Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe danner ramme for tysk krimi

Det Gamle Rådhus i Ribe blev udefra for en stund omdannet til politistation, da det tyske filmhold skulle optage deres film. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Den tyske tv station ARD viser til foråret en krimi, der i disse dage optages i Ribe. Hvis den bliver en succes, vender det tyske produktionselskab tilbage til Ribe for at optage mere.
Annonce

Ribe: Der var et sandt leben på Domkirkepladsen og foran Det Gamle Rådhus i Ribe torsdag fra sidst på eftermiddagen.

Det var folkene fra det tyske produktionsselskab Eikon Media Berlin, der stod for løjerne, da de skulle til og i gang med den første af tre optagedage i Ribe, og netop denne lokation var vigtig for production manager Frank Bosselmann.

- Ribe er smuk og det helt rette sted til vores film i forhold til størrelsen på byen. Derudover er naturen heromkring også smuk, så vi er rigtig glade for at kunne optage i Ribe. Vi optager alle udendørs scener her, og filmen kommer også til at udspille sig i Ribe. Vi snakkede i starten om, at byen skulle have et andet navn, men netop navnet Ribe er vigtigt for folk i Ribe, og det ville jeg gerne have, forklarer Frank Bosselmann.

De Ribedrenge, Rune Madsen, Viktor Rasmussen og Nikolaj Ibsen hjalp filmproduktionen med at dirigere biler væk fra, hvor optagelserne skulle foretages. Foto: René Aunsbjerg Fogh

I første omgang er der tale om en film med arbejdstitlen Rauhnächte (De tolv nætter, red.), som handler om en dansk politikvinde, der begår en potentiel fatal fejl midt i det stressende politiarbejde, da hun afviser en kvinde, der er på flugt fra en seriemorder. Hovedrollen spilles af den tyske skuespiller Marlene Morreis. Det forventes, at den vises på ARD en gang til foråret i bedste sendetid.

Annonce

Vender måske tilbage

- Hvis seerne viser sig at blive vilde med filmen, har vi tænkt på at ville lave den til en tv-serie, og så vil vi komme tilbage til Ribe for at optage mere. Og det er jo også god reklame for Ribe, at byen fremgår i serien, siger Frank Bosselmann, der ud over de tyske skuespillere også får hjælp fra 50-60 statister fra Ribeområdet, der agerer eksempelvis politifolk og folk i byen.

Nogle af dem, der også hjalp til torsdag - omend ikke som statister - var Nikolaj Ibsen, Viktor Rasmussen og Rune Madsen som skulle sørge for, at biler ikke kom i vejen for optagelserne.


Hvis seerne viser sig at blive vilde med filmen, har vi tænkt på at ville lave den til en tv-serie, og så vil vi komme tilbage til Ribe for at optage mere. Og det er jo også god reklame for Ribe, at byen fremgår i serien.

Frank Bosselmann


- Det bliver da sjovt at prøve at være en del af sådan en produktion, og det er jo ikke hver dag, der sker sådan noget i Ribe. Derudover havde vi heller ikke andet at lave i aften, lød det fra de tre drenge.

Filmoptagelserne begyndte torsdag aften og fortsætter fredag og mandag. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Optagelserne fortsætter - og sætter sit præg på Ribe - fredag fra klokken 14 til ud på aftenen samt i dagtimerne mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce