Annonce
Sydhavnen

Det flyder med lort i Frederiks Brygge kanal

Nyt kloaksystem er klar om fem til seks år. Det vil forhindre overløb i Sydhavnen.
Annonce

Onsdag aften begyndte det pludselig at flyde med afføring i kanalerne på Frederiks Brygge. Forklaringen fra HOFOR lyder, at et lokalt skybrud var skyld i, at kloakvandet flød gennem kanalerne. Det skriver Ekstra Bladet her til formiddag.

Beboerne er meget utilfredse med situationen og synes simpelthen, at det er for klamt. Det fremgår af en lokal facebookgruppe.

Kanalerne og kloaksystemet plejer at fungere, men trykket blev for stort onsdag aften, da himmelen åbnede sig mellem Frederiksberg og København.

Situationen kunne ikke have været anderledes. Kloakvandet var nødt til at løbe gennem kanalerne i Sydhavnen. Det skyldes, at der er nogle klapper, som åbner, når presset er for stort i kloaken. Det afværger en endnu mere uheldig situation: Nemlig at det skulle flyde med afføring i gaderne, forklarer HOFORs pressechef Astrid Skotte til Ekstra Bladet.

- Vi arbejder på at udvide kloaksystemet med Kalvebodtunnellen og et opsamlingsbassin i det område, men det er et stort projekt, og der går fem til seks år, før det er færdigt, fortæller Astrid Skotte til Ekstra Bladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sammenhold

Mihai og Michael holder Sluseholmen ren i fritiden: Man skal affinde sig med, at man er ham den underlige, der render rundt og samler skrald

Annonce