Annonce
Ugeavisen Tønder

Møllevangen sagde farvel til Ruth - og goddag til Per

Ruth Nørgaard og hendes efterfølger, Per Jørgensen, som fik en rygsæk med på vejen. – Det er en rygsæk med friplejehjemmets logo, så du kan promovere Agerskov Friplejehjem Møllevangen i tide og utide, lød det blandt andet fra Ruth Nørgaard (th.). Foto: Mette Henriksen
Friplejehjemmet Møllevangens leder gennem 18 år, Ruth Nørgaard, blev sendt på pension med manér.

Agerskov: - Jeg har det fint med det og er helt afklaret. Tænk, at det hverken er på grund af sygdom eller andet skidt, at jeg stopper. Jeg har meget at være taknemmelig for.

Sådan lød de fra den afgående leder på Friplejehjemmet Møllevangen i Agerskov, Ruth Nørgaard, da hun fredag blev sendt afsted mod otiumet med hele to afskedsfester -én sammen med beboerne om formiddagen, mens inviterede kiggede forbi Møllevangen om eftermiddagen.

I dagens anledning havde medarbejderne skrevet en personlig sang, og flere taler var også del af dagens program. Flere af dem var krydret med små musikalske indslag.

Annonce

- En stor æra for Møllevangen og for dig er snart slut. Efter 18 år som leder, har du valgt at gå på pension den 1. november, sagde friplejehjemmets formand Anne Egsgaard.

- Du har aldrig søgt stillingen som leder på Møllevangen. Du arbejdede som hjemmesygeplejerske, da du blev spurgt, om du ville være konstitueret leder på Møllevangen, indtil kommunen fik ansat en ny leder. Det endte med, at stillingen aldrig blev slået op. Du fik tilbudt stillingen, som du takkede ja til. Og det var guld værd for alle på Møllevangen, lød det videre.

- Over en årrække skete der store forandringer på Møllevangen – ikke mindst i forbindelse med at der blev bygget til og boligdelen blev renoveret tilbage i 2007-2008. Dengang implementerede Tønder Kommune "EDEN"-konceptet, som går ud på at forbedre beboernes trivsel og velvære, så vi fjerner ensomhed, kedsomhed og hjælpeløshed. Du har altid arbejdet for principperne i "EDEN" - at så mange arbejdsgange som muligt skal foregå sammen med beboerne, sagde formanden.

Ruth Nørgaards familie var selvfølgelig også repræsenteret, da hun sagde farvel til arbejdspladsen gennem 18 år. Her er det manden Anker (th.) i hyggeligt selskab med en af parrets sønner. Foto: Mette Henriksen


Det var en afholdt leder, som blev sendt afsted på pension. Gavebordet var da også fyldt til bristepunktet. Foto: Mette Henriksen

- Tilbage i 2011 fik du Tønder Kommunes Risiko & Arbejdsmiljøpris for at indføre en arbejdsgang fordelt på tre zoner – en grøn zone med de opgaver, der skal klares på almindelige hverdage, en gul zone med de opgaver der skal klares, når der er færre varme hænder, og til sidst en rød zone med de opgaver, der skal klares i en helt speciel arbejdssituation, hvor en række medarbejdere eksempelvis er sneet inde og ikke kan komme frem.

Som leder har Ruth Nørgaard været garant for, at Møllevangen på alle områder var et hjem og ikke en institution.

Buffeten bød på alskens lækkerier. Foto: Mette Henriksen
Det var en bevæget og rørt leder, som stod klar med papirlommetørklæderne i hånden på afskedsdagen. Foto: Mette Henriksen

- Det menneskelige aspekt har altid været i top, og det samme gælder økonomien. Økonomien er et helt kapitel for sig. Du har gennem 18 år altid haft sorte tal på bundlinjen. Det er en fantastisk flot præstation.

Jordens bedste job

Det var da også en tydelig rørt Ruth Nørgaard, som tog ordet efterfølgende:

- Jeg forventer egentlig, at det kan blive lidt svært for mig, at komme gennem denne tale – men vi må se, om jeg bliver nødt til at nøjes blot med et "tak".

- Jeg har to gange i mit arbejdsliv haft jordens bedste job. Først 23 år som hjemmesygeplejerske og derefter 18 år som plejehjemsleder. Især de sidste 18 år, har arbejdsmæssigt været en spændende personlig og faglig rejse, sagde hun.

Jeg har to gange i mit arbejdsliv haft jordens bedste job. Først 23 år som hjemmesygeplejerske og derefter 18 år som plejehjemsleder.

Ruth Nørgaard

- En leder kan ikke gøre det alene – men er helt afhængig af, at vi sammen har villet gå den vej, som vi har bevæget Møllevangen. Tak fordi, I har holdt mig ud, og tak fordi I har gjort det muligt, at vi i dag har et plejehjem, som der står respekt om og som har et godt ry. Tak til bestyrelsen og mest af alt til Anne Egsgaard – uden dig havde vi ikke stået med en selvejende institution i dag. Du har om nogen været ildsjælen bag Friplejehjemmet, lød det anerkendende fra den afgående leder.

- Lederjobbet har fyldt meget, så nu glæder jeg mig til at der kan blive mere plads til mor-delen, mormor/farmor -delen og til venne-delen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Årets sydjyske HK-økonomielev findes i Tønder

Annonce
Annonce
Ugeavisen Tønder

Martin producerer kvalitets tonic til restaurationsbranchen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Tønder

Corona påvirker julemanden i Skærbæk: Må vækkes på corona-venlig måde

Ugeavisen Tønder

Klumme: Tønder kommune er brækket midt over

Ugeavisen Tønder

Slå to fluer med et smæk: Køb kunst på auktion og støt grønlandske kvinder og børn

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Et godt grin, masser af julerier og politisk drama

Ugeavisen Tønder

Her er din nye kommunalbestyrelse: 14 nye ansigter i byrådssalen

Ugeavisen Tønder

Kunder og medarbejdere var klar: Harald Nyborg er åbnet

Ugeavisen Tønder

Ny uddannelse til Tønder fra 2022

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Coronapas, Bier vom fass og smør

Ugeavisen Tønder

- Jeg tænker jo bare på mig selv som en ud af flere 100.000-frivillige

Ugeavisen Tønder

Tønder-bibliotekar skriver børnebog: Jeg håber først og fremmest, at læserne får nogen, de kan spejle sig i

Ugeavisen Tønder

Klimaet på menuen

Ugeavisen Tønder

To Melodi Grand Prix-vindere på plakaten i Tønder

Ugeavisen Tønder

Seje Cecilia fra Toftlund rørte Knæk Cancer-seerne

Ugeavisen Tønder

Fire kreative kvinder bag ny butik i Skærbæk

Ugeavisen Tønder

Møllevangen sagde farvel til Ruth - og goddag til Per

Ugeavisen Tønder

Jeg anbefaler: Mortens and og en stemme på demokratiet

Ugeavisen Tønder

Stort borgertræf sætter fokus på fællesskabet

Ugeavisen Tønder

Klumme: Vind, Strøm, Hjerte, Hus, Får

Ugeavisen Tønder

Kampagne og festival blev en medlemssucces for foreninger: -Vi kan simpelthen ikke få armene ned

Ugeavisen Tønder

Revisions-ejendom er overtaget af kontorfællesskab: Voxeværket rykker til Tønder

Ugeavisen Tønder

Valget i Tønder fra A til Å: Her er, hvad du skal vide

Annonce