Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kronikere koster 230 mia

John Ottesen siger, at han gøre flere danskere medicinfrie. Foto: Jens Eilertsen
Ny undersøgelse viser, at to ud af tre voksne danskere har en kronisk sygdom.
Annonce

Sønderborg: Indehaveren af Alssund & Rask, John Ottesen, ryster på hovedet af de tal, der lige er blevet offentliggjort fra Aalborg Universitet. De afslører, at to ud af tre voksne danskere lider af en eller flere kroniske sygdomme, og det er mere end dobbelt så meget som de seneste estimater fra Sundhedsstyrelsen og Danske Regioner.

Mænd har i gennemsnit 2 kroniske sygdomme, mens tallet for kvinderne er 2,4. De yngste har færrest sygdomme. Tallet for de 16-44-årige er 1,1, mens 75+ har 5,3. Det maksimale antal sygdomme hos en patient er ifølge undersøgelsen 36.

Region Syddanmark fremstår i undersøgelsen som den landsdel, der størst andel af psykisk syge, demente og flest kronikere generelt.

Annonce

230 mia

John Ottesen anslår, at udgiften til kronikerne er svimlende 230 milliarder årligt, og det er et faktum, at 80 procent af sundhedsudgifterne går til behandling af kronikere. Han siger også, at den tredje hyppigste dødsårsag i Danmark er den medicin, kronikerne indtager.

Indehaveren af Alssund & Rask i Vollerup slår igen og igen et slag for, at medicinen droppes - og det kan lade sig gøre. Det viser historien og Thomas Jensen. Men han er kun en af flere, som John Ottesen har fået til at droppe medicinen.

Professor og sundhedsøkonom Lars Ehlers fra AAU hævder, at kroniske sygdomme er den enkeltstående største udfordring for sundhedsvæsenet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce