Annonce
Ugeavisen Ribe

Er der nogen der ved hvor jernstøberiets museumsdele er endt?

Det er dele af disse effekter, der er fjernet fra udstillingen, og det ærgrer naturligvis både Benny Hansen, der holder tilsyn med det, og Michael Boel Olesen.
De effekter, der blev stjålet fra Ribe Jernstøberis museum for nogle uger siden, er stadig ikke dukket op. Men der verserer rygter i lokalsamfundet, og politiet efterforsker det som en hærværkssag.

Ribe: I starten af marts måned var der ubudne gæster på besøg i Ribe Jernstøberis museum.

Det skete få dage før udstillingen skulle have været flyttet til Gram Slot, hvor effekterne skulle have haft en central del rolle i en udstilling om landbruget og industriens udvikling i Syddanmark.

De ubudne gæster har fjernet op mod 50 dele af udstillingen, og de har dermed gjort effekterne værdiløse. De har fjernet låger og dele fra samtlige genstande, og dermed er udstillingen ikke længere komplet og værd at udstille.

Annonce

Effekterne er stadig ikke dukket op, og nu opfordrer Ribe Jernindustris tidligere direktør lokalbefolkningen og tidligere medarbejdere til at hjælpe med at finde frem til effekterne.

- Jeg er rigtig ked af, at den historie, som vores tidligere medarbejdere, Svend-Aage Lauridsen og Benny Hansen har skabt og kan viderefortælle med de indsamlede effekter, nu går fløjten. For tyvene har fjernet dele af effekterne, så det ikke længere kan fortælle Ribe Jernstøberis historie. Det er rigtig ærgerligt, for hvis vi ikke finder frem til effekterne, kan Gram Slot ikke bruge historien om Ribe Jernstøberi, siger Michael Boel Olesen.

Museet rummer blandt andet potter og pander, kakkelovne og radiatorer fra Ribe Jernindustris historie.

Jeg tror på, at det er en eller flere, der har gjort det for at skade os og Ribe Jernstøberi, og det er selvfølgelig trist, for udstillingen er jo en stor del af Ribes Historie. Jeg håber virkelig, at der kunne komme en løsning på problemet, for jeg synes, at historien fortjener at blive fortalt.

Michael Boel Olesen

Politiet har gået udstillingen og sagen igennem, og de efterforsker det som hærværk.

- Jeg tror på, at det er en eller flere, der har gjort det for at skade os og Ribe Jernstøberi, og det er selvfølgelig trist, for udstillingen er jo en stor del af Ribes Historie. Jeg håber virkelig, at der kunne komme en løsning på problemet, for jeg synes, at historien fortjener at blive fortalt. For det hele står lidt i et dødvande, for Gram Slot er jo ikke interesseret i effekter med mangler.

Det er jo tunge dele, der er blevet fjernet, og det betyder,  at tyvene ikke bare kan have haft effekterne med på cykel eller i hænderne.

Hvis der er nogen, der kender til effekterne eller har hørt rygter om hvor de er, vil vi da gerne vide det

Michael Boel Olesen


Et stykke Ribe-historie er væk


- Vi er så ærgerlige over det, for det er jo et stykke Ribe-historie, der ikke bliver fortalt. Jeg håber, at effekterne bliver afleveret, eller at de bliver stillet et sted, så vi kan finde dem. Lige nu er det, der er tilbage, at opfatte som skrot. Folkene bag museet har igennem mange år udvist stor engagement og entusiasme for at indsamle effekter, og det er jo trist, at det bare er ødelagt.

Han slår fast, at det ikke handler om penge, for de har doneret hele udstillingen til Gram Slot.

- Hvis der er nogen, der kender noget til de stjålne genstande eller har hørt rygter om, hvor de er, vil vi da gerne vide det, siger den tidligere direktør.

Annonce
Ugeavisen Ribe

Et langt arbejdsliv slutter: Nu skal domprovsten genopdage sig selv

Annonce
Ugeavisen Ribe

Intet mindre end et scoop: Langgaards flygel fra 1890 er kommet hjem

Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe er et knudepunkt for erhvervsbiler: Alle byens bilhandlere deltager i stor erhvervsbil-dag

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Efter fire års pause: Vadehavsdagen vender tilbage til Darum

Ugeavisen Ribe

Lokale ildsjæle står sammen om deres forening og fest

Ugeavisen Ribe

For 52 år siden blev de smedet sammen: Nu bliver byfesten også til jubilæumsfest

Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Ribe

Øl, fest og hornmusik for fuld knald til tilbagevendt Tulipanfest: Nu lurer ny rekord i luften

Ugeavisen Ribe

Kong Christian til hest lavet af 30.000 servietter: Tulipankongerne fra lille landsbysamfund sejrede igen igen, som de har gjort stort set hvert år siden 1992

Ugeavisen Ribe

Se billedserien mit bier, dirnd'l und geilen lederhosen: Tyrolerne vendte tilbage til Danmarks største tyrolerfest

Ugeavisen Ribe

Vinbaren er klar til Tulipanfest: Italiensk stemning i baggården

Annonce