Annonce
Ugeavisen Faaborg

Fra asken i ilden: En vild og travl sommer på nyrenoveret kro i Brobyværk

Johanne Hyldal, direktør på Brobyværk Kro, er imponeret over personalet, som kom rigtig fint igennem sommeren uden "generalprøve". Foto: Maria Retoft Pedersen
Coronaen har været en ukendt faktor i opstarten af Brobyværk Kro med nye ejere ved roret. Men det rykker ikke ved, at der stadig er store planer for stedet.
Annonce

Brobyværk: - Intet er gået, som vi havde forventet. Men meget er gået godt.

Det er det korte svar fra direktør Johanne Hyldal, når man spørger, hvordan det er gået, siden nye folk kom til i februar i år. Her købte gartner Claus Feldborg Brobyværk Kro og overtog den fra det legendariske kroejerpar Ib og Anne-Lise Jørgensen.

Ganske kort tid efter kom coronakrisen. Da Feldborg købte kroen, var det egentlig hans tanke at påbegynde en renovering, som kunne laves sideløbende med, at driften blev holdt kørende. Den plan gav imidlertid ingen mening, da coronaen kom, og landet blev lukket ned.

- Til gengæld tog vi et sejere træk og fik lavet en sammenhængende renovering af hele hovedhuset, mens kroen var lukket ned. Vi havde god tid til at forestille os, hvordan vi ville gøre, når vi fik lov at åbne, men vi fik ikke rigtig lov til at øve os på nogle gæster. Så da vi endelig fik lov til at slå dørene op, var det bare lige på og hårdt, fortæller Johanne Hyldal.

Kroen genåbnede den 18. maj.

- Folk var nysgerrige og ivrige efter at komme ud, og vi var desperate for at få folk ind og vise det, vi havde lavet. Det var en kæmpe lettelse, da vi fik lov til at åbne. Øjnene strålede, da vi endelig fik lov til at tage det pæne servicetøj på og lave noget mad, siger hun.

Coronatiden gav mulighed for, at også det store restaurantlokale på Brobyværk Kro blev i sat i stand, så det matcher alt det andet nye på kroen. Arkivfoto: Palle Søby

Og selvom åbningen foregik uden "generalprøve", gik det godt - sådan alt i alt.

- Der er altid nogle ting, når man åbner et nyt sted. F.eks. opdagede vi, at der var fire minutters forsinkelse på bon-printeren. Det opdagede vi først, da der ikke kom bon'er ude i køkkenet, siger hun.

- Men faktisk synes jeg, det er gået fantastisk. Jeg er dybt imponeret over personalet, som har taget kroen til sig, og som har lært at arbejde sammen på ganske kort tid, da det gik løs.

Kroen rummer værelser til overnatning, restaurant samt selskabslokaler. Udover direktøren er ansat en køkkenchef, tre kokke, en restaurantchef, tre tjenere, en tjenerelev og en masse lokale, unge mennesker, som tager en tørn.

Annonce

Vil gerne udvide

Egentlig skulle Johanne Hyldal kun have været med i opstartsfasen, men projektet greb om sig, og direktøren forelskede sig i kroen og dens historie.

- Vi er blevet taget virkelig godt imod i lokalområdet. Det har været en fornøjelse, siger hun.


...det er gået fantastisk. Jeg er dybt imponeret over personalet, som har taget kroen til sig, og som har lært at arbejde sammen på ganske kort tid, da det gik løs.

Johanne Hyldal


Personalet er først lige ved at lande efter en sommer, der har været virkelig travl.

- Vi har jo ikke noget at sammenligne med, da det var vores første sommer. Men som nyt sted har vi ikke kunnet ønske os det bedre. Vi har også mærket til alle de mennesker, som ikke har været ude at rejse i år, siger hun.

Brobyværk Kro

I februar købte gartner Claus Feldborg, Allested-Vejle, Brobyværk Kro af Ib og Anne-Lise Jørgensen.

Siden er der lavet en omfattende indvendig renovering, som omfatter krostue, nye selskabslokaler, restaurant og nye handicapvenlige toiletter.

Der er indrettet herretoiletter og vinkælder i kælderen samt en lounge for overnattende gæster på første sal.

Den daglige ledelse af kroen består af:

Direktør Johanne Hyldal. Hun har de seneste fire år været daglig leder af Druen & Bønnen i Odense, og har tidligere været på blandt andet Munkebo Kro, Kvægtorvet og Steensgård, hvor hun er udlært. Hun bor i Odense.

Restaurantchef Henrik Mundt Krammager, der er flyttet ind i "embedsboligen", hvor Ib og Anne-Lise Jørgensen tidligere boede.

Køkkenchef Jannik Jensen, der bor i Ringe.

Henrik Mundt Krammager og Jannik Jensen kender hinanden fra blandt andet Restaurant Skovbakken i Odense og Kongebrogården i Middelfart.

Faktisk har der været så stor rift om pladserne, at gæster har måttet afvises, når der ikke var flere ledige pladser i restauranten. Og der ligger allerede planer om at udvide restaurantens kapacitet med et orangeri fyldt med grønne planter, hvor man kan indtage sin mad i grønne omgivelser med udsigten over Odense Å.

Restaurantchef Henrik Mundt Krammager og køkkenchef Jannik Jensen udgør den daglige ledelse på Brobyværk Kro sammen med Johanne Hyldal. Arkivfoto: Palle Søby

- Den proces skal vi i gang med nu. At søge om tilladelser og se, hvad der overhovedet kan lade sig gøre. Jeg håber, at vi får lagt en plan og måske også kommer  i gang med arbejdet indenfor et års tid, siger Johanne Hyldal.

Annonce

Stadig mange ubekendte

Coronaen er stadig den ubekendte, når Johanne Hyldal ser frem mod de kommende måneder. Det er nødvendigt at tænke utraditionelt.

- Vi ved jo ikke, hvor længe vi skal blive ved med at lukke klokken 22, så vi har lavet et julefrokostkoncept, hvor man begynder klokken 12 med en tre-retters menu, og så kan man nå at få en hel dag ud af det, inden vi lukker om aftenen, og stadig holde sig indenfor rammerne. Det, håber jeg, folk vil tage godt imod, siger hun.

Personligt glæder hun sig til, at det igen bliver muligt at stable diverse arrangementer på benene.

- Det har vi ikke rigtig kunnet indtil nu. Men vi har snart lært at navigere i coronaen på en måde, så vi tør i lidt mindre skala. Gæsterne er meget gode og omstillingsparate. Og så længe de bakker op, når vi laver noget, så skal vi nok holde skruen i vandet.

Og hvad med det årlige julearrangement, som plejer at blive holdt på Brobyværk Kro?

- Det er lagt i kalenderen. Vi ved bare ikke endnu, hvad der kan lade sig gøre. Men vi håber, for det er den slags arrangementer og oplevelser, der er med til at gøre Brobyværk Kro til et lokalt samlingspunkt, siger Johanne Hyldal.

Renoveringen har betydet, at de flotte gamle loftsbjælker er kommet frem i lyset. Arkivfoto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce