Annonce
Ugeavisen Faaborg

Ny selvstændig malermester i Korinth: - Det har givet mig en enorm frihed

Mads Franklin befinder sig godt i rollen som selvstændig. Foto: Maria Retoft Pedersen
32-årige Mads Franklin sprang 1. oktober ud som selvstændig med egen malerforretning i hjembyen Korinth. Han er kommet rigtig godt fra start og håber, at han på sigt også gennem sit professionelle virke kan være med til at understøtte livet i Korinth.
Annonce

Korinth: Tanken har været i baghovedet på Mads Franklin gennem flere år, men i oktober tog han springet og åbnede forretning som selvstændig malermester i Korinth.

- Selv om vi er i en mærkelig tid, har håndværkerne ikke på samme måde været ramt af restriktioner, og mange har faktisk haft rigtig godt gang i den. Jeg kunne se, at de andre malermestre i byen her havde nok at se til, og at der også godt kunne være plads til mig, siger han om springet, der allerede har gjort ham godt.

- Jeg har fået en enorm frihed i mit arbejdsliv, og jeg synes, jeg er kommet rigtig godt fra land. Jeg har allerede fået opbygget mig en fin lille kundekreds, siger han.


Jeg har fået en enorm frihed i mit arbejdsliv, og jeg synes, jeg er kommet rigtig godt fra land. Jeg har allerede fået opbygget mig en fin lille kundekreds.

Malermester Mads Franklin


Mads Franklin har fokus på privatkunder, og som ene mand i firmaet er det ham, der står for al kundekontakt.

- Jeg skal ikke have nogen ansat i firmaet. Det er mig, der tager ud og kigger på en opgave, det er mig, der giver et tilbud, udfører opgaven og sender en regning. Jeg kan rigtig godt lide, at det er mig, der følger opgaverne til dørs. Derfor har jeg ikke ambitioner om at drive et stort firma, siger han.

Mads Franklin har allerede fået opbygget en fin kundekreds. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Jeg har gode kolleger her i byen, som jeg taler rigtig godt med, og vi kan låne folk af hinanden, når der er brug for det.

Annonce

En familie af selvstændige

At Mads Franklin skulle ende som selvstændig er ikke helt fjernt. Noget kunne tyde på, at det ligger til familien.

- Mine bedsteforældre fx havde et stort gartneri i Allested i 70'erne og 80'erne, og mine forældre har haft en blomsterbutik i Korinth, og min mor har også drevet flere forsamlinghuse, fortæller Mads Franklin.

Malermester Mads Franklin

32 år og bosiddende i Korinth.

Udlært fra Svanninge Malerforretning i 2011 og har siden haft forskellige ansættelser.

Suppleant i Korinth Lokalråd.

Malermester Mads Franklin udfører alt i malerarbejde, indendørs og udendørs, spartelarbejde og vægbeklædning.

Egentlig drømte den 32-årige malermester som ung om at blive journalist, men det der med at sidde stille på skolebænken fik ham på andre tanker.

- Jeg blev grebet af malerfaget. Man kan se, hvor man er nået til, når man går hjem. Man kan se, at arbejdet gør fremskridt. Og så nørder jeg meget i forhold til produkter, og hvad de kan. Det gør jeg meget ud af, siger Mads Franklin.

Annonce

Bakker op om lokalsamfundet

Han er født og opvokset i Haagerup og har gået i skole i Korinth, hvor han også bor i dag. Han har gennem mange år været aktiv i foreningslivet bl.a. som fodbold- og håndboldspiller, været træner og siddet i bestyrelsen i KIF, i fodboldudvalget og været med til at starte Trollefesten op igen. Senest er han trådt ind som suppleant i lokalrådet.

Mads Franklin i færd med at spartle en væg i en bolig på Mølledammen i Faaborg. Foto: Maria Retoft Pedersen

Han håber, at han - når malerforretningen er kommet godt i gang - får mulighed for at lægge nogle sponsorkroner til gode initiativer i Korinth.

- Jeg synes, at vi har brug for nogle sponsorer, der får tingene til at glide. Så vi kan få Korinth tilbage til noget af det, byen var engang. En driftig by med byfester og masser og arrangementer. Jeg drømmer om at kunne hjælpe den slags på vej, siger han.

Man kan følge Mads Franklin og hans forretning på Facebook-siden "Malermester Mads Franklin".

Mads Franklin er for nylig blevet suppleant i lokalrådet i Korinth. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce