Annonce
Ugeavisen Ribe

Restaureret ejendom i Ribes gågade er blevet præmieret

Charlotte og Ole Bladt-Hansens fantastiske renovering af Mellemdammen 18 er blevet præmieret af Esbjerg Byfond. Pressefoto
Ved Esbjerg Kommunes Byfonds præmiering har man valgt at præmiere Charlotte og Ole Bladt-Hansens ejendom Mellemdammen 18.
Annonce

Ribe: Siden Charlotte og Ole Bladt-Hansen overtog ejendommen, Mellemdammen 18, har de sammen med håndværkerne skabt en enestående renovering af ejendommen og ført den tilbage til det oprindelige udseende.

Og det store arbejde ligger til grund for, at ejendommen blev præmieret ved Esbjerg Kommunes Byfonds årlige præmiering.

I begrundelsen siger de blandt andet:

”Terpagers Gård er et helstøbt anlæg, der sammen med naboejendommen indrammer et idyllisk gårdrum, hvis bevarede pigstensbelægning understøtter den traditionelle og stemningsfulde atmosfære. Bindingsværkets skiftende detaljerigdom, hvor de rigeste udsmykninger i bindingsværket er placeret mod gaden, afspejler bygherrens ønske om at vise sin økonomiske status frem i gadebilledet. At gadesiden er ændret til at fremstå mere som et langhus med et stort halvvalmet tag er med til at fortælle om byudvikling i Ribe omkring slutningen af 1700-tallet, hvor den klassicistiske arkitektur banede vejen for nye grundmurede huse.”

Ved den seneste restaurering blev den oprindelige portfløj genskabt, og tidligere ændringer af stueetagen blev ført tilbage i retning af et mere originalt udtryk. Flere af de karakteristiske knægte blev genskabt, og det hele blev på smukkeste vis afsluttet med en opmaling af knægte og porthammer i originale renæssancefarver, hjulpet på vej af en konservators undersøgelser.

- Esbjerg Kommunes Byfond ønsker med denne præmiering at anerkende den ildhu, omhyggelighed og opmærksomhed på detaljen, som ejerne af Mellemdammen 18 har lagt i restaureringen af ejendommen. Det er et arbejde, der aldrig slutter, men kræver vedholdenhed og stort engagement, siger Helene Plet fra Esbjerg Byfond.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce