstre.

Annonce

Har du nogle særlige nytårstraditioner?

- Nytårsaften foregår altid i gode venners selskab. Menuen varierer fra år til år, men en god oksemørbrad har ofte været på bordet.

Hvad har du af forventninger til det nye år generelt, og er der i det forgangne år noget, der har været særlig svært for dig og familien?

Pandemien har berørt os alle i 2020, og det vil desværre fortsætte et stykke tid ind i 2021, inden vi kommer på den anden side. Jeg tror, at der er håb forude. Personligt og familiemæssigt har vi heldigvis indtil nu undgået at have corona tæt inde på livet med undtagelse af en enkelt omgang test, men selvfølgelig har vi som alle andre skulle gøre ting anderledes og stoppe op. På nogle punkter har netop dette at skulle stoppe op måske været sundt for os alle midt i travlt tid og midt i de besværligheder som corona i øvrigt har givet os.


På nogle punkter har netop det at skulle stoppe op måske været sundt for os alle. I en travl tid og midt i de besværligheder som corona i øvrigt har givet os.

Peder Foldager


Hvad drømte du om at blive som lille?

- Som barn gik jeg megameget op i fodbold og volleyball og drømte bare om blive super god til det.

Har du et nytårsforsæt, og overholder du det?

- Jeg har aldrig sat mig et nytårsforsæt, for så har man heller ikke besvær med at overholde dem. Kan i øvrigt ikke vente til nytår med at sætte mål. Der skal ske noget løbende.

Hvilken bog eller dokument ligger på natbordet?

- Der ligger sjældent en bog på natbordet, men hvis der gør, vil det typisk være en biografi, dokumentar eller fagbog.

Hvad er den næste film, du gerne vil se?

- Jeg er ret vild med film, der bygger på en sand historie, men ellers lader jeg mig gerne underholde af alt fra action over dokumentar til underholdnings- og romantiske film. Næste biografbesøg kunne være en af de mange danske film, som er på programmet lige nu, når vi kan det igen.

Annonce

Hvis du skulle i isolation på en øde ø og kun måtte tage tre ting med ud over din nærmeste familie, hvad skulle det så være og hvorfor?

- Hvis jeg nogensinde skulle isoleres på en øde ø, så ville jeg tage en økse, et tænd-jern og en presenning med, så jeg på den måde havde en chance for at overleve. Øksen til at bygge et skur med og lave redskaber, tænd-jernet til at lave ild med og presenning til læ, varme, regnslag og indsamling af vand i bedste ”alene i vildmarken” stil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce