Annonce
Erhverv

Samsøe Samsøe-ejere vil forvandle nedslidt lagerbygning

Arbejdet på at forandre Rovsingsgade 68 er i gang. Foto: Thomas Frederiksen
Der har været flere planer, som før ikke er blevet til noget for Rovsingsgade 68, der nu efter planen skal udlejes som kontorlokaler på første og anden sal, samt får en butik i stuen. Vi har undersøgt sagen om, hvad der skal ske med bygningen, efter et spørgsmål fra læseren Bente Gimlinge.

Der har været mange planer med den store lagerbygning på Rovsingsgade 68 gennem årene. Engang skulle der være et stort møbelvarehus, det blev ikke til noget, den idé led skibbrud ved finanskrisen for over ti år siden.

Siden overtog Lauritz.com bygningen og havde også store planer, men solgte den igen.

Gennem de seneste ti år har der været sporadiske loppemarkeder og tøjsalg, og i 2018 købte selskabet Sextus Next - igennem datterselskabet Rovsinsgagde 68 Aps - bygningen. Bag Sextus Next står Peter Sextus, som også er medejer af tøjgiganten Samsøe & Samsøe.

Annonce

Butik i stuen

Et nyt hovedkvarter for Samsøe & Samsøe eller en større tøjforretning kunne derfor være nærliggende i Rovsingsgade 68, men de seneste tre år er der ikke sket noget, men det gør der nu.

Og det har ikke meget med tøj at gøre, det som kommer til at ske, ikke i første omgang i hvert fald. Første og anden sal skal omdannes til kontorer, og navnet på bygningen bliver Next House, og ejendomsmæglerfirmaet CBRE forsøger at få lejet lokalerne ud.


Rovsinsgade 68 ligger i et lidt øde grænseområde mellem Nørrebro og Østerbro, som i tid var præget af meget erhverv


Foreløbig skal der gøres noget ved bygningen, så der kan være moderne kontorfaciliteter inden i, og forbipasserende har nok bemærket, at der er arbejde ved Rovsingsgade 68, der skal kunne stå færdig i nye klæder om et års tid.

Der bliver udlejet lidt over 7000 kvadratmeter til kontorer, ønsker man ikke hele molevitten, er der også mulighed for at leje sig ind i mindre dele af huset.

Der er fortsat mulighed for, at der kommer en tøjforretning i stuen af bygningen - eller en anden forretning for den sags skyld. I stueetagen skal der nemlig ikke være kontorer, men showroom eller butik.

Annonce

Opført af flyttefirma

Vi har forsøgt at få en kommentar fra bygningens ejer: Rovsingsgade 68 Aps, men henvendelser til såvel firmaet samt administratoren af bygningen har ikke båret frugt.

Rovsinsgade 68 ligger i et lidt øde grænseområde mellem Nørrebro og Østerbro, som i tid var præget af meget erhverv, blandt andet lå bilproducenten General Motors i Aldersrogade og el-virksomheden Lauritz Knudsen i Vermundsgade.

Bygningen i Rovsingsgade er opført i 1963 af det gamle flyttefirma Salicath A/S, der selv flyttede derfra i 2002.

I 2007 var bygningen en kort overgang indtaget af unge mennesker i protest over det nedrevne ungdomshus på Jagtvej 69 samme år.

Tak til lokalhistorikere

Oplysningerne om bygningens historie er kommet frem med hjælp af historiker og byvandrer Morten Lander Andersen, Østerbro Lokalhistoriske Forening og Arkiv, og Peter Sørensen, Østerbro Lille Museum.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Østerbro mister igen parkeringspladser

Navne

Bødkers Østerbro: Da vi flyttede fra indre til yderste Østerbro for tre år siden var det en flytning fra sushi og til kinagrill

Annonce