Annonce
Ugeavisen Ribe

Ripenser skriver børnebog om moderens sygdom

Jeppe Løntoft Nybye har skrevet bogen ”Farmor & Vidunderøen”, der omhandler livet med en mor, der er ramt af Alzheimer. Pressefoto
Livet med en mor, der er ramt af Alzheimer, har inspireret Jeppe Løntoft Nybye til at skrive en børnebog.
Annonce

Ribe: Jeppe Løntoft Nybye, der er uddannet journalist har udgivet børnebogen ” Farmor & Vidunderøen” der er en bog, som handler om livet med hans mor, der blev ramt af Alzheimer.

Den 35-årige journalist er født og opvokset i Ribe, og hans inspiration til bogen er kommet via moderens ti år lange sygdomsforløb med Alzheimer, som betød, at hun aldrig kom til at spille en rolle i børnebørnenes liv.


Historien er en hyldest til min mor, som desværre blev noget affældig til sidst. Forhåbentlig vil historien give mine små sønner – og andre børn med mærkelige farmødre - et mere eventyragtigt billede af hende den fremmede og vise hende som den stærke kvinde, hun i virkeligheden var.

Jeppe Løntoft Nybye


- Historien er en hyldest til min mor, som desværre blev noget affældig til sidst. Forhåbentlig vil historien give mine små sønner – og andre børn med mærkelige farmødre - et mere eventyragtigt billede af hende den fremmede og vise hende som den stærke kvinde, hun i virkeligheden var, fortæller Jeppe Løntoft Nybye.

- Det er vigtigt for mig, at historien ikke skulle udvikle sig til en socialrealistisk "vi-voksne-kan-ogsåvære-bange-bog". Farmor & Vidunderøen er fortalt i øjenhøjde med børnene, og moderens Alzheimer sygdom er kun synlig for de indviede, siger han.

Jeppe Løntoft Nybye

Jeppe Løntoft Nybye er født i 1985, han er uddannet journalist og autodidakt tegner.

Farmor & Vidunderøen er hans første bog. Han bor i dag i København og er født og opvokset i Ribe. Byens Forlag udgiver 45-50 bøger i vidt forskellige genrer om året.

Børnebogen ”Farmor & Vidunderøen” er dermed blevet en klassisk børnebog for alle de børn og voksne, der kan lide at tage på eventyr i fantasien. I bogen omhandler farmor altid røverhistorier om dengang, hun boede på Vidunderøen. ”Sludder” siger farfar. ”Hun har aldrig været ude af byen”. En nat tager farmor imidlertid sit barnebarn med ud til Vidunderøen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Vanens magt

Annonce