Annonce
Ugeavisen Ribe

Ja til ny lokalplan: Nu kan der opføres boliger ved tidligere apotek

Arbejdet med at nedrive Ribes tidligere apotek kan snart gå i gang, efter at politikerne har sagt ja til at udarbejde en ny lokalplan for området i Tvedgade. Arkivfoto: Bo Maimburg
Esbjerg Kommunes Plan & Miljøudvalg har sagt ja til at udarbejde ny lokalplan, så der kan opføres boliger ved Ribes gamle apotek. Dog skal kommune og bygherre være i tæt dialog for at tilpasse projektet til det centrale Ribe.
Annonce

Ribe: Byens tidligere apotek i Tvedgade skal laves om til lejligheder, og på mandagens møde i kommunens Plan & Miljøudvalg skulle politikerne se på, hvorvidt det er muligt at udarbejde en ny lokalplan for området.

Den nuværende plan giver end ikke mulighed for at indrette boliger i stueplan, og køberen af grunden, NICA Ejendomme og ejer Michael Nørgaard, ønsker at rive den nuværende bygning ned og i stedet opføre tre bygninger i to etager med udnyttet tagetage, som i alt skal rumme ni boliger.

Samtidig ønskes det, at der kan etableres parkeringskælder under bygningen for at frigøre mest mulig plads til udendørs ophold, og udvalgspolitikerne synes, at det er en rigtig god idé, at bygningen nu kan laves om til boliger efter i mange år at have tjent Ribe på anden vis.

Annonce

Et lille men

- Vi vil gerne have flere boliger i Ribe, og vi synes det er rigtigt fint at bruge grunden i stedet for, at der bare står gamle, tomme bygninger midt i Ribe, siger udvalgsformand Karen Sandrini (S) og forklarer, at udvalget mandag sagde ja til at påbegynde arbejdet med en ny lokalplan.

Der er dog et lille men, for udvalget vil ikke helt godtage de tegninger, der er lavet for de nye bygninger, forklarer Karen Sandrini uden dog at ville præcisere, hvad det er, man gerne ser ændret.

- Vi vil rigtigt gerne have byggeriet tilpasset Ribe by, og her er der nogle kriterier, der skal overholdes. Vi ønsker at holde en tæt dialog med bygherre for at få tilpasset projektet, og det arbejde glæder vi os til at komme i gang med, siger Karen Sandrini.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce