Annonce
Ugeavisen Faaborg

Masser af præmier: Krabbefiskende børn skal puste nyt liv i gammel forening i Dyreborg

Krabberne i Dyreborg får en hård dag i havnen den 25. juli. Foto: Jørn Ungstrup
Der er fine præmier på spil, når Dyreborg Kapsejlerforening inviterer til den første krabbe-festival lørdag den 25. juli.
Annonce

DYREBORG: Det er efterhånden nogle år siden, at Dyreborg Kapsejladsforening senest har arrangeret en kapsejlads, men foreningen er langt fra død, og nu skal krabbefiskende børn puste ny vind i sejlene på den.

Det sker ved "Krabbe-festival" lørdag den 25. juli, hvor der er masser af præmier på højkant til de sejeste krabbefiskere.


Vi vil gerne skabe noget familieliv på havnen, så vi sørger for, at der er is, øl og vand og lægger lækkerier på grillen.

Kent Andersen, Dyreborg Kapsejlerforening


Dyreborg Kapsejladsforening stammer helt tilbage til 1903, hvor medlemmerne dyrkede kap- og pålidelighedssejlads samt hyggeligt samvær. Foreningslivet døde efterhånden ud, men blev genstartet 22. juni 2007 som støtteforening for selvejende Dyreborg Havn.

Annonce

Måske årligt tilbagevendende

- Vi holder forskellige arrangementer i løbet af året, blandt sørger vi og det gode skib Marna for, at Julemanden hvert år anløber Dyreborg Havn med godteposer til børnene, fortæller Kent Andersen fra foreningen, der nu også vil vise flaget med et godt sommerarrangement.

Det bliver med en krabbe-festival, der med lidt held går hen og bliver en årligt tilbagevendende begivenhed.

- Vi vil gerne skabe noget familieliv på havnen, så vi sørger for, at der er is, øl og vand og lægger lækkerier på grillen, fortæller han.

Annonce

Masser af præmier

Festivalen starter kl. 10, hvor børn indskrives ved dommerbordet. Man er velkommen til selv at tage spand og fiskestang med, så koster det kun en flad femmer at deltage. Man kan også købe stang og spand for 20 kr. og så får man madding med i købet.

Konkurrencen ringes i gang kl. 11, og der fiskes, til der igen ringes med klokken.

Der er præmier til den først fangede krabbe (afleveret ved dommerbordet), og der vanker også præmier til flest fangede krabber og til den, der stiller med største samlede vægt.

Senere bliver der krabbevæddeløb, hvor det gælder om at få sin krabbe til at blive den første, der løber ud i vandet igen.

Det er ikke alle krabber, der er så heldige at komme i havvand igen. Nogle ender nemlig i gryden hos Faaborg Amatørfiskerforening,  som har lovet at komme og lave deres berømte og delikate krabbesuppe.

Dagens præmier er stillet til rådighed af Faaborg Materieludlejning, Shell Faaborg, SuperBrugsen Faaborg, Oles Olie Faaborg Havn.

Madding leveres af Fællessalget Faaborg Havn ved Mogens Hansen, og bierhvervsfisker Kresten Skytte har lovet at sætte friskfangede krabber ud i havnen, så der skulle være fangstgaranti.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Konfirmationer uge 33

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 33

Ugeavisen Faaborg

Kom til KOL-kor i Faaborg

Annonce