Annonce
Ugeavisen Tønder

Indehaver: - Vi trænger virkelig til at leve livet

Frank Hoffmann glæder sig til, at vi igen må holde fester. Som indehaver af blandt andet Mr. Hoff er fester altafgørende for omsætningen, der i øjeblikket er nærmest lig nul. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Frank Hoffmann ejer butikkerne By Hoff og Mr. Hoff i Tønder. Han er godt træt af den nuværende situation, men elsker stadig sit job - på trods af corona.

Tønder: Det er nogle lidt triste dage for Frank Hoffmann, der ejer butikkerne By Hoff og Mr. Hoff i Tønders gågade. Der er nemlig ingen kunder i hans to butikker, og tristheden er til at tage at føle på, når man bliver lukket ind af bagdøren. Kulden er - om ikke helt den samme som udendørs, så også til stede i butikken.

- Vi har skruet lidt ned for varmen. Vi skal jo spare på alle de omkostninger, vi kan, lyder det fra Frank Hoffmann.

Selvom hele situationen er noget trist, så prøver Frank Hoffmann at holde humøret oppe.

- Tingene er, som de er, og jeg har fuld forståelse for, at vi bliver nødt til at lukke ned. Men hold da op, nu trænger vi efterhånden virkelig til at leve livet.

Annonce

I butikken hver dag

Selvom hans to butikker er lukket for kunder, så møder han alligevel ind på arbejde hver dag.

- Vi har stadig noget websalg i Mr. Hoff, hvor vi har valgt, at vi fortsat sælger via nettet. Her kan man også ringe til mig og bestille, så bringer jeg det ud, hvis det er i nærområdet, eller sender det. Det er stadig små beløb, men på den måde er vi fortsat i folks bevidsthed, forklarer Frank Hoffmann.

I hans anden butik, By Hoff, har de valgt en anden strategi. Her er der slet ikke noget salg - heller ikke online.

- Det hænger sammen med de forskellige kompensationsmodeller, der er. Det er virkelig med at holde tungen lige i munden, for det er ikke let at gennemskue, hvad der er bedst. Særligt fordi, vi ikke aner hvor længe, det bliver ved, siger Frank Hoffmann, der er lidt frustreret over, at tingene nogle gange bliver gennemført med meget kort varsel - til tider før reglerne er helt på plads.

- Vi navigerer ofte i blinde. Det svarer lidt til at gennemføre en operation men uden at tænde lyset. Det får man sjældent det bedste resultat ud af, konstaterer han.


Vi navigerer ofte i blinde. Det svarer lidt til at gennemføre en operation men uden at tænde lyset. Det får man sjældent det bedste resultat ud af

Frank Hoffmann, indehaver af Mr. Hoff og By Hoff


Annonce

Ufuldstændig kompensation

Frank Hoffmann, der - udover at eje de to butikker i Tønder gågade - også er formand for Mr Indkøbsforeningen af 1964, som står bag butikskæderne Mr og Din Tøjmand, er generelt taknemlig for, at der er kompensation at hente. Men det er stadig ikke nogen dans på roser, for kompensationen kommer slet ikke hele vejen rundt.

Frank Hoffmann glæder sig til, at kunderne igen må komme i hans butikker. Arkivfoto: Matilde Bøjlund Andersen

- Jeg har valgt at sende alle mine medarbejdere hjem. Men jeg skal stadig betale 25 procent af deres løn - plus feriepenge. Så vi nærmer os 40 procent. Og det uden omsætning. Samtidig ser vi ind i, at vi kommer til at afskrive en del af vores vintervarer. Og det er ikke let at afskrive noget, når man ikke har nogen indtjening. Så det er op ad bakke, konstaterer han.

Annonce

Tro på fremtiden

Selvom det hele ser lidt trist ud lige nu, så tror Frank Hoffmann på fremtiden.

- Vi skal nok komme igennem det. I forhold til By Hoff, så skal vi nok sælge igen, så snart vi får lov at åbne. Når kvinderne ikke har fået en ny skjorte i lang tid, så køber de en ny skjorte. Det er lidt anderledes med herrerne. Her kommer vi nok til at lide lidt under, at der kommer til at gå et stykke tid, inden forsamlingsforbuddet bliver hævet. For herrerne køber ikke en ny skjorte, hvis de ikke skal vise den frem. Og der bliver nok ikke lige nogle fester det første lange stykke tid, konstaterer Frank Hoffmann med et smil.

Han er dog ikke i tvivl om, at både By Hoff og Mr Hoff også er kørende efter krisen, men han forstår godt, hvis nogle har brugt nedlukningen til at gøre sig seriøse tanker om, hvorvidt det var en idé at finde på noget nyt.

- Man har rigtig god tid til at tænke, og jeg forstår godt, at nogen får lyst til at smide håndklædet i ringen. Men heldigvis har vi mange trofaste kunder, som nok skal være der, når vi åbner igen. Det vigtigste vi kan gøre lige nu er at være fuldstændig klar, når vi får lov at åbne, siger Frank Hoffmann.

Corona-ramte detailbutikker

Ugeavisen Tønder tager temperaturen i nogle af Tønders detailbutikker. Vi tager en snak med indehaverne om virkeligheden for dem under corona-nedlukningen, og deres tanker om fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce