Annonce
Klima

Valby lokaludvalg står fast høringssvar i solcelle-sag, men tilføjer yderligere ønsker

Valby Lokaludvalg ønsker nu, der kommer solceller længst inde mod det eksisterende rensningsanlæg, imens området ud mod kystlinjen gøres tilgængelig for offentligheden og bevares i mest mulig vild form bl.a. til fordel for den totalfredede og truede flagermus. Foto: Byrd/Kasper Løjtved
Lokaludvalget ønsker, at dele af området bliver åbnet for offentligheden og eksisterende natur bevares. Samtidig mener de, at der skal solceller op på noget af grunden

Valby Lokaludvalg mener stadig, at den grund, som HOFOR har bedt om tilladelse til at sætte solceller op på, skal bruges til solceller.

Men i tråd med det, SF i teknik- og miljøudvalget har været inde på, ønsker lokaludvalget, at dele af HOFOR-grunden samtidig åbnes op for offentligheden.

Det er kommet frem efter seneste møde i lokaludvalget, hvor de har drøftet sagen om området, som HOFOR ejer og kalder "Parkstien 12-20", imens Danmarks Naturfredningsforening København (DNK) har døbt den "Valbyeengen".

Annonce

HOFOR mener, at grunden er for forurenet til, den kan bruges som rekreativt område, imens DNK mener, området skal gøres til en del af et rekreativt, vildtvoksende grønt bælte langs Kalveboderne fra Valbyparken i nord ned til Kystagerparken.

- Vi er i forbindelse med høringsprocessen af Danmarks Naturfredningsforening blevet gjort opmærksom på, at området med solcelleanlægget kan indeholde naturværdier, som bør åbnes for offentligheden. Valby Lokaludvalg vil derfor opfordre til, at man i denne forbindelse tager stilling til, om området syd for solcelleanlægget kan åbnes helt eller delvist for offentligheden, skriver lokaludvalget i en meddelelse.

Både grøn energi og grønne oplevelser

Lokaludvalget havde i dets oprindelige høringssvar givet et uforbeholdent ja til solcelleanlægget, da udvalget støtter den grønne omstilling.


området med solcelleanlægget kan indeholde naturværdier, som bør åbnes for offentligheden. Valby Lokaludvalg vil derfor opfordre til, at man i denne forbindelse tager stilling til, om området syd for solcelleanlægget kan åbnes helt eller delvist for offentligheden

Valby Lokaludvalg


Men et "både og" til solceller og rekreativt område mener Valby Lokaludvalg er muligt, og det vil både skabe grøn energi, grønne oplevelser og bevare den vilde natur, der de seneste godt 30 år har fået lov at udvikle sig.

- Dermed kan passagen mellem Valbyparken og Kystagerparken i Hvidovre kommune blive bredere til fordel gæster i parkerne. En stor del af området bør dog fastholdes som vild natur til sikring af faunapassagen efter anlæggelsen af solcelleanlægget, skriver lokaludvalget.

Annonce

Truede flagermus

Valby Lokaludvalg finder det vigtigt, at der på det område, hvor solcelleanlægget placeres, arbejdes med at opnå størst mulig biodiversitet. Det skal blandt andet sikres, at området fortsat vil kunne være fourageringsområde for flagermus, som er en truet og totalfredet dyreart i Danmark.

Annonce

Mere grønt ved Bergmans Have

I sin tilføjelse til det oprindelige høringssvar ønsker Valby Lokaludvalg, at der også bliver skabt mere grønt på et andet af områderne i forbindelse med HOFOR-grunden.

- Valby Lokaludvalg vil samtidig opfordre til, at det område, som ligger syd for haveforeningen Bergmans Have mellem rensningsanlæggets område og Festpladsen, og som nu henligger med grusbelægning, omlægges til naturområde, således at det kan indgå i Valbyparken, skriver de i meddelelsen.

Lokaludvalget gentager sin principielle og konkrete støtte til solceller som energiform og opfordrer Københavns Kommune til at arbejde på at skabe flere muligheder for placering af solcelleanlæg i kommunen. Det, mener lokaludvalget, kan for eksempel være på bygninger, tagarealer, parkeringsområder og lignende.

Området, som ligger syd for Valbyparken og nord for Kystagerparken, ses her markeret med rød. Grafik: Københavns Kommune
Annonce
Annonce
Politik

Socialdemokratiet tager overborgmesterposten i København

Annonce
Annonce
Alarm112

Person er blevet stukket med kniv til fest

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Kritik af fremtidens Ny Ellebjerg Station: De fralægger sig ansvaret overfor cyklisterne

112

53-årig mand varetægtsfængslet for vold mod sin kæreste - hun er stadig i kritisk tilstand

Alarm112

55-årig kvinde i kritisk tilstand: Samlever anholdt for livsfarlig vold

#72timer

Center for Seksuelle Overgreb på Rigshospitalet afviser hjemløse kvinder: En ond cirkel

Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Byudvikling

Ny kæmpe-bydel: Her er planerne for Otto Busses Vej

#72timer

Grotesk behandling af hjemløse: Når det er håbløst besværligt at hæve sine egne penge

Byliv

Nu sker der endelig noget: Fælles indsats skal stoppe organiseret cykeltyveri

Byliv

Kasper forstår ikke politiets fokus på badezoner i Sydhavnen: Det giver simpelthen ingen mening

Byliv

Populært kunstværk skaber tryghed og liv: Nu får det lov til at blive

#72timer

Borgmester om manglende løsninger for hjemløse: - Der er vel ikke nok stemmer i hjemløshed

#72timer

Frederik har aldrig manglet noget: Nu skal han leve på gaden for at hjælpe hjemløse

#72timer

Vores mål er at give Hus Forbi en halv million kroner: Sådan donerer lokale virksomheder

Klima

Park eller solceller: Omstridt plan vedtaget

#72timer

Kvindelige hjemløse udsættes ofte for seksuelle overgreb: Det er de færreste, der anmelder det

Sydhavnen

Lars er hæs og lykkelig efter mørk tid: Nu lever drømmen for fuld skrue

Byliv

Frederiksholm Kirke søger folk til særligt job: Bliv uddannet klatreinstruktør på kirkens tårn

Byudvikling

Stort projekt sættes i gang: Snart rykker gravemaskinerne ind på Vestre Kirkegård

112

Politiet holder øje med sejlere og badegæster: - Hop kun i havnen, hvor det er tilladt

Tema

SydhavnenLIV og Hus Forbi i samarbejde: Frivillig er hjemløs i 72 timer i den gode sags tjeneste

Klima

Valby lokaludvalg står fast høringssvar i solcelle-sag, men tilføjer yderligere ønsker

Annonce