Annonce
Ugeavisen Faaborg

Er Årets Frivillige Idrætsleder fra Nr. Broby?: Ildsjæl har genrejst badmintonklub

Per Rasmussen er indstillet til Årets Frivillige Idrætsleder for sit arbejde med at genrejse Nr. Broby Badmintonklub. Arkivfoto: Bent Warncke
Faaborg-Midtfyn Kommune har indstillet Per Rasmussen fra Nr. Broby Badmintonklub til prisen som Årets Frivillige Idrætsleder 2021.
Annonce

Nr. Broby: Per Rasmussen, 33 år, valgte i 2016 sætte sig for bordenden og påtage sig det vigtige hverv som formand for Nr. Broby Badmintonklub. Inden da var Per ungdomsformand i to år efter at have været frivillig træner siden 14 års-alderen. Og i tiden med Per som formand, er det lykkedes at få klubbens ungdomsafdeling til at blomstre og udvikle spillere, som indgår i seniorregi.

Dét har været en af de vigtigste målsætninger for klubben.

Det er også vigtigt for Nr. Broby Badmintonklub, at klubben er for alle – uanset om man kommer til træning for at få motion og have det sjovt, eller for at udvikle sig som spiller.

Derfor er det sat en lang række nye initiativer i gang, mens de gamle traditioner stadig holdes i hævd.

På den baggrund har Folkeoplysningsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune udpeget Per Rasmussen som kandidat til at blive Årets Frivillige Idrætsleder på Fyn, oplyses det i en pressemeddelelse fra Faaborg-Midtfyn Kommune.

Nr. Broby Badmintonklub og Per Rasmussen

Klubben består i dag af cirka 60 ungdomsspillere og70 motionister.

Herudover er der cirka 50 seniorspillere i Team Fyn, som er et holdfællesskab med Langeskov.

Udover sin rolle i den lokale klub sidder Per Rasmussen med ved styregruppen i Team Fyn og i bestyrelsen for Broby Fritidscenter, og han spiller selv i Danmarksserien.

www.nrbrobybadminton.dk.

Bo Petersen, kommunalbestyrelsesmedlem og medlem af folkeoplysningsudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune, siger om indstillingen af Per Rasmussen som kandidat:

- Klubben lå i sin tid i landets bedste række. Claus Overbeck huskes fra storhedstiden som mangeårig fynsk mester – og i dag henter klubbens ungdomsspillere igen mesterskaber hjem på stribe til Faaborg-Midtfyn. Klubben har en stor stab af gode trænere, hjælpere og spillere, og det er Per Rasmussen, der med godt humør, gejst og indstilling binder det hele sammen.

Annonce

Et familieforetagende

At drive Nr. Broby Badmintonklub er for familien Rasmussen blevet et decideret familieforetagende. Pers mor Susanne er kasserer, hans søster Lykke er træner, og far Jørgen træder også gerne til, hvis det kræves.

- Per har udviklet sig til en dygtig leder og formand. Han var meget ung, da han blev formand, og der er meget, han har skullet lære, men nu falder det ham helt naturligt at tage ledelsesrollen på sig. Han kan tale med alle, og det er en stor styrke. For Per er glæden ikke hans egen succes, men at det, vi sætter i værk, blomstrer, fortæller Susanne Rasmussen, mor til Per og kasserer i Nr. Broby Badmintonklub.


Det mest nødvendige er evnen til at kommunikere klart og tydeligt ud til alle. Jeg er elektriker til daglig, så det er ikke nogle kompetencer, jeg er vant til at bruge til daglig. Så alt det, jeg ikke vidste noget om, har jeg været nødt til at lære.

Per Rasmussen


Klubben blev sidste år kåret til Årets Klub i Danmark ved Badmintonforum i Vejle. Det var naturligvis en succes. Men også begynderstævner, ungdomsstævner, miniton, Badcamp, klubaftener og udviklingen af egne trænere er drivkraften for Per Rasmussen.

- Per er arbejdsom. Man skal ikke underkende, hvor mange timer han bruger. Han sidder ikke blot for bordenden ved møderne, det er også arbejdet med sponsorer, kontakt med spillere og forældre, samt alt det andet, der også kræves for at drive en badmintonklub. Per fokuserer på de værdier, han selv finder vigtige. Og her er noget af det vigtigste muligheden for altid at kunne udvikle sig, både som træner og spiller, fortæller Susanne Rasmussen.

Annonce

En stærk mavefornemmelse

Per Rasmussen er både glad og stolt over indstillingen.

- Det betyder, at jeg bliver bekræftet i, at det jeg går og gør frivilligt, har betydning, siger han.

Da han overtog formandsposten i 2016, overtog han pladsen fra mor Susanne.

- Det har været en kæmpe hjælp, at min mor var formand før mig. Hun blev siddende i bestyrelsen og hoppede over som kasserer. Så jeg havde hende at støtte mig til, for der er mange ting at lære. Det mest nødvendige er evnen til at kommunikere klart og tydeligt ud til alle. Jeg er elektriker til daglig, så det er ikke nogle kompetencer, jeg er vant til at bruge til daglig. Så alt det, jeg ikke vidste noget om, har jeg været nødt til at lære, fortæller Per Rasmussen.

De yngste badmintonspillere i Nr. Broby Badmintonklub spiller med balloner, men de skal holde rigtigt på ketsjeren. Arkivfoto: Bent Warncke

Han begyndte selv sin egen badmintonkarriere i Nr. Broby som 9-årig.

- Jeg kender klubben rigtig godt og kan mærke helt ind i maven, hvordan jeg synes, tingene skal være. For jeg har selv været det hele igennem. Det er vigtigt for mig at bevare noget af det gamle ånd og sjæl og føre noget af det videre, som nogen lang tid før os har bygget op, siger han.

Prisen uddeles i forbindelse med Fynske Bank Sportslørdag, som løber af stablen virtuelt den 18.-24. januar 2021.

Nr. Broby Badmintonklub blev sidste år kåret til Årets Klub i Danmark. Arkivfoto: Bent Warncke
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce