Annonce
Det sker

De har leveret sko til løbere i 25 år

Marathon Sport som butikken ligger i dag på hjørnet af Østerbrogade. Foto: Privat

En mandag i januar - kan det nærmest blive mere gråt og hverdagsagtigt? Men den kommende mandag er simpelthen en helt særlig jubilæumsdag i Østerbros forretningsliv.

For de fleste vil 18. januar 1996 nok ikke betyde det helt store, men for Per Søndergaard var det den dag, at eventyret med Marathon Sport startede sammen med hans løbemakker Lars fra Sparta.

Dengang var intentionen den samme, som den er i dag - 25 år senere: At skabe en butik udelukkende med fokus på løb. Det skulle være en butik med de fedeste og nyeste produkter, som garanterede den ypperste vejledning og rådgivning fra erfarne løbere. Drømmen var, at det skulle blive et samlingspunkt for løbere på Østerbro, og måske i særdeleshed i starten, for alle de glade motionister i Sparta.

I dag fylder Marathon Sport snart 25 år og butikken, der gik fra den lille niche-forretning, klemt inde, hvor Forex i dag ligger, beviste hurtigt sit værd og rykkede i år 2000 ind på første parket ved Søerne. I de væsentligt større omgivelser på hjørnet af Østerbrogade blev én hurtigt til to, og endnu en Marathon Sport kunne åbne på Rosenørns Alle.

Der gik dog ikke længe førend også butikken på Rosenørns allé voksede sig for stor og måtte indtage sin retmæssige plads - også på første parket - i hjørnebutikken på Åboulevard 1 - lige overfor Søpavillonen. Og de to butikker kunne nok ikke bede om en bedre beliggenhed end Søerne, hvor løbere,- joggere- og sprintere traver rundt på alle tidspunkter af døgnet.

Og til trods for de mange aflyste løb og messer, som Marathon Sport gennem årene flittigt har været leverandør til, kan Per Søndergaard konstatere, at løbeskoene flittigt er blevet bundet. For også 2020 viste fremgang da københavnerene måtte trække i løbeskoene da fitnesscentre, sportshaller og lignende blev lukket.

Det betyder også, at de næsten 35 ansatte, som alle er løbere på forskelligt niveau, kan være med til at fejre den Østerbro-fødte perles 25 års fødselsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Nu bliver Nordre Frihavnsgade endelig sikker

Hæder

Shellhuset, Flammen, Citronen og Hvidstensgruppen: Østerbroere har modtaget national hædersmedalje for film om anden verdenskrig

Debat

En vildere Fælledpark vil gavne byen

Debat

Ydre Østerbrogade er grim og glemt

Annonce