Annonce
Ugeavisen Ribe

Veldrevet forening skal have ny formand: Simon træder et skridt tilbage efter seks år

Simon Hansen træder et skridt tilbage og overlader formandsposten i Ribe BK til en anden. Det sker efter generalforsamlingen i februar. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Ved generalforsamlingen i februar skal der vælges ny formand for Ribe Boldklub. Simon Hansen stopper på posten, og selv om foreningen har en løsning i baghånden, håber bestyrelsen, at der sidder en ny formand derude, som de ikke kender til.

Ribe: Det hele vil foregå og aldeles udramatisk, når Ribe Boldklub for første gang i seks år skal have en ny formand ved den kommende generalforsamling 22. februar.

Simon Hansen mener selv, at han har gjort sit som frontperson, men han forsvinder ikke helt fra radaren.

- Jeg træder et skridt tilbage, men intentionen er, at jeg fortsætter som næstformand, hvis jeg bliver genvalgt og den nye bestyrelse vil have det. På den måde bliver det en glidende overgang, forklarer han.

Annonce

Simon Hansen blev ny formand i 2016, og siden da er der sket en hel del i Ribe Boldklub.

- Det er en fornøjelse at opleve, hvor RBK står organisationsmæssigt og sportsligt i 2022. Vi har fået moderniseret foreningen og tilpasset den tiden ment på den måde, at vi har fået fordelt opgaver og byrder på flere hænder. Da jeg kom til, havde vi eksempelvis en ordning, hvor man som forælder kunne betale sig fra at yde en frivillig indsats i klubben. Den fik vi afskaffet, og siden er vi vokset i antallet af frivillige, siger Simon Hansen.

De senere år har bestyrelsen i Ribe Boldklub gjort et stort stykke arbejde med at fordele opgaver ud på flere, og det kan blandt andet ses ved fordelingen af post its på tavlen i klubbens lokaler. Både Simon Hansen og Jesper Fabrin håber at høre fra potentielle nye bestyrelsesmedlemmer. Foto: René Aunsbjerg Fogh

Som store udfordringer nævner Simon Hansen, oversvømmelserne i begyndelsen af 2020 og covid-19 i løbet af de seneste knap to år har givet en del grå hår. Som de største oplevelser nævner både klubbens 100 års jubilæum i 2017 og i sommeren 2021, da der blev spillet ungdomslandskampe på Ribe Stadion.

- Det er altid fantastisk at komme på Frøs Arena en sommeraften, hvor der summer af liv, grundet glade fodboldspillende unge mennesker, siger han.

- Vi er gennem de senere år kommet i mål med mange af de projekter, vi har sat os for, eksempelvis en ny multibane og nyt lysanlæg, siger Simon Hansen, der tilføjer, at man i den nye bestyrelse gerne vil arbejde videre med at få bane 1 hævet samt fortsat levere et godt fritidstilbud - sammen med byens andre foreninger - til Ribes unge mennesker.

En anden formandsopgave

Derfor påpeger den afgående formand også, at det er en supersund forening, der overleveres til den kommende formand. Hvem det så er, der skal tage over, ligger dog ikke i kortene.

Simon Hansens håb er, at man kan finde en ny, langtidsholdbar formand, men hvis det ikke er muligt i denne omgang, er det ikke nogen katastrofe.

Vi har fået moderniseret foreningen og tilpasset den tiden ment på den måde, at vi har fået fordelt opgaver og byrder på flere hænder. Da jeg kom til, havde vi eksempelvis en ordning, hvor man som forælder kunne betale sig fra at yde en frivillig indsats i klubben. Den fik vi afskaffet, og siden er vi vokset i antallet af frivillige

Simon Hansen

- Det vil være skønt, hvis vi kan finde en formand, der vil sidde de næste 4-6 år, men vi har en løsning i baghånden, hvis det ikke lykkedes nu. Det er vigtig for os at understrege, at opgaven som formand ikke er den samme, som da jeg blev det, for vi har en god bestyrelse, og formanden har nu fået en mere koordinerende rolle frem for en blæksprutterolle, siger Simon Hansen.

Annonce

Vil gerne høre fra nye folk

Sammen med bestyrelsesmedlem Jesper Fabrin er håbet yderligere, at man kan finde frem til enten et menigt bestyrelsesmedlem - eller helt optimalt en kommende formand - som man ikke har inde på radaren endnu.

- Vi kender til mange potentielle bestyrelsesmedlemmer, men det kan samtidig være et snævert felt og netværk, vi arbejder med. Derfor ville det være glædeligt, hvis vi kunne komme til at høre fra nogen, der eksempelvis er flyttet tilbage til Ribe, og kunne have lyst til at bidrage til Ribe Boldklub, siger Jesper Fabrin, mens Simon Hansen supplerer:

- Profilen, vi er på udkig efter, må gerne være en, der brænder for at byens børn og unge skal have et kompetent fodbold - og foreningstilbud i samarbejde med alle de frivillige og sponsorerne omkring RBK. Og ikke mindst sørge for at RBK følger med tiden.

Ny struktur i sportsudvalg

Ribe Boldklub vil også fra i år ændre på sammensætningen i sportsudvalget, så Lars Kviesgaard, der tidligere har været sportschef, nu får en konsulentrolle i udvalget sammen med to bestyrelsesmedlemmer og under dem 6-8 personer i selve sportsudvalget. 

På den måde kan man dele opgaverne ud på flere hænder, således at Lars Kviesgaard også kan bruge sine kompetencer i en mere sportslig rolle frem for en administrativ.

Hvis man har lyst til melde sig på banen eller at høre mere om formands- eller bestyrelsespost, kan man kontakte Simon Hansen på telefon 42767573 eller på mail: simonwulffhansen@gmail.com.


Annonce
Ugeavisen Ribe

Brian har brugt kræfter på at ændre sig selv: - Som barn var jeg nok det, mange ville kalde en møgunge

Annonce
Ugeavisen Ribe

Esbjergfirmaer støtter Ribes legepark

Annonce
Ugeavisen Ribe

Ribe Stift tilbyder ophold på Den Gamle Avlsgård: Hjælp til stressramte præster

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Ribe

KLUMME: Lad os gøre en klimaindsats og bevare Rømø

Ugeavisen Ribe

Det særprægede hus med de mange kaldenavne: - Mange  står og peger på vores hus, og nogle ringer også på

Ugeavisen Ribe

Januar byder på usædvanlig sort sol: Seks gange så mange stære som normalt

Ugeavisen Ribe

Nyt byrådsmedlem fra Ribe: - Jeg kunne godt tænke mig nogle flere timer i døgnet

Ugeavisen Ribe

Corona har ramt svømmehal: Lukket ind til videre

Ugeavisen Ribe

Turistinformation klar med mindst én ugentlig åbningsdag

Ugeavisen Ribe

Kevin var nede med stress: - Jeg har sat rødder, som er så stærke, at jeg aldrig vælter igen

Ugeavisen Ribe

Nyvalgt byrådsmedlem: - Det er satme fedt, jeg glæder mig helt vildt

Ugeavisen Ribe

Ribefotograf har taget nationens bedste foto for anden gang på tre år: - Det er monster stort

Ugeavisen Ribe

Erfaren mand i spidsen for Lokalråd Ribe Midt: Willi vil have bedre dialog med Esbjerg Kommune

Ugeavisen Ribe

Kommunen får Ribe Biogas til at justere produktionen: - Godt at borgere reagerer på gener

Ugeavisen Ribe

Hel skole samlede skrald og gjorde en god gerning: Elever samlede 300 kilo på en formiddag

Annonce