Annonce
Ugeavisen Ribe

Ung ripenser overtager sine forældres virksomhed: Vil firedoble aktivitetsniveauet

Fra underskrivelsen af aftalen med de nye investorer: Her er det Per Vesterby Hansen, Mikkel Bang Knudsen, Mads Vesterby Hansen, Torben Skov Villadsen, Troels Johansson og Steffen G. Silberbauer som er de nye ejere. Foto: Anders Bjerring
PVH 3D Finer og selskabet WoodUpp, der i samarbejde producerer akustikpaneler, samles ved et generationsskifte i én koncern. Mads Vesterby Hansen fortsætter dermed sine forældres virksomhed, mens to stærke investorer også indtræder i direktionen

Ribe: Det er nye tider i den lokale virksomhed PVH 3D Finer. For år tilbage stiftede Helle og Per Vesterby Hansen virksomheden, og nu på bagkant af et vildt væksteventyr med salg af akustikpaneler gennemføres et generationsskifte.

Ejerskabet er overdraget til deres søn, Mads Vesterby Hansen, og samtidig indgår en kreds af nuværende og nye investorer i virksomheden.

Mads Vesterby indtrådte i 2015 i ledelsen og stiftede samme år WoodUpp, der via egen webshop og partnere i en række lande sælger akustikpaneler på hjemmemarkedet og internationalt.

Annonce

I forbindelse med generationsskiftet indtræder investeringsselskabet Brygge Partners i ejerskabet. Mads Vesterby Hansen og hans partnere i WoodUpp, Mikkel Bang Knudsen og Troels Johansson, beholder aktiemajoriteten, mens de øvrige andele ejes af den nye bestyrelsesformand, Torben Skov Villadsen, og Steffen G. Silberbauer, der er senior investment manager i Brygge Partners.

Vi har de to seneste regnskabsår virkelig haft fart på og vi vækstede med omkring 300 procent i det seneste regnskabsår.Vi gør det her for at skalere virksomheden og forhåbentlig tre- eller firedoble det aktuelle aktivitetsniveau i de næste fem år.

Mads Vesterby Hansen

- Vi har de to seneste regnskabsår virkelig haft fart på, og vi vækstede med omkring 300 procent i det seneste regnskabsår. Torben Villadsen har værdifuld erfaring med at drive en stor vækstvirksomhed, og Brygge Partners har som professionel investor andre ledelseskompetencer, vi kan drage nytte af. Vi gør det her for at opskalere virksomheden og forhåbentlig tre- eller firedoble det aktuelle aktivitetsniveau i de næste fem år, siger Mads Vesterby Hansen, der i 2017 overtog direktørposten i også PVH 3D Finer A/S.

Skal produceres i Danmark

Per Vesterby Hansen startede virksomheden i Ribe og finerproduktion med til møbelindustrien tilbage i 1989. Virksomheden etablerede siden en afdeling i Polen, hvortil produktion gradvis blev overflyttet. Efter en årrække valgte virksomheden primært at producere i Ribe. I dag udgør akustikpanelerne, som sønnen Mads udviklede, 80 procent af produktionen.

WoodUpp’s akustikpaneler afsættes til private boliger, virksomheders domiciler og offentlige bygninger.

- Akustikpanelerne består af en ni millimeter dug fremstillet af blandt andet knuste plastflasker, som har en højakustisk funktion, og hvorpå trælister er monteret. Designet giver den skandinaviske, minimalistiske stil, der tiltaler mange. Salget i Danmark accelererede, da Mads fik udviklet webshoppen, siger Per Vesterby Hansen, der fortsætter som produktionschef på fabrikken i Ribe.

Om PVH 3D Finer og WoodUpp

Mads Vesterby Hansen er 29 år mens hans far, Per er 55 år.

Virksomhederne beskæftiger næsten 40 medarbejdere i Danmark og byder nye kolleger velkommen hver måned. WoodUpp er nu til stede på en række europæiske markeder, og ambitionen er at øge kendskabet på endnu flere markeder i de kommende år.

PVH 3D Finer havde i regnskabsåret afsluttet 30. juni 2021 et overskud før skat på 13,9 millioner kroner mod 3,9 millioner året før. WoodUpp havde i samme periode et overskud på henholdsvis 8,4 og 1,5 millioner kroner.

- Jeg er glad for fortsat at være med til at lede produktionen, og jeg ejer også fortsat bygningerne, så jeg har jo på flere måder en interesse i, at det går godt for virksomhederne. Vi er igen ved at bygge til, og mon ikke snart der bliver brug for endnu en tilbygning, siger han med et smil.

Annonce
Ugeavisen Ribe

Piamaja har meget på hjerte: Datter af skammen viser følelser fra 2020

Annonce
Ugeavisen Ribe

Efter flere års fravær: Lokal festdag vender tilbage til havnen i 2022

Annonce
Ugeavisen Ribe

Frivillige har ydet en kompleks indsats gennem to år: Nu vil idrætsforening takke dem med stor fest

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

Mindeord over Jørgen Vind Jensen

Ugeavisen Ribe

Dalia skrottede kulhydrater: Nu vejer hun 30 kilo mindre end for 10 måneder siden

Ugeavisen Ribe

Niels Hausgaard har ripenser med på scenen til samtlige 95 shows på ny Danmarksturne

Ugeavisen Ribe

Flaske-Mikkel hyldet og overrasket: Stort bryggeri bliver inspireret og støtter flaskeindsamling

Ugeavisen Ribe

Vild succes får Ribe-virksomhed til at ekspandere: Professionel fodboldspiller skal erobre svenskerne

Ugeavisen Ribe

Lokal bokser klar til professionel debut i ringen: - Enten ødelægger jeg ham ellers stikker jeg af!

Ugeavisen Ribe

Brian har brugt kræfter på at ændre sig selv: - Som barn var jeg nok det, mange ville kalde en møgunge

Ugeavisen Ribe

Esbjergfirmaer støtter Ribes legepark

Annonce