Annonce
Ugeavisen Ribe

Ny genbrugs- og retrobutik åbner i tidligere fabrikshal i Ribe

Malte Madsen har fået hurtig succes med sin todelte virksomhed Primo Retro & Design og PrimoBorydning, og nu åbner han en stor genbrugs- og retrobutik med varer fra dødsboer i den tidligere Berimabygning. Foto: Jacob Schultz
Malte Madsen fra Ribe lever af at tømme dødsboer, og nu åbner han stor butik, Primo Retro & Design, med varerne i Berimas gamle fabriksbygninger på Stampemøllevej.

Ribe: Malte Madsen begyndte for halvandet år siden at handle med møbler samt på at tømme dødsboer på Fyn, og den gesjæft har siden udviklet sig til en fuldtidsbeskæftigelse med base i Ribe.

Det har udviklet sig så meget, at han nu lever af det, og næste skridt er, at den 34-årige ripenser åbner en stor genbrugs- og retro butik i den tidligere Berima-fabriksbygning i det sydlige Ribe.

Han kalder butikken for en blanding af kvalitetsgenbrug og loppemarked. Den får navnet Primo Retro & Design, mens selve borydningsdelen går under navnet Primo Borydning. De tømmer mellem to og seks dødsboer om ugen, og når boerne er blevet ryddet, bliver de bedste ting  sorteret fra og sat til salg i den 270 kvm store fabrikshal.

Annonce

Stor udskiftning

Den store aktivitet i Primo Borydning gør også, at der er meget stor og meget hurtig udskiftning i de varer, de får ind, og efterhånden har familievirksomheden fået en god erfaring i at beholde de gode ting, mens resten skibes videre til genbrug eller smides ud.

Der er mange forskellige typer varer i butikken, og man vil med stor sandsynlighed kunne gøre en god handel. Foto: Jacob Schultz

- Vi har solgt mange af tingene hurtigt videre til eksempelvis retro-butikker, fordi vi ikke har kunnet sælge til private. Især møbler og lamper, men når vi nu åbner for salg til netop private er det også fordi, vi gerne vil give private mulighed for at gøre en god handel, så de ikke altid skal betale mulig overpris for det i de populære retrobutikker, siger Malte Madsen, der har valgt placeringen i Berima-bygningerne, fordi den blandt andet ligger tæt på den store P-syd.

- Den ligger godt i forhold til vores kunder, og der kommer mange tyskere ind til Ribe derfra, så for os tror jeg en af de store udfordringer bliver at få nips nok på hylderne. Når vi tømmer et dødsbo vil vi gerne både have de finere ting og de mere dagligdags ting ind i butikken, så det på den måde bliver en skattejagt at komme herind.

Annonce

Varer i alle prislejer

Man vil kunne finde meget forskellige ting i butikken. Figurer af krammende nøgne damer, en falmet LP med Satchmo, men også dansk design fra 1950'erne og 60'erne, Kähler og PH-lamper.

Malte Madsen har lejet sig ind i den gamle Berimabygning, og han får hjælp i butikken af lillebror Magnus. Foto: Jacob Schultz

- Vi har varer i alle prislejer, og vi tror og håber på, det bliver en succes. Andre genbrugs- eller retrobutikker er også velkomne til at købe ind her, når vi åbner. Det har flere allerede gjort, men vi kan bare se, at priserne på genbrugsting er eksploderet, og vi vil gerne give hr. og fru Danmark muligheden for at komme og finde gode ting til en god pris, siger Malte Madsen.

Indtil videre åbner Primo Retro & Design søndag 28. marts kl. 10, og vil have åbent alle søndage mellem kl. 10 og 15.

- Bliver det en succes, vil vi nok have mere åbent. Nu tester vi det lige ud, og så ser vi, hvad der sker, siger han og forklarer, at det primært er ham, der vil stå for aftaler, tilbud, indkøb og afhentning, mens det er hans bror Magnus Madsen, som vil stå i butikken.

Om det er smukt kan nok diskuteres, men statuen er blot én af tusindvis af genstande, der sættes til salg i ny butik ved P-syd i Ribe. Foto: Jacob Schultz

Berimabygningens historie

Primo Borydning og Primo Retro & Design har begge hjemsted på Stampemøllevej 3, der tidligere husede plastfabrikken Berima. Fabrikken lukkede i 2012, og i oktober 2015 rykkede fitnesscentret Raa Gym ind i de tomme lokaler. Det lukkede i 2018, og i efteråret 2020 købte ejer af Bilsyn Ribe, Christian Hansen, hele ejendommen for at indrette det til erhvervslokaler til udleje.

Malte Madsen råder nu over de 270 kvm på fabrikkens førstesal med indgang fra Stampemøllevej.

PrimoBorydning specialiserer sig i tømning af alle slags dødsboer på Fyn og det meste af Jylland. Primo Retro & Design sælger også varer via Instagram, hvor de kan følges på primo_retro.

Malte Madsen og lillebroderen Magnus åbner søndag 28. marts dørene til Primo Retro og Design i Berimas tidligere fabriksbygninger på Stampemøllevej. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce