Annonce
Ugeavisen Ribe

Sognepræst skaber uhygge med heksehistorier fra Ribe

Torben Bramming har udgivet en bog med heksehistorier fra Ribe. Foto: Bo Maimburg
Den lokale sognepræst og forfatter, Torben Bramming, har skrevet en bog med otte uhyggelige historier om hekse.
Annonce

Ribe: Torben Bramming er en erfaren forfatter, der nu har udgivet sin 14. bog. Bogen hedder ”Hver by har sin heks”, og bogen indeholder otte overnaturlige historier, som alle har deres omdrejningspunkt her i Ribe.

Historierne er en blanding af fiktion og virkelige hændelser, og på den måde har Torben Bramming skabt sit helt eget univers, og sin egen originale måde at gøre det på.

Bogen udgives officielt 29. november, og forfatteren signerer bøger hos Bog & Ide den 6. december.

Alle skildrede personer er rent fiktive, og sammenfald med træk fra virkelige personer er rent tilfældige. Sådan skriver Torben Bramming i sin indledning, men der er gjort brug af lokationer i Ribe, og det vidner historier som Galgebakken om, ligesom Taarnborg og flere andre kendte steder er brugt.

- Jeg har forsøgt at forene virkeligheden og ren fiktion, og det vil man forstå, når man har læst de små historier fra mit liv, som jeg nu har valgt at udgive i disse for vor by så alvorlige tider, hvor digerne trues med oversvømmelse foranlediget af klimaforandringerne og af andre katastrofer. Jeg har ladet mig inspirere af nogle historier fra Ribe, som jeg så har taget frem til nutiden, og de danner grunden for indholdet i historierne, siger Torben Bramming.

Der er tre bøger mere på vej, og de to er allerede skrevet, den første er klar til at blive udgivet om et år.

Bogen er tilegnet forfatteren Montague Rhodes James, som også udgav fire bøger på den måde, Torben Bramming har tænkt.

Forfatteren behøver end ikke at træde ud af døren på sin egen bopæl i Taarnborg, før inspirationen er der. De gamle stuer i den gamle biskopbolig emmer nemlig af historier.

Der er brugt en meget spændende og inspirerende skrivestil i historierne, der hurtigt vil fange læserens interesse.

- Jeg er sikker på, at folk fra Ribe vil få en ekstra interesse for at læse historierne, da de er ret virkelighedsnære, og samtidig er vampyrer, hekse og uhygge jo altid med til at give en særlig oplevelse i en historie. Runestenen, som blev fundet for et par år siden, er også med i en af historierne ligesom Galgebakken, Domkirken og katedralskolen har centrale roller i bogen, siger Torben Bramming.

Torben Bramming har udgivet en bog med heksehistorier fra Ribe. Foto: Bo Maimburg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce