Annonce
Ugeavisen Faaborg

Fra drøm til virkelighed: Jonas går på opdagelse i rørene under jorden

Jonas Hindsgaul har længe vidst, at han gerne ville være selvstændig. Og nu er drømmen gået i opfyldelse med Fyens Tv-inspektion. Foto: Maria Retoft Pedersen
28-årige Jonas Hindsgaul fra Horne har gjort drømmen om at drive selvstændig virksomhed til virkelighed. ”Fyens Tv-inspektion” hedder firmaet, som iværksætteren håber kan vokse sig større.
Annonce

Faaborg: I en garage på Telemarken i Faaborg viser Jonas Hindsgaul sin vogn frem.

- Den har jeg først fået hjem for nylig. Indtil da har jeg lånt mig frem til udstyr. Der skal lægges en pænt stor startkapital, for det er dyrt udstyr, siger han.

Jonas Hindsgaul er udlært anlægsstruktør hos Korinth Entreprenørfirma, hvor han har arbejdet i otte år. Senest arbejde han i København som sjakbajs med ansvar for kloakering. Og da han på et tidspunkt stiftede bekendtskab med tv-inspektion, var han ikke i tvivl om, at det skulle være hans speciale.

- Jeg er fra en generation, der er vokset op med computere. Det falder mig nemt og naturligt at bruge de teknologiske muligheder, vi har i byggebranchen, og jeg synes, det er rigtig sjovt, siger han.

Bag vognen ligger tre fjernstyrede ”apparater”. Dem, som Jonas Hindsgaul sender på opdagelse i rørene under jorden. Lidt ligesom en fjernstyret bil, der optager det, den møder på sin vej.

Disse fjernstyrede apparater kan filme, hvad de kommer forbi, når de bliver sendt på opdagelse under jorden. Foto: Maria Retoft Pedersen

De seneste 15 måneder har Jonas Hindsgaul været certificeret DTVK-operatør, hvilket betyder, at al udført tv-inspektion er underlagt kontrolordning for at sikre høj kvalitet og optimal teknologisk standard, samt ekspertise indenfor XML-datahåndtering.

Annonce

Iværksætterkursus

Jonas Hindsgaul har længe vidst, at han gerne ville være selvstændig, og i april 2020 oprettede han firmaet Fyens Tv-inspektion. Han ejer selv 70 procent af virksomheden, mens Jørn Høj og Ib Laursen fra Korinth Entreprenørfirma ejer de resterende 30 procent.


Jeg er fra en generation, der er vokset op med computere. Det falder mig nemt og naturligt at bruge de teknologiske muligheder, vi har i byggebranchen, og jeg synes, det er rigtig sjovt.

Jonas Hindsgaul


- Det er nogle rigtig gode sparrings- og samarbejdspartnere, siger Jonas Hindsgaul.

Han tog et iværksætterkursus på Fremtidsfabrikken i Svendborg for at ruste sig selv til livet som selvstændig.

- Der arbejdede jeg med at lægge forretningsplaner, budgetter og sætte mig ind i de regler, der er, når man opretter et firma. Det var en stor hjælp, siger han.

Fra "kontrolrummet" i bilen kan Jonas Hindsgaul følge med i, hvad kameraerne optager under jorden. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Det har overrasket mig noget, hvor mange ting, der er at holde styr på uden om selve arbejdsopgaven, der skal udføres, siger han.

Annonce

Vil gerne vokse

Den seneste måned har Jonas været rundt og lave forundersøgelser ved offentlige bygninger i Faaborg-Midtfyn kommune, da det er blevet pålagt, at alle offentlige bygninger skal have monteret en rottespærre.

Men kunderne i forretningen kan også sagtens være privatpersoner, der fx har problemer med rotter i kloakken. En tv-inspektion indeholder tilstandsrapport, videooptagelse, billeddokumentation samt arbejdsskitse.

- Især i de her år, hvor vi har de milde vintre, er der mange, der har problemer med rotter, der ødelægger rørene, siger han.

Han håber på et tidspunkt at kunne udvide med flere biler og medarbejdere.

-Jeg vil aldrig have så stort et firma, at jeg ikke kan bevare kontrollen. Men i min forretningsplan har jeg skrevet, at mit mål er 10 biler. Men det kræver noget kapital. Det ville være fint, hvis jeg kunne anskaffe 1-2 biler mere om et års tid, lyder det fra iværksætteren.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Kirketider

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aftensang ved skovsøen

Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce