Annonce
Skibhus Avisen

Kendt auktionshus i Odense rives ned: Humlebo Gruppen vil opføre lejeboliger på grunden

Nedrivningen har været i gang et stykke tid ved Kochsgade 79-81. Humlebo Gruppen ønsker at opføre 19 boliger på stedet. Foto: Martin Kloster
Humlebo Gruppen vil opføre boliger midt i Odense, hvor auktionshuset før lå. Nemlig på Kochsgade.

SKIBHUS: Det er ingen hemmelighed, at der i disse år bliver bygget massivt i Odense.

Og kører man gennem Kochsgade, er det svært ikke at bemærke, at der er ved at ske noget inde på den grund, der i sin tid husede det kendte auktionshus Moltke-Leths Auktioner. For auktionshuset er ved at blive revet ned for stedse - og hammeren for det er faldet så at sige. I stedet skal der opføres i alt 19 boliger på Kochsgade 79-81 af boligselskabet Humlebo Gruppen.

Administrerende direktør hos Humlebo Gruppen, Claus Ørtoft Rasmussen, fortæller, at de sidste tilladelser endnu mangler, før der kan bygges med mursten.

Annonce

- Det er et projekt, vi har arbejdet længe med. Det har taget lang tid, før vi har fået nedrivningstilladelserne, fortæller han.

Her ses facaden ud mod Kochsgade (øverst) og bagved (nederst). Bygningen i midten er den eksisterende. Illustration: Humlebo Gruppen

Humlebo Gruppen ejede allerede grunden, da auktionshuset lå der, men de kunne ikke se en fremtid med at fortsætte med erhvervslejemål på stedet. Derfor undersøgte de muligheden for at kunne opføre boliger i stedet, nævner Claus Ørtoft Rasmussen. De kom desuden i dialog med ejeren af Kochsgade 81 og et hus på Mågevej, der blev overtaget.

- Det lykkedes at købe dem, så vi kunne lave et lidt større projekt, siger Claus Ørtoft Rasmussen.

Moltke-Leths Auktioner, som det så ud for et par år siden. Arkivfoto: Hasse Frimodt

Selve byggetilladelsen mangler endnu at komme på plads. Claus Ørtoft Rasmussen forventer, at man får den inden for et par måneder.

Færdig i 2023

Der bliver tale om fire bygninger.

På den gode side af sommeren '23, vil jeg formode.

Claus Ørtoft Rasmussen

Omkring den eksisterende ejendom ud mod Kochsgade, opfører Humlebo Gruppen to nye bygninger på begge sider af bygningen, og der kommer et ensartet facadeudtryk. Her er der tale om fire to-værelsers lejligheder i stueplan og seks to-værelsers lejligheder i to plan på førstesalen og tagetagen.

Her fra en anden vinkel. Foto: Martin Kloster

Den sidste bygning, omme bagved og op mod Damhusvej, bliver med fire to-værelses lejligheder i stueplan samt fem to-værelses lejligheder i to plan på førstesalen og tagetagen.

Claus Ørtoft Rasmussen forventer, at boligerne står klar til indflytning i 2023, hvis alt forløber efter tidsplanen.

- På den gode side af sommeren '23, vil jeg formode, fortæller han.

Størrelserne på boligerne bliver på omkring 75 kvadratmeter for de største af boligerne, nævner han.

- Det er noget i det leje, vi er lige knapt færdige med de endelige lejlighedsplaner, disponering af arealer og sådan noget, siger Claus Ørtoft Rasmussen, der ikke kan sige noget om lejepriserne endnu.

Byggepladsen ses fra Damhusvej-siden. Foto: Martin Kloster

Det er endnu ikke muligt at skrive sig op til boligerne, hvis man skulle have lyst til det. Claus Ørtoft Rasmussen forventer, at det kommer til at ske godt et halvt år før boligerne står klar - og måske formentlig før, nævner han. Derudover er det måske værd at følge med på bygherrens hjemmeside.

Byggegrunden nu. Foto: Martin Kloster

- Vi regner med, det vil være forholdsvis attraktivt, fortæller Claus Ørtoft Rasmussen.

Lis Moltke-Leth lukkede det auktionshus, hun åbnede tilbage i 1968 og som bar hendes navn. Hun etablerede sig på Kochsgade i 1982.

Annonce
Skibhus Avisen

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Annonce
Skibhus Avisen

Skiftede den hvide kittel ud med det hvide lærred: Den 26-årige sygeplejerske Mathilde springer ud som kunstner efter at have malet med psykiatriske patienter

Annonce
Skibhus Avisen

Ingen lærerer eller vikarer til de ældste elever: Corona rammer Odense-skole

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skibhus Avisen

Ny bager med engelskklingende navn åbner i Odense til april: - Smør er vigtigt og det er sjovt at prøve nye ting af

Skibhus Avisen

Skiftedag i lægehus med 3300 patienter får ikke tårekanalerne i arbejde hos snart 69-årig læge: - Jeg tror ikke, jeg vil græde

Skibhus Avisen

En byggeplads tager form: Arbejdet med at skabe kontorhus til 1600 medarbejdere i gang

Skibhus Avisen

Zelinas far faldt i havnen og døde: - Min mor ringede mig hjem fra arbejde, og så kom jeg hjem og spurgte, hvor far var, og så sagde hun, at han var død

Skibhus Avisen

Kendt erhvervsmand indsat som midlertidig direktør for Odense Glasværk: - Det er en evig kamp

Skibhus Avisen

Gourmetsted i Odense lukker ned: Stopper på grund af sygdom

Annonce